Det skal du bruge til babys bad

Det er en stor dag, når baby skal have sit første bad. Men hvordan gør man lige? Her giver vi tips til, hvordan badet bliver en dejlig oplevelse for både dig og dit barn.

Før badet

Babys badevand skal være ca. 37°. Det må hverken føles for varmt eller for koldt, når du dypper din albue i det. Brug evt. et badetermometer, hvis du er i tvivl.

Sørg for at samle alle de ting, du skal bruge på forhånd. Når I først er i gang, kan du ikke gå fra barnet.


I badet

Du får et sikkert greb om baby, hvis du holder din ene arm bag barnets ryg og nakke, så den støtter godt. Med den samme hånd tager du fat om babys overarm på den modsatte side. Den anden hånd har du fri til at vaske med.

Brug evt. et anatomisk formet badekar eller en badestol, hvis du synes, det føles mere sikkert.

Flexi Bath og Newborn Support Med Varmefølsom Prop - Transparent/Blå
Stokke®
Flexi Bath og Newborn Support Med Varmefølsom Prop - Transparent/Blå
469.00 DKK
På lager

Efter badet

Pak den lille rene vandhund ind i et dejligt blødt håndklæde. Pas godt på, at baby ikke glider ud af hænderne på dig, når du tager baby op. Især hvis du har brugt badeolie i vandet.

Husk at komme godt ind under hagen, armene og mellem fingre og tæer med håndklædet, så barnet ikke bliver rød og irriteret.


3 gode råd fra sundhedsplejersken

  • Badevandet skal være 37°.
  • Klip neglene lige over og fil eventuelt de spidse kanter, så baby ikke river sig på dem.
  • Den bedste måde at undgå rød babynumse er at give den rigeligt med luft, skift bleen tit og vaske numsen med lunkent vand ved bleskift. Er der afføring i bleen, kan du bruge en lille smule sæbe, men husk at skylle godt efter med vand, da sæbe udtørrer huden.

Relaterede artikler

HAR DU EN REJSESENG TIL DIT BARN?

En rejseseng er perfekt, når dit barn skal overnatte hos bedste eller et fremmed sted. En rejseseng kan nemlig klappes sammen og er let at transportere.

BEGYNDERSKO

Vi taler om begyndersko, men hvornår skal man egentlig begynde? Få hér en guide til begyndersko, og giv dit barn de bedste forudsætninger, når de første skridt tages.​​​​​​​

Myter & fakta om uld

Der er en del myter omkring uld, som måske førhen var sande, men som efterhånden ikke har meget på sig. Uld har så mange kvaliteter, som du og din baby

PLEJETIPS TIL PUSLEBORDET

Bleskift er en af de ting, du som forælder kommer til at foretage dig maaange gange i løbet af dit barns første to-tre år!