DE 7 MEST STILLEDE SPØRGSMÅL FRA NYBAGTE FORÆLDRE

At få et barn er lig med en helt ny verden for de fleste, som medfører en masse spørgsmål og nye situationer, som de færreste nybagte forældre.


Hvad gør man eksempelvis, hvis der pludselig er noget rødligt i babys ble? Og hvordan er det med den amning? Skal den være på klokkeslettet eller er det lige meget?

​​​​​​​

Katrine Kuhl er sundhedsplejerske på Nørrebro og Bispebjerg og en del af teamet bag den nye sundhedsportal Hejdoktor.dk, der blandt andet stiller sundhedsplejersker til rådighed, når forældrene har brug for dem – også i weekenden og i aftentimerne.

Her  er tegnene på en fødselsdepressionHer  er tegnene på en fødselsdepression


TEGNENE PÅ EN FØDSELSDEPRESSION

Forældres reaktioner efter en fødsel kan være meget forskellige. Op mod seks procent af alle forældre bliver ramt af en fødselsdepression ifølge tal fra Sundhed.dk.

Overtøj til børnOvertøj til børn


KLÆD DIT BARN PÅ TIL KULDEN

Småbørn har brug for dobbelt så meget beskyttelse som en voksen. Det er en god ide at bruge lag på lag metoden, så du hurtigt kan regulere temperaturen.

Overtøj til børnOvertøj til børn


GODE RÅD TIL VALG AF OVERTØJ

Det kan være en jungle at vælge overtøj til dit barn. Vi giver gode råd om valg af tøjet til årets koldeste tid.

VandsøjletrykVandsøjletryk


VANDSØJLETRYK I REGNTØJ

Har du tjekket vandsøjletrykket i dit barns regntøj? Vandsøjletryk, også kaldet vandtætheden, er vigtig når du vælger overtøj til dit barn.

Find den rigtige barnevogn


Det er både en hyggelig og lidt svær beslutning at vælge barnevogn.


Skal det være en almindelig barnevogn eller en duovogn? Skal den have svingbare hjul eller ej? Skal den være blå, grå eller en helt tredje farve? Det er lidt ligesom at købe en bil – barnevognen skal fungere til dine behov og samtidig være sikker og praktisk.


​​​​​​​Få tips til hvordan du vælger den rigtige barnevogn til dine behov.

Løbecykel til børnLøbecykel til børn


KOM I GANG MED LØBECYKLEN

En løbecykel er lige sagen, hvis dit barn nærmer sig de to år. Den styrker både balance, motorik og selvtillid – og så er det bare sjovt at cykle.

Rejsesenge til børnRejsesenge til børn


HAR DU EN REJSESENG TIL DIT BARN?

En rejseseng er perfekt, når dit barn skal overnatte hos bedste eller et fremmed sted. En rejseseng kan nemlig klappes sammen og er let at transportere.

Uld giver god nattesøvnUld giver god nattesøvn


ULD GIVER GOD NATTESØVN

En forudsætning for en god søvn er, at barnet ikke fryser eller får det for varmt. Her kan uld hjælpe, da det kan regulere barnets kropstemperatur.

Tandbørstning på børnTandbørstning på børn


TIPS TIL TANDBØRSTNING

Gruer du også for at fiske barnets tandbørste frem af kruset, fordi det skaber stor konflikt hver eneste gang? Så læs med her.

10 TIPS TIL EN VELLYKKET AMNING

Her er sundhedsplejerskens 10 tips, du skal kende for en vellykket amning. De fleste mødre ved, at amningen ikke kommer af sig selv, men for de nybagte af slagsen, kan det komme som et chok, at det ikke altid er en selvfølgelighed.


Ifølge de seneste tal fra Den Nationale Børnedatabase, så ammede 87,3 procent af alle nybagte mødre fuldt de første to uger af babys levetid, hvorimod tallet var faldet til 67,1 procent efter 9 uger og 11,2 efter de anbefalede 26 uger – altså seks måneder.


En del af forklaringen, kan være, at forældrene simpelthen ikke længere får den hjælp, de har brug for som følge af de generelle nedskæringer på sundhedsområdet. Det vurderede Susanne Hede, formand for Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker, overfor DR, sidste gang, der blev offentliggjort tal for udviklingen.

Jul med børnJul med børn


DE BEDSTE RÅD TIL EN GOD JUL

Den søde juletid kan hurtigt gå op i hat og briller med overstimulerede børn, gaveorgier og trætte forældre. Her giver tre mødre og fædre deres bedste juleråd til at lade julefreden sænke sig.

Jul med børnJul med børn


BILEN ER LADET MED...

