Kemikalier - Nej tak!

De fleste små børn nyder at komme i bad, men sørg for at styre langt uden om parfume og parabener, når du vælger plejeprodukter til dit lille pus.

Butikkernes hylder bugner af særlig sæbe, shampoo, olie og creme til baby, men i virkeligheden er det slet ikke nødvendigt at bruge hverken sæbe eller shampoo til små børn.


Rent vand er ofte nok

Når du skal skifte dit barn, er det ikke nødvendigt at bruge andet end skumklude og lunkent vand. Men hvis den lille er smurt ind i afføring, er det nødvendigt at bruge mild sæbe eller olie, så huden bliver helt ren. Brug kun vådservietter på farten – og husk altid at tørre babys hud med rent vand bagefter.

Det samme gælder badet, hvor dit barn sagtens kan blive rent og fint i varmt vand alene. Har dit barn tør hud, kan du dryppe et par enkelte dråber babyolie i badevandet, men den sarte hud har ikke brug for alverdens creme og lotion. Børn behøver ikke at komme i bad mere end 1-2 gange om ugen.


Gå efter Blomsten og Svanen​​​​​​​

Synes du alligevel, dit barns hår trænger til at blive vasket med shampoo eller at måsen godt kunne trænge til lidt sæbevand, så sørg for at vælge produkter, der hverken indeholder parfume, farvestoffer eller parabener.


Børn er nemlig særlige følsomme over for skadelige kemiske stoffer end voksne, da den bløde baby- og barnehud er særlig følsom, de ikke har hærdet deres immunforsvar endnu og deres organer stadig er i voksestadiet.


Gå derfor altid efter produkter, der er mærket med Blomsten og Svanen – så passer du både på miljøet og dit barns sundhed.


TIP! Selv om du vælger vådservietter, der er mærket uden parfume, kan de godt indeholde parfume alligevel. Et godt tip er i stedet at fugte nogle skumklude med vand og lægge dem i en plasticpose, når I skal på farten.​​​​​​​