7 skønne forårsaktiviteter for børn

Så er foråret her endelig! Forude venter de lune dage og de kalder på masser af skønne aktiviteter i naturen.

Hos BabySam er vi vilde med foråret, og vi giver dig her forslag til 7 hyggelige og sjove aktiviteter, du kan lave med dine børn.

1. LEG MED URTEHAVE

Det er sjovt for børnene at se, at de er med til at få noget til at vokse. Uanset om I bor i lejlighed eller på landet, er foråret perfekt til at så og plante. Brug små potter med krydderurter, altankasser eller et lav et lille blomsterbed. Børnene vil elske at grave, plante og vande - ærter, gulerødder, kartofler, blomster og urter. Det er både sjovt, lærerigt og brugbart i køkkenet.


2. UDFLUGT OG VANDPLASKERI

Nyd de første solstråler og tag ud i naturen. Lav en madpakke og find en mose, vandhul eller strand. Det er sjovt for børnene at få lov til plaske i vandkanten og fiske efter smådyr. Husk gummistøvler, skiftetøj, et håndklæde og fiskenet  - så er I klar til mange timers leg i det fri.


3. BOLDSPIL FOR ALLE

Spil med bold kan være sjovt for alle aldre. De helt små kan trille bold med dig på græsset eller i sandet. Med de større børn kan I udforske forskellige typer spil, som fodbold eller petanque. Det er en god idé altid at have en lille bold med i bilen, så den kan hives frem, når I er ude.


4. TEGN OG MAL

Regnen kommer stadig i ny og næ i forårsmånederne. Det er derfor dejligt at lave indendørsaktiviteter, hvor I slapper af og hygger jer sammen. F.eks. kan I tage tegne- klippe- og malergrejet frem og lave plancher med maling, farver, klip og lim.   


5. LYT TIL NATUREN

Lydene i naturen er meget tydelige i foråret. Fuglesang, den lette brise og måske et vandløb, der risler. Tag et tæppe med ud i naturen og læg jer på ryggen og lyt godt efter. Tal om det I hører og optag det evt. på en smartphone, som I kan lytte til ved sengetid og senere hen.


6. BYG EN HULE

De fleste børn elsker at bygge huler, som både er en leg at bygge og være i efterfølgende. Når solen skinner, er det oplagt at tage i skoven, samle en masse grene og pinde sammen og bygge en sjov hule. Tag madpakken med ud og spis jeres frokost på et tæppe, imens I kigger på livet i skoven.


7. BRUG NATUREN TIL MADLAVNING OG DRIKKE

I foråret springer blomster, frugt og grønt for alvor ud. Og hvorfor ikke bruge alle de fantastiske råvarer naturen bringer med sig - lige udenfor i urtehaven og skoven. Tag f.eks. ud med børnene og pluk hyldeblomster, så I kan lave lækre drikke. Rabarber er ligeledes synonym med foråret, med rabarber kan I hjemmesylte og bage, og det smager fantastisk.


Der er masser af skønne aktiviteter, du kan lave med børnene i denne tid - det er bare med at komme ud i det dejlige vejr og få brugt al den krudt, der er lagret over vinteren.