Julen er hjerternes fest, og for nogle betyder det en længere køretur hjem til dem, vi har kær. Men fortvivl ej. Vi iler med gode tips til, hvordan I får køreturen Med fuld opbakning og spændte børn til at gå så let som muligt.​​​​​​​

Giv dine børn en god julGiv dine børn en god jul


SIKRE GAVEHITS TIL DE SMÅ

Den gode gave handler om timing. Vi guider dig her med tre gode gaveideer til de 1, 2 og 3-årige, som med garanti vil vække jubelskrig under juletræet.

Børnefamilie & julBørnefamilie & jul


5 KLASSISKE GAVER

De store danske designklassikere vil uden tvivl skabe lykke under juletræet. Vi guider dig til de fineste af slagsen her – måske genkender du også en ting eller to fra din egen barndom.

Hvad baby ikke må spiseHvad baby ikke må spise


FØDEVARER DU IKKE MÅ SERVERE FOR BABY

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den kost, forældrene spiser, sjældent egner sig som føde for de små med et fordøjelsessystem, som endnu ikke er færdigudviklet.

Plejetips til puslebordetPlejetips til puslebordet


PLEJETIPS TIL PUSLEBORDET

Bleskift er en af de ting, du som forælder kommer til at foretage dig maaange gange i løbet af dit barns første to-tre år!


8 farer i hjemmet du ikke skal overse med baby i huset

BegynderskoBegyndersko


BEGYNDERSKO

Vi taler om begyndersko, men hvornår skal man egentlig begynde? Få hér en guide til begyndersko, og giv dit barn de bedste forudsætninger, når de første skridt tages.​​​​​​​

Tips til at putte dit barnTips til at putte dit barn


3 FEDE FIFS TIL AT PUTTE DIT BARN

Som forælder har du formentlig prøvet, at det til tider kan være en kamp at få dit barn til at falde i søvn om aftenen. Som førstegangsforældre til et lille barn kan det være rart at få et par gode råd fra andre forældre med på vejen til, hvordan du kan putte dit barn.

SandalerSandaler


SANDALER

Sandaler er sommerens fodtøj og giver luft til aktive fødder. Sandalerne skal passe til barnets fod, vejret og leve op til dets formål.

Vælg den rigtige flyverdragtVælg den rigtige flyverdragt


FIND DEN BEDSTE FLYVERDRAGT

Efteråret og vinter er lig med skiftende vejr. Derfor er det vigtigt, at dit barn er ordentligt klædt på fra top til tå. Vi giver gode råd til valg af flyverdragt.


VALG AF REGN- & TERMOTØJ

Når du skal vælge termotøj til dit barn, er det en god idé at gå efter forstærkninger på knæ og numse samt elastikker/ribkant ved hænder, fødder og halsen. På den måde får dit barn ekstra beskyttelse mod kulde og fugt.


Hvis du ønsker lidt ekstra varme i tøjet, er det en god idé at købe med fleecefor, som også giver en dejlig blød følelse mod huden.


Det er dog en smagssag og kommer an på, om dit barn er meget aktivt eller stillesiddende, samt om det hurtigt bliver koldt eller er god til at holde varmen på kølige dage.

amning eller brystpumpeamning eller brystpumpe


AMNING OG BRYSTPUMPE

Har du brug for brystpumpe? Der kan være flere grunde til, at du får brug for at bruge en brystpumpe, enten som supplement eller erstatning for amningen.


MYTER & FAKTA OMKRING ULD

Der er en del myter omkring uld, som måske førhen var sande, men som efterhånden ikke har meget på sig. Uld har så mange kvaliteter, som du og din baby

AutostoleAutostole


VÆLG DEN RIGTIGE AUTOSTOL

Hos BabySam får du professionel rådgivning af vores erfarne, veluddannede og certificerede medarbejdere.


FORÆLDRENES BEDSTE RÅD OM AMNING

Der er mange følelser koblet til det at amme. Det kan gøre afsindigt ondt og i nogle tilfælde, er det ikke muligt for dig som nybagt mor at amme din baby.

Gode råd til gravideGode råd til gravide


​​​​​​​9 GODE RÅD TIL GRAVIDE

Vi vil gerne hjælpe vores mange kunder med gode råd og tips under graviditeten og i den første tid efter fødslen.

Termostøvler til børnTermostøvler til børn


TERMO- OG LÆDERSTØVLER

Både foret og vandtætte læderstøvler og termostøvler er gode til efterårs og vintermånederne. De klarer de fleste vandpytter og er nemme at..

Baby i badBaby i bad


DET SKAL DU BRUGE TIL BABYS BAD

Det er en stor dag, når baby skal have sit første bad. Men hvordan gør man lige?Her giver vi tips til, hvordan badet bliver en dejlig oplevelse for både dig og...

Rengøring af barnevognRengøring af barnevogn


VEDLIGEHOLDELSE AF DIN BARNEVOGN

En barnevogn kan være en stor udskrivning, men hvis du husker løbende at vedligeholde den, kan den holde i mange år.