Alt det, du ikke vidste om navne!

At vælge det helt rigtige navn til den baby, der ligger og ruger inde i maven, kan være noget af en udfordring – især, fordi de fleste også har en partner, de skal blive enige med. Her får du navneinspiration og sjove facts at fornøje dig med, mens du grubler videre.

Sofie bor i Allerød og er pædagog

Tænker du også, at en Brian er kriminel, en Josefine tjener mere end gennemsnittet, eller at en Jeanette må være mindst 40 år? Nu kan du få be- eller afkræftet alle dine fordomme på ugebreveta4.dk/navnehjulet. Du indtaster blot et navn, og så får du alle facts om den gennemsnitlige dansker med det pågældende navn.


Vi er vilde med A

... i hvert fald ender de første 9 pigenavne på listen over mest populære navne til nyfødte, med a. På toppen af listen ligger fx Sofia, Freja og Alma.


Skal min baby opkaldes efter de kongelige?!

Der er mange, der tror, at et barn automatisk kommer til at hedde Margrethe eller Frederik, hvis man ikke har navngivet det efter seks måneder. Men det er dog blot en myte! Til gengæld kan I som forældre få en bøde, og I kan pålægges at betale tvangsbøder, indtil I har anmeldt et navn.


Flere bliver hjemme fra kirken

I Danmark er der færre og færre babyer, der kommer en tur forbi præsten og bliver døbt. De seneste fem år – fra 2010 til 2015 – er tallet faldet fra cirka 50.000 til cirka 40.000 døbte børn.Vidste du, at du gerne må kalde din datter Danni eller Bo og din søn Bjørk eller Gry? Det er bare nogle af de 878 navne, der er godkendt som både drenge- og pigenavne.


Få inspiration til det svære valg

Er I også ved at blive vanvittige over, at I ikke kan finde det helt rigtige navn til jeres kommende barn? Så er der hjælp at hente på Ankestyrelsens hjemmeside, hvor I finder en liste over alle godkendte navne.


Med søgemaskinen kan I fx finde alle navne, der indeholder bestemte bogstaver, som har et bestemt antal bogstaver, eller som starter eller ender med noget særligt. Og så kan I finde en komplet liste over unisex-navne, hvis I gerne vil give jeres barn et kønsneutralt navn. Du kan finde søgemaskinen på ast.dk/born-familie/navne/navnelister.