Lagerflyt - du skal forvente længere leveringstid. Vi ekspederer ordrer igen fra onsdag d. 28/7.

Forældrenes bedste råd til  at undgå søskendejalousi

Når der er kommet en lille ny, kan det ofte skabe store forandringer i familielivet, og større søskende kan reagere med vrede, sorg og jalousi. Det kan være svært for dig som forælder at vide, hvordan du skal håndtere situationen, så I alle får en god oplevelse, når familien bliver større.

Gode råd om søskendejalousi

Vi har spurgt vores følgere på Facebook, hvordan de har taklet søskendejalousi. Det er der kommet mange forskellige reaktioner på; nogle trækker sig lidt tilbage, andre bliver forvirrede og i nogle tilfælde er der ingen jalousi, men blot kys og kram.


Vi har samlet de gode råd fra forældrernes erfaringer med de svære situationer her.

  • Involver de større børn i de ting, som har deres interesse. De får muligheden for at være den "store", som kan hjælpe med f.eks. at skifte ble, hente sutteflaske og synge sange.

  • Giv tid og plads, så storesøster eller -bror kan vænne sig til den nye situation. Ikke noget med at sige "kom lige og se dit og dat".

  • Tal åbent om det der sker. Involver de større børn, så de ikke føler sig tilsidesat.

  • Sørg for at give de større børn lige så meget kærlighed som de hele tiden har fået, også selvom den ny baby tager meget af din tid.

  • Hvis der er tendens til jalousi, er det en mulighed at holde de størrre børn hjemme for en periode, så alle kan vænne sig til den nye situation og føler sig inkluderet.

  • Vend situationen om, så alt det nye der sker, ikke bare er for den nye baby, men fordi far og mor er igang med at ændre ting i hverdagen. På den måde bliver forandringerne ikke babyens skyld.

  • De større børn skal have lov til stadig at være den lille. Forklar dog at større børn kan nogle andre ting end babyen kan - det kan komme til udtryk i både fordele og ulemper.  


Eksperternes råd om jalousi i søskendeflokken

Søskendejalousi er ikke til at undgå, men med et par gode råd kan du gøre dit til, at jalousien bliver lettere at håndtere for både dig og dit barn.

Du får Alt om Børns syv råd til søskendejalousi her.