3 forældre:

Det har overrakset mig

Hvor mange råd man får som ny mor

“Jeg har tænkt meget over, hvor overvældende mange råd nybagte forældre får. Fra andre mødre, familie, jordemoder og sundhedsplejerske. Min datter brugte ikke sut, hun sov i vores seng, og hun gik ikke i vuggestue, men blev passet hjemme af min mor. Alle tre ting fik vi forskellige råd om, fordi mange ikke forstod vores valg. Jeg har prøvet ikke at lade mig styre for meget af andres råd, jeg lytter gerne, men det er vigtigt at gøre det, som er rigtigt for vores familie. Mærke efter i egen mave. Jeg ved ikke, hvad der er rigtigt for dig, men jeg ved, at du ikke skal lade dig overvælde af de mange råd, der kommer alle steder fra.”


Camilla, mor til Maggie på 2 måneder
og Smilla på 4 år

Hvor svært det er at huske sig selv

“Som nybagt mor er det svært at være egoistisk. Vi har lært, at den søde pige ofrer sig for helheden, og at andres behov er vigtigere. Men det er ikke sandt. Tværtimod kan det være katastrofalt for en familie. Det er vigtigt at finde tid i din barsel til at være dig. Aftal, at barnets far eller en babysitter passer på dit barn, så du kan være lidt alene, gå en tur eller sove. Find smuthuller og tidspunkter, hvor du kan prioritere dine behov. Det er uendeligt vigtigt for, at du kan have overskud til at være en nærværende og omsorgsfuld mor.”


Louise, mor til August, 8 måneder,
og til Tobias og Caroline, 10 år

Hvor stor kærligheden er

“Kærligheden til dette lille menneske, som man kun kan forstå, når man bliver nogens mor, var større, end jeg overhovedet kunne forestille mig, og den vokser for hver dag, der går. Jeg vidste godt, at kærligheden ville være stor, for det har jeg hørt fra andre mødre. Men det er først nu, jeg forstår sætningen ‘jeg vil dø for dig’.”


Thea, mor til Conrad, 2 år, og gravid
med barn nr. 2