Ud at flyve med børnene

Det er fantastisk at kunne tage baby eller børn med ud at rejse. Det kan dog også være en smule udfordrende med stress i lufthavnen, ventetider og sidden stille i flyveren.  

Der er mange fordele ved at flyve på ferie, og i mange tilfælde den eneste mulighed, især hvis I skal ud på en længere rejse sammen. For at få en behagelig tur for børnene og for jer, hvor der samtidig tages hensyn til de andre passagerer, er det vigtigt at, I som forældre holder roen, så børnene ikke bliver påvirket af uro og nervøsitet. Det er en god ide at forberede sig, og derfor har vi samlet nogle gode råd til turen for både store og små.


At flyve med baby - børn under 2 år

Når dit barn er under 2 år, får det ikke automatisk en plads, når du booker billetten. Det vil sige, at du enten skal betale for et sæde, eller sidde med baby på skødet under hele turen. På en længere flyvetur, kan det blive ret hårdt at sidde så længe, så det er ofte en god ide at købe en sædeplads.


Sørg for at vide, om det kan lade sig gøre at få klapvogn/barnevogn med helt ud til flyet, og hvor du får den udleveret igen, når du står af flyet. Nogle gange opstår der ventetid, hvor det er rart at kunne have baby i klapvogn/barnevogn. Det er nogen gange muligt at tage en autostol med i flyet, hvilket også er en god mulighed, her skal i også først forhøre jer hos flyselskabet.


Er du ammende eller skal baby have flaske, er en vindues plads en hjælp. Her får du lidt privatliv og kan få støtte op af vindueskarmen. Under start og landing er det en god ide at amme/bruge sutteflasken, da det kan mindske, at din baby får ondt i ørerne.


Husk at medbringe:

  • ekstra bleer / vådservietter
  • ekstra sæt tøjvarme strømper - så skoene kan tages af

  • mælk / vælling / mad

  • et tæppe til skiftning - på sædet i stedet for det lille toiletGurli Gris på hospitalet
Alvilda
Gurli Gris på hospitalet
69.95 DKK
Online
28 butikker

At flyve med større børn - over 2 år

Det kræver en del ro og udholdenhed at sidde stille i mange timer i et fly. Sørg derfor for at dine børn får lov at bevæge sig og får fyret lidt krudt af, inden I går ombord på flyet. Hav en masse underholdning og overraskelser med, så børnene ikke bliver for utålmodige. Det kan både være mad, små rosinpakker, lidt slik og juice. Lidt sjov underholdning i spil, tegnegrej/tegnetavle, bøger, lidt god musik og klistermærkebøger til de lidt mindre.


Husk at medbringe:

  • tyggegummi - mod propper i ørerne

  • juice og vingummi - godt til start og landing

  • varme strømper - så skoene kan tages af

Inden flyrejsen

Hvis du skal have dit barn med ud at rejse for første gang, er det med at få bestilt pas i god tid inden rejsen. Det eneste du skal gøre er at tage ned til borgerservice med en attest underskrevet af begge forældre. Attesten kan udskrives fra www.borger.dk. Husk foto.


Snak med dit barn om den rejse i skal på, om hvordan det er at flyve, og hvordan rejsen vil komme til at forløbe. Så er det forberedt på det der skal ske og kan føle dig tryg.


Pak alle kufferter osv. i god tid og tag ud i lufthavnen og check ind i god tid. Så slipper i for at stresse rundt. Det kan tage en del længere tid, når man har børn med, og der kan ske en masse forudset.


Forklar dit barn, hvilke regler, der gælder, når man er i lufthavnen og er på flyet. F.eks. at man ikke må løbe rundt, sparke på sædet foran, skrige og dunke ryggen tilbage i sit eget sæde.


Hvis det er muligt, er det en god ide at holde dit barn vågent på vej til lufthavnen og når I ankommer. Så er muligheden for, at det sover under rejsen større.  


Det sidste gode råd er at sikre jer, at hele familien sidder sammen. Så når I køber flybilletten, vælger I bare siddepladser med det samme. Sørg både for turen af sted og hjem igen.


Relaterede artikler

FØDEVARER DU IKKE SKAL SERVERE FOR BABY

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den kost, forældrene spiser, sjældent egner sig som føde for de små med et fordøjelsessystem, som endnu ikke er færdigudviklet.

Vælg den rigtige autostol

Det kan være svært at finde rundt i autostole junglen. Vi hjælper dig med vejledning så du finder den autostol som passer til jeres behov.

Miniguide til bilferien

Miniguide til bilferien

Er vi der ik' snaaaart? Det er velkendte spørgsmål, som mange forældre har hørt når de kører på lange ture med børn. Læs her hvordan I får den bedste tur.