6 veje til en bæredygtig børnefamilie

Når et lille nyt familiemedlem anmelder sin ankomst, går jagten på tøj, legetøj, barnevogn og en masser andet udstyr ind. Inden I har set jer om, har jeres lille baby vokset sig til en stor og fræk tumling, og så skal der igen købes nyt efter størrelse, alder og behov. Med en række gode råd, produkter og services viser vi jer her, hvordan I med bæredygtighed, kan få tingene til at hænge bedre sammen, som børnefamile.

1. Køb ikke mere udstyr end nødvendigt

Overvej grundigt, hvad jeres barn har brug for, og anskaf det, når behovet opstår. Undgå fejlkøb, book en gratis rådgiver på her.


2. Køb kvalitet - det holder bedre og kan bruges af flere børn

Udstyr som for eksempel barnevogn og højstol kan sagtens gå i arv til mindre søskende. Husk dog altid at skifte madras og dyne. Gamle madrasser og dyner indeholder allergener fra husstøvmider og kan indeholde skimmelsvampe, som kan forårsage skimmelallergi - en alvorlig sygdom, der oftest rammer børn, som så senere risikerer at udvikle astma.


3. Lad tøj og legetøj gå i arv

De små vokser så hurtigt, at de ganske enkelt ikke når at slide det op. Sørg dog altid for at købe kvalitetslegetøj, der kan vaskes.


4. Vedligehold udstyret, så det holder længere

Kør barnevogn og klapvogn i ly for regn og sne, eller anskaf et regnslag, der dækker hele vognen. Fjern eventuel rust med rustfjerner, og imprægnér stoffet med tekstilspray for at undgå, at snavs sætter sig fast. Skal man undgå skimmelsvamp, skal madrassen altid opbevares i et opvarmet rum og luftes regelmæssigt.


5. Sørg for at pakke barnevogn og klapvogn ordentligt ind før flyrejsen

Det kunne for eksempel i en PramPack™, som du også kan leje. Se mere om udlejning her.


6. Undgå kemikalier og sundhedsskadelige stoffer

Hold øje med indholdsdeklarationer og vask alt tøj før brug. Kig efter miljømærkerne, når du køber nyt. Både bleer, vaskepulver, cremer, tøj og sko findes i miljømærkede varianter. Gå f.eks. efter Svanemærket eller Oeko-Tex. Når du vælger miljømærket udstyr, beskytter du både dine børn og den verden, de skal leve i.


kilde: forbrug.dk


FRI FOR KEMI

Du behøver ikke at tænke på PVC, ftalater, Bis A og parabener. Det har vi gjort for dig. Vores første prioritet er, at alle vores produkter er sikre, testede og godkendte efter både de danske og internationale regler og normer. BabySam arbejder tæt sammen med alle leverandører, myndigheder og forskellige testinstitutioner, så vi hele tiden er opdateret med den seneste viden.


DET SKAL DU VIDE OM GENBRUG & SIKKERHED

  • Når du går efter loppefund, så husk, at der ikke må være mere end 6 cm afstand mellem tremmerne på barnets seng, og at møbler til børn ikke må være malet med maling, der indeholder giftstoffer. Så tjek om sengen står i original maling. Ellers lad den stå.

  • BabySam og Forbrugerstyrelsen anbefaler ikke, at du lader madrasser gå i arv af hensyn til risiko for allergi.

  • Vær opmærksom på, om f.eks. den barnevogn, du overvejer at købe, kan have stået i en kælder, hvor den kan have fået fugt og skimmel. Tjek om forlæder, kaleche og hjul er i orden, ellers kan det hurtigt blive et dyrt køb.