DE 7 MEST STILLEDE SPØRGSMÅL FRA NYBAGTE FORÆLDRE

At få et barn er lig med en helt ny verden for de fleste, som medfører en masse spørgsmål og nye situationer, som de færreste nybagte forældre.


Hvad gør man eksempelvis, hvis der pludselig er noget rødligt i babys ble? Og hvordan er det med den amning? Skal den være på klokkeslettet eller er det lige meget?

​​​​​​​

Katrine Kuhl er sundhedsplejerske på Nørrebro og Bispebjerg og en del af teamet bag den nye sundhedsportal Hejdoktor.dk, der blandt andet stiller sundhedsplejersker til rådighed, når forældrene har brug for dem – også i weekenden og i aftentimerne.

Her  er tegnene på en fødselsdepressionHer  er tegnene på en fødselsdepression


TEGNENE PÅ EN FØDSELSDEPRESSION

Forældres reaktioner efter en fødsel kan være meget forskellige. Op mod seks procent af alle forældre bliver ramt af en fødselsdepression ifølge tal fra Sundhed.dk.


KLÆD DIT BARN PÅ TIL KULDEN

Småbørn har brug for dobbelt så meget beskyttelse som en voksen. Det er en god ide at bruge lag på lag metoden, så du hurtigt kan regulere temperaturen.


GODE RÅD TIL VALG AF OVERTØJ

Det kan være en jungle at vælge overtøj til dit barn. Vi giver gode råd om valg af tøjet til årets koldeste tid.


VANDSØJLETRYK I REGNTØJ

Har du tjekket vandsøjletrykket i dit barns regntøj? Vandsøjletryk, også kaldet vandtætheden, er vigtig når du vælger overtøj til dit barn.

Her  er tegnene på en fødselsdepressionHer  er tegnene på en fødselsdepression


DE BEDSTE RÅD TIL EN GOD JUL

Den søde juletid kan hurtigt gå op i hat og briller med overstimulerede børn, gaveorgier og trætte forældre. Her giver tre mødre og fædre deres bedste juleråd til at lade julefreden sænke sig.

Uld giver god nattesøvnUld giver god nattesøvn


BILEN ER LADET MED...

Julen er hjerternes fest, og for nogle betyder det en længere køretur hjem til dem, vi har kær. Men fortvivl ej. Vi iler med gode tips til, hvordan I får køreturen Med fuld opbakning og spændte børn til at gå så let som muligt.​​​​​​​


SIKRE GAVEHITS TIL DE SMÅ

Den gode gave handler om timing. Vi guider dig her med tre gode gaveideer til de 1, 2 og 3-årige, som med garanti vil vække jubelskrig under juletræet.

Gode råd til tandbørstningenGode råd til tandbørstningen


5 KLASSISKE GAVER

De store danske designklassikere vil uden tvivl skabe lykke under juletræet. Vi guider dig til de fineste af slagsen her – måske genkender du også en ting eller to fra din egen barndom.

10 TIPS TIL EN VELLYKKET AMNING

Her er sundhedsplejerskens 10 tips, du skal kende for en vellykket amning. De fleste mødre ved, at amningen ikke kommer af sig selv, men for de nybagte af slagsen, kan det komme som et chok, at det ikke altid er en selvfølgelighed.


Ifølge de seneste tal fra Den Nationale Børnedatabase, så ammede 87,3 procent af alle nybagte mødre fuldt de første to uger af babys levetid, hvorimod tallet var faldet til 67,1 procent efter 9 uger og 11,2 efter de anbefalede 26 uger – altså seks måneder.


En del af forklaringen, kan være, at forældrene simpelthen ikke længere får den hjælp, de har brug for som følge af de generelle nedskæringer på sundhedsområdet. Det vurderede Susanne Hede, formand for Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker, overfor DR, sidste gang, der blev offentliggjort tal for udviklingen.


KOM I GANG MED LØBECYKLEN

En løbecykel er lige sagen, hvis dit barn nærmer sig de to år. Den styrker både balance, motorik og selvtillid – og så er det bare sjovt at cykle.


HAR DU EN REJSESENG TIL DIT BARN?

En rejseseng er perfekt, når dit barn skal overnatte hos bedste eller et fremmed sted. En rejseseng kan nemlig klappes sammen og er let at transportere.

Uld giver god nattesøvnUld giver god nattesøvn


ULD GIVER GOD NATTESØVN

En forudsætning for en god søvn er, at barnet ikke fryser eller får det for varmt. Her kan uld hjælpe, da det kan regulere barnets kropstemperatur.

Gode råd til tandbørstningenGode råd til tandbørstningen


TIPS TIL TANDBØRSTNING

Gruer du også for at fiske barnets tandbørste frem af kruset, fordi det skaber stor konflikt hver eneste gang? Så læs med her.


FØDEVARER DU IKKE MÅ SERVERE FOR BABY

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den kost, forældrene spiser, sjældent egner sig som føde for de små med et fordøjelsessystem, som endnu ikke er færdigudviklet.


PLEJETIPS TIL PUSLEBORDET

Bleskift er en af de ting, du som forælder kommer til at foretage dig maaange gange i løbet af dit barns første to-tre år!


8 farer i hjemmet du ikke skal overse med baby i huset


BEGYNDERSKO

Vi taler om begyndersko, men hvornår skal man egentlig begynde? Få hér en guide til begyndersko, og giv dit barn de bedste forudsætninger, når de første skridt tages.​​​​​​​


BØRNESKO

Det er vigtigt med et godt stykke fodtøj, der giver dit barn frihed til at give sig hen. Skoene skal passe til barnets fod, vejret og leve op til dets formål.


SANDALER

Sandaler er sommerens fodtøj og giver luft til aktive fødder. Sandalerne skal passe til barnets fod, vejret og leve op til dets formål.

Vælg den rigtige flyverdragtVælg den rigtige flyverdragt


FIND DEN BEDSTE FLYVERDRAGT

Efteråret og vinter er lig med skiftende vejr. Derfor er det vigtigt, at dit barn er ordentligt klædt på fra top til tå. Vi giver gode råd til valg af flyverdragt.


VALG AF REGN- & TERMOTØJ

Når du skal vælge termotøj til dit barn, er det en god idé at gå efter forstærkninger på knæ og numse samt elastikker/ribkant ved hænder, fødder og halsen. På den måde får dit barn ekstra beskyttelse mod kulde og fugt.


Hvis du ønsker lidt ekstra varme i tøjet, er det en god idé at købe med fleecefor, som også giver en dejlig blød følelse mod huden.


Det er dog en smagssag og kommer an på, om dit barn er meget aktivt eller stillesiddende, samt om det hurtigt bliver koldt eller er god til at holde varmen på kølige dage.


AMNING OG BRYSTPUMPE

Har du brug for brystpumpe? Der kan være flere grunde til, at du får brug for at bruge en brystpumpe, enten som supplement eller erstatning for amningen.


MYTER OG FAKTA OMKRING ULD

Der er en del myter omkring uld, som måske førhen var sande, men som efterhånden ikke har meget på sig. Uld har så mange kvaliteter, som du og din baby


VÆLG DEN RIGTIGE AUTOSTOL

Hos BabySam får du professionel rådgivning af vores erfarne, veluddannede og certificerede medarbejdere.


FORÆLDRENES BEDSTE RÅD OM AMNING

Der er mange følelser koblet til det at amme. Det kan gøre afsindigt ondt og i nogle tilfælde, er det ikke muligt for dig som nybagt mor at amme din baby.

Find den

rigtige barnevogn


TERMO- OG LÆDERSTØVLER

Både foret og vandtætte læderstøvler og termostøvler er gode til efterårs og vintermånederne. De klarer de fleste vandpytter og er nemme at..


VEDLIGEHOLDELSE AF DIN BARNEVOGN

En barnevogn kan være en stor udskrivning, men hvis du husker løbende at vedligeholde den, kan den holde i mange år.


DET SKAL DU BRUGE TIL BABYS BAD

Det er en stor dag, når baby skal have sit første bad. Men hvordan gør man lige?Her giver vi tips til, hvordan badet bliver en dejlig oplevelse for både dig og...

7. AUGUST 2017

VEDLIGEHOLDELSE AF DIN BARNEVOGN

En barnevogn kan være en stor udskrivning, men hvis du husker løbende at vedligeholde den, kan den holde i mange år.

3. AUGUST 2017

3 FEDE FIFS TIL AT PUTTE DIT BARN

Som forælder har du formentlig prøvet, at det til tider kan være en kamp at få dit barn til at falde i søvn om aftenen.

28. JULI 2017

9 GODE RÅD TIL GRAVIDE

Vi vil gerne hjælpe vores mange kunder med gode råd og tips under graviditeten og i den første tid efter fødslen.


3 FEDE FIFS TIL AT PUTTE DIT BARN

Som forælder har du formentlig prøvet, at det til tider kan være en kamp at få dit barn til at falde i søvn om aftenen. Det er hårdt, når du står i det, og skal prøve af, hvad der er den bedste løsning for dig og dit barn. Som førstegangsforældre til et lille barn kan det være rart at få et par gode råd fra andre forældre med på vejen til, hvordan du kan putte dit barn.Alle børn er forskellige. Det er en ting, der bliver slået fast, når vi spørger i vores netværk af forældre. Mange af forældrenes gode råd handler om at have faste rutiner og sengetider, at lytte til sit barn og give masser af kærlighed. Vi har spurgt jer forældre, om jeres bedste puttetips og kogt det sammen til 3 gode råd.

4. JULI 2017

TIPS TIL DE SMÅS FERIEKUFFERT

Snart er det ferietid, og kufferterne venter bare på at blive pakket. Tjek listen nedenfor og se, om du har husket det hele.

30. JUNI 2017

9 TIPS: FÅ EN SUCCESFULD FLYVETUR MED BABY

De fleste børnefamilier elsker at rejse, men flere timer på et lille flysæde kan godt være en udfordring for både dig og den lille. 

30. JUNI 2017

SJOV I SOMMERREGNEN

Kalenderen siger sommer, men regnen siler ned. Er det stadig lidt lunt i vejret, er det bare om at komme ud og lege i det våde element.

11. JUNI 2017

SJOV LEG PÅ STRANDEN

De fleste børn elsker strandture, hvor sand og vand udgør den skønneste legeplads. Få gode tips til en skøn dag på stranden med de små. 

29. JUNI 2017

GODE RÅD: BABY OG BØRN PÅ STRANDEN

Det er så dejligt at komme til stranden med børnene om sommeren, hvor solen bare brager ned. De fleste børn elsker strandture, hvor der er masser af plads til leg..

29. JUNI 2017

GODE RÅD: SOLCREME TIL BABYER OG BØRN

Det er vigtigt at beskytte huden, når man opholder sig i solen. Sol kan være både godt og sundt, men for meget sol på ubeskyttet hud kan give solskoldninger..

29. JUNI 2017

UD AT FLYVE MED BØRNENE

Det er fantastisk at kunne tage baby eller børn med ud at rejse. Det kan dog også være en smule udfordrende med stress i lufthavnen, ventetider og sidden stille...

28. JUNI 2017

STORBYFERIE MED BØRNENE - SÅDAN

Drømmer du om at holde ferie i en af Europas skønne storbyer denne sommer, så fortvivl ej. Du kan sagtens have de små med. 

26. JUNI 2017

MINI-GUIDE TIL BILFERIEN

"Er vi der ikke snaaart?" er måske en sætning I hører lidt for ofte, når I begiver jer ud i det danske, eller endda europæiske, landskab...

24. MAJ 2017

KEMIKALIER, NEJ TAK!

De fleste små børn nyder at komme i bad, men sørg for at styre langt uden om parfume og parabener, når du vælger plejeprodukter til dit lille pus.

22. MAJ 2017

BABYSVØMNING - SOM EN FISK I HAVET

Babysvømning er ikke bare sundt for din lille pode– det styrker også jeres relation at lave noget aktivt sammen. Ulrika Færch er ekspert i babysvømning...

17. MAJ 2017

SÅDAN UNDGÅR DU FLÅTER OG MYGGESTIK

Naturen byder på masser af sjove oplevelser, men blandt blomster, biller og sommerfugle finder du også flåter og myg. Få gode råd til at undgå bid