Fastelavn

       er mit navn...
Kan du gætte hvem jeg er?

Udklædning og rolleleg. Fastelavn er børnenes fest. Hvis det stod til dit barn, så måtte fastelavnen sikkert gerne falde flere gange om året, for hvad er sjovere end at klæde sig ud og grine sammen, af alle de sjove udklædninger som vennerne finder på. Samtidig oplever du sikkert at dit barn er pavestolt, når han/hun er klædt ud og måske skal til fastelavnsfest i børnehaven eller i skolen. For fastelavn er dagen hvor der kan skejes ud og være en helt anden for en dag.


Hvorfor fejrer vi fastelavn?


Fastelavn var oprindeligt en fest for voksne og en folkereligiøs fest, hvor man fejrede at foråret var på vej. Ligesom advent er optakten til jul, er fasten optakten til påsken, hvor man i gamle dage fastede fra fastelavn til påskelørdag.


I dag er fastelavn dog (hovedsageligt) børnenes fest, med traditioner såsom at slå katten af tønden og at spise fastelavnsboller - så der fastes knap så meget længere.  


Udklædning fra OxybulSynes du at det er svært at finde på et kostume? Nogle børn har måske helt klare ønsker for hvad de vil klædes ud som, hvor andre (og mindre børn) lader det være mere op til forældrene.


Hos BabySam har vi flere sjove, seje og fine udklædninger fra Oxybul. Her kan du være alt fra brandmand, bjørn, indianer og andre sjove dyr.Hvornår er det fastelavn?Fastelavn falder altid 7 uger før påskedag, dog altid på en søndag, nemlig fastelavnssøndag.


I år (2021) ligger fastelavn søndag d. 14. februar


Brandmands Kostume, 3-5 År
Oxybul
Brandmands Kostume, 3-5 År
149.98 DKK
Før: 299.95 DKK
Online
2 butikker
Spar 50%


Hvorfor hedder det at slå "katten af tønden"?Vi skal kun ca. 100 år tilbage i tid, hvor det engang var helt bogstaveligt, at man slog "katten af tønden". Dengang kunne man finde en ægte levende kat i tønden, som man mente var ondskaben selv. Ved at slå på tønden fordrev man ondskaben ud.


Heldigvis er tønderne nu i stedet oftest fyldt med slik og clementiner, som er lidt sjovere at få del af.

Vampyr kostume 6-8 år
Oxybul
Vampyr kostume 6-8 år
109.98 DKK
Før: 219.95 DKK
Online
6 butikker
Spar 50%


Sjove lege til fastelavnEn populær leg til fastelavn er "bid til bolle".

Hver deltager får en bolle, som bliver hængt op på en lang snor. Vinderen er den som først får spist sin bolle. Skal det gøres lidt svære at spise, kan bollen blive hængt lidt højt op, så deltagerne skal stå på tæer eller hoppe lidt for at nå bollen eller man kan få bind for øjnene :)


Sæt halen på æslet


Er en anden sjov leg. Et æsel uden hale tegnes på et stort stykke pap (eller på en magnettavle). Man skiftes til at have bind for øjenene og en hale i hænderne (bestående af noget garn eller stof). Halen kan sættes på en tegnstift eller en magnet. Drej deltageren lidt rundt og placer foran æslet. Derefter skal halen  sættes på.


Vinderen er den som får ramt mest rigtigt. En god mulighed for at få grint sammen.


FastelavnsrisFastelavnsris havde for mange år siden også en helt anden betydning end det har i dag. Tilbage i 1700 tallet blev det brugt til at "rise hinanden op med" (at slå med) og minde hinanden om 'Jesu lidelser".


I dag er fastelavnsriset en mere hyggelig pyntegenstand, som oftest bliver pyntet med slik og hjemmelavet pynt. At lave pynt til fastelavnsriset kan sagtens laves sammen i familien en hyggelig eftermiddag. Man skal bare have papir/karton, tusser, saks, glimmer og hvad man ellers har i gemmerne. Find evt. nogle søde skabeloner på nettet og print ud.


Ansigtsmaling til børnSkal dit barn være prinsesse, løve, superhelt eller klovn?  Ansigtsmaling kan være med til at give det helt fuldendte look :)