Pak kufferten til dit livs rejse!

Er du også i tvivl om, hvad der egentlig skal i tasken til den store dag, hvor baby endelig ankommer? Så læs med her.

Når du skal pakke tasken til hospitalet, er det første du skal vide, at der ingen facitliste er. Selvom du møder en, der siger, at hun ikke havde overlevet uden meditationsmusik og chokoladekiks, er det langt fra sikkert, det er noget, du vil have glæde af.


Du må derfor prøve at fornemme, hvad du ”er til”, og så ellers helgardere dig – dog uden at pakke som en, der skal på jordomrejse!


Under fødslen

Hvad lige netop du har lyst til eller brug for, afhænger i høj grad af fødselsforløbet, hvor længe det står på, og hvad der lige netop fungerer for dig, når veerne bider allermest. Men her er nogle ting, der er nødvendige for de fleste:


Vandrejournal og gerne et vedlagt brev med dine ønsker til fødslen. Når først veerne er godt i gang, har du ikke overskud til at føre lange samtaler om, at du drømmer om en vandfødsel eller ikke vil have smertestillende.


Snacks og drikkevarer – gå efter det, du elsker: Kiks, nødder, chokolade, frugt, kakao, juice og den slags. Og tænk også på, hvad far kan lide. Det er alligevel højst sandsynligt ham, der kommer til at spise mest under fødslen. Går det stærkt fra starten af, har du slet ikke lyst til at spise, før baby er ude. Husk også at pakke snacks til dagene på barselsgangen, hvor I måske skal være to-tre dage.


Beroligende musik (eller heavy metal, hvis du er mere til den slags!) plus enten små højtalere eller høretelefoner.Hårelastikker og læbepomade.


”Fødevenligt” tøj, hvis ikke du hopper i hospitalets. Tænk over, at der skal kunne åbnes eller hives op, når du har født, så baby kan ligge ved dit bryst og mærke din hud. Tykke, varme sokker kan også være guld værd udover almindelige strømper eller hospitalsstrømperne, da du sandsynligvis er bar fra livet og ned.


Kamera eller telefon til at forevige baby lige efter fødslen – husk oplader!

Efter fødslen

Her skal du forestille dig, at du skal bo på et låst hotelværelse i to dage, mens du har ondt over hele kroppen. Hvad ville du forkæle dig selv med?


Løst og behageligt, ammevenligt tøj, der også er rart at ligge i. Efter en fødsel kan man være øm i hele kroppen, og du er især øm i underlivet. Måske har du ligefrem fået kejsersnit og har derfor et sårbart operationsar. Husk også, at du bløder en hel del og har nettrusser og blelignende bind på, der skal skiftes ofte. Så er det bestemt ikke rart at have stramme jeans på. En blød pyjamas med en overdel med knapper eller en blød, løs bomuldskjole er eksempelvis gode post-fødselsoutfits.


Toiletsager og eventuelt et stort, tykt håndklæde, da hospitalernes håndklæder ofte er ret små og tynde


Hjemmesko eller sandaler


Skylleflaske, blødt toiletpapir eller vådservietter kan være guld værd til de første toiletbesøg, hvor du stadig er meget øm


Snacks og drikkevarer til både dig og far


Eventuelt læsestof, tablet eller anden underholdning


Amme-BH, ammeindlæg og eventuelt ammepude

Pusletaske I Quilt - Navy
Müsli
Pusletaske I Quilt - Navy
Før 449,00
269,40 DKK
Udsolgt i webshop
Sømløs Amme BH  - Sort Med indlæg
Carriwell
Sømløs Amme BH - Sort Med indlæg
279,95 DKK
På lager

Til baby

Som udgangspunkt har hospitalet alt, hvad din baby har brug for – både bleer, tøj og dyne – men har du som de fleste gravide også glædet dig til endelig at få brugt de bittesmå bodyer, du har haft liggende klar i skabet, så tag dem endelig med.


Tre-fire sæt babytøj og en lille hue. Nyfødte har svært ved at holde på varmen, så pak fx sæt med kortærmede bodyer og heldragter – gerne i uld. Sørg for, at der er lidt forskellige størrelser – både str. 50 og 56, da du ikke ved, hvor stor din baby er


Babydyne og to sæt sengetøj


Overtøj til turen hjem – fx en køredragt eller flyverdragt, hue og varme sokker eller små futter


Eventuelt en lille bamse, som du har sovet med i dagene op til fødslen, og som derfor har din lugt


Babytæppe eller svøb


Autostol, hvis I skal køre hjem

​​​​​​​


Tip! Skulle det alligevel vise sig, at I mangler noget, når du står med baby i armene, er der garanteret en hel flok bedsteforældre, veninder eller søskende, der hellere end gerne vil have en undskyldning for at komme forbi, så de samtidig kan se det lille, nye vidunder!