Find den rigtige barnevogn

En Oddervogn er klassisk dansk design skræddersyet til danske børn, der typisk sover ude i al slags vejr. Få tips til hvordan du vælger den rigtige barnevogn til dine behov.

Det er både en hyggelig og lidt svær beslutning at vælge barnevogn. Skal det være en almindelig barnevogn eller en duovogn? Skal den have svingbare hjul eller ej? Skal den være blå, grå eller en helt tredje farve? Det er lidt ligesom at købe en bil – barnevognen skal fungere til dine behov og samtidig være sikker og praktisk.


Barnevogn eller duovogn

Der findes mange forskellige mærker på markedet, men en af de største klassikere er den danske Oddervogn. Bor du i byen og har brug for nemt at kunne komme ind og ud af busser og tog, kan du for eksempel vælge en letvægtsmodel som City Duo, der har drejelige forhjul samt både en lift- og en klapvognsdel. Den klassiske barnevognsmodel, North, er i år kommet i en ny udgave, der har aftageligt inderfor i hele vognen. Så er det nemt at holde vognen ren og flot.


Barnevogn med plads til at vokse

Uanset hvilken Oddervogn du vælger, er der plads til at vokse. Med et liggemål på helt op til 98 cm, kan barnevognen følge dit barn op til treårsalderen, hvor de fleste børn ikke længere har brug for at sove til middag. Men selv om Oddervognen hører til en af de større, kan den alligevel klappes sammen, så den passer ned i bagagerummet på de fleste personbiler. Det er rart, når barnevognen skal med på tur.


Til al slags vejr

Det kan godt være, der står sommer i kalenderen, men derfor kan vejrudsigten sagtens byde på både regn, rusk og solskin. Derfor er Oddervognen også designet til ikke at lade sig påvirke af det lunefulde danske vejr. Den er godt isoleret og har både ventilation og solskygge i kalechen. Stoffet er slidstærkt og kan sagtens klare en byge eller to, så dit barn altid har det trygt og godt, når det sover ude.


3 gode råd, når du vælger barnevogn

  1. Gør dig klart, hvad du skal bruge barnevognen til. Har du brug for én, der er nem at komme omkring med i byen, eller skal I mere køre på bumlede veje i naturen?

  2. Prøvekør barnevognen i butikken. Det er først når du kører med den, at du kan mærke, om den passer til dig. Tag også trapperne og elevatoren for at mærke, hvordan det føles.

  3. Prøv også at klappe vognen sammen og løfte den. Det kommer du til at gøre mange gange de næste par år, så det skal føles nemt og behageligt – og har du bil, er det en god idé at tjekke, om den overhovedet kan være i bagagerummet.

Relaterede artikler

FØDEVARER DU IKKE SKAL SERVERE FOR BABY

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den kost, forældrene spiser, sjældent egner sig som føde for de små med et fordøjelsessystem, som endnu ikke er færdigudviklet.

TEGNENE PÅ EN FØDSELSDEPRESSION

Forældres reaktioner efter en fødsel kan være meget forskellige. Op mod seks procent af alle forældre bliver ramt af en fødselsdepression ifølge tal fra Sundhed.dk.

10 TIPS TIL AMNING

De fleste mødre ved, at amningen ikke kommer af sig selv, men for de nybagte af slagsen, kan det komme som et chok, at det ikke altid er en selvfølgelighed.

ULD GIVER GOD NATTESØVN

En forudsætning for en god søvn er, at barnet ikke fryser eller får det for varmt. Her kan uld hjælpe, da det kan regulere barnets kropstemperatur.