Mor & barn

Her  er tegnene på en fødselsdepressionHer  er tegnene på en fødselsdepression


TEGNENE PÅ EN FØDSELSDEPRESSION

Forældres reaktioner efter en fødsel kan være meget forskellige. Op mod seks procent af alle forældre bliver ramt af en fødselsdepression ifølge tal fra Sundhed.dk.

Budget vs. luksusbabyBudget vs. luksusbaby

BUGET VS. LUKSUSBABY


Det er ingen hemmelighed, at udstyr til baby kan gå hen og blive en stor udskrivning - men det kan også sagtens gøres på budget.

Advokatens bedste råd til forældreAdvokatens bedste råd til forældre

ADVOKATENS BEDSTE RÅD TIL FORÆLDRE

Familieadvokat Helene Treschow fra TVC Advokatfirma giver indblik i, hvad det juridisk medfører at få et barn. Læs med og bliv klogere på, hvad I som forældre bør tage stilling til.

BabysvømningBabysvømning

BABYSVØMNING - SOM EN FISK I HAVET

Babysvømning er ikke bare sundt for din lille pode– det styrker også jeres relation at lave noget aktivt sammen. Ulrika Færch er ekspert i babysvømning og giver dig her sine bedste råd til gode oplevelser i svømmehallen.


DE 7 MEST STILLEDE SPØRGSMÅL FRA NYBAGTE FORÆLDRE

At få et barn er lig med en helt ny verden for de fleste, som medfører en masse spørgsmål og nye situationer, som de færreste nybagte forældre.

amning eller brystpumpeamning eller brystpumpe


AMNING OG BRYSTPUMPE

Har du brug for brystpumpe? Der kan være flere grunde til, at du får brug for at bruge en brystpumpe, enten som supplement eller erstatning for amningen.

Gode råd til gravideGode råd til gravide


​​​​​​​9 GODE RÅD TIL GRAVIDE

Vi vil gerne hjælpe vores mange kunder med gode råd og tips under graviditeten og i den første tid efter fødslen.

10 TIPS TIL EN VELLYKKET AMNING

Her er sundhedsplejerskens 10 tips, du skal kende for en vellykket amning. De fleste mødre ved, at amningen ikke kommer af sig selv, men for de nybagte af slagsen, kan det komme som et chok, at det ikke altid er en selvfølgelighed.

Mærkelige graviditetsgenerMærkelige graviditetsgener

MØDRENE FORTÆLLER - VORES MÆRKELIGESTE GRAVIDITETSGENER!

Du ved, du nok kan forvente kvalme og ondt i ryggen, når du ser de to streger på graviditetstesten, men mange bliver overraskede over, hvad deres gravide krop og psyke ellers byder dem af mærkelige forandringer og cravings.


FORÆLDRENES BEDSTE RÅD OM FØDSELSFORBEREDELSERNE

Hvordan er det lige man bedst forbereder sig på at en lille ny er på vej? Der er mange overvejelser når man er gravid, uanset om det er 1, 2 eller 3. gang. Det er så meget, der skal forberedes, og det kan sommetider være rart at få et par gode råd med på vejen fra andre forældre, der allerede har været gennem det store trummerum.

AutostoleAutostole


SKAL DIT BARN BRUGE SUT?

Godt tre ud af fire danske børn bruger sut. Før du beslutter, om dit barn skal være blandt dem, kan det måske være rart at finde svar på et par spørgsmål …


FORÆLDRENES BEDSTE RÅD OM AMNING

Der er mange følelser koblet til det at amme. Det kan gøre afsindigt ondt og i nogle tilfælde, er det ikke muligt for dig som nybagt mor at amme din baby.

GODE RÅD TIL FORÆLDