7 ting, I skal vide, når I vælger barnevogn

I træder ind i en ny verden, når I skal bestille jeres babys første køretøj. Butikschef i BabySam Valby Klaus Gervig hjælper jer på vej med et par gode råd.

Afklaring
“Det første vi gør, er at afklare jeres behov.  Bor I i byen eller i et hus med have? Har I et stort eller lille bagagerum i bilen? Hvad regner I med at bruge vognen til: Lange middagslure indtil 3-årsalderen eller nem transport med baby i byen? Det er nemmere at vælge, når I har klarlagt jeres behov.”


Duovogn
“Med en duovogn får I en liggedel med et lille liggemål på ca. 80 cm og en klapvognsdel, som jeres barn skal over i efter cirka 7 måneder."

"Fordelen ved en duovogn er, at den fylder mindre både på gaden, i opgangen og sammenklappet i din bil. Du kan ofte nemmere komme rundt med en duovogn i tog og bus, og du sparer udgiften til en separat klapvogn senere.”


Barnevogn
“I en barnevogn får I et liggemål, der gør, at jeres barn kan sove ude i vognen i op til tre år. Det en fast dansk tradition med en stor barnevogn, og I kan sagtens få store vogne, der er lette at slå sammen og kan være i selv meget små biler.”


Størrelse
“For de fleste kommende forældre er det vigtigt, hvor meget vognen fylder, når den er slået sammen. I butikkerne går vi altid med ud for at prøve at pakke barnevognen i din bil, så du får et indtryk af, om størrelsen er rigtig.”


Styr
“Hvis der er stor højdeforskel på far og mor, som begge skal skubbe rundt med barnevognen, kan det være et argument for at vælge en vogn, hvor højden på styret kan reguleres. De fleste vogne kan indstilles lidt, men spørg efter mulighederne i den retning, hvis højdeforskellen mellem jer er stor.”


Hjul
“Det store spørgsmål er, om I vil have punkterfrie dæk eller ej. Der er efterhånden produktudviklet så meget på de punkterfrie hjul, at komforten er næsten lige så høj som ved lufthjul. Desuden har vi mange kunder i byen, som gerne vil have de nye svingbare forhjul (som på en indkøbsvogn) i stedet for fire faste hjul. Det er nemmere at komme rundt på et tætpakket fortov på den måde.”

Vedligehold vognen

Imprægnér overdelen, så den er beskyttet bedst muligt mod snavs og regn. BabySam har imprægneringsspray, som er testet på alle leder og kanter og ikke giftige for dit barn. Du skal spraye din vogn en gang om måneden om vinteren og et par gange hen over sommeren.


Smør jævnligt bevægelige dele, som fx plastbeslag, med silikonespray. Det smører, isolerer og virker vandafvisende. Har du en vogn i stål, skal du smøre med olie om vinteren, når vi salter fortove og veje.


Tag madrassen ind. Særligt i fugtigt vejr, hvor der nemt kan samle sig fugt i bunden af vognen, og sæt altid madrassen på skrå i vognen mellem barnets sovestunder.

​​​​​​​

Kom til service. Efter et og to år kan du få et gratis servicetjek af din barnevogn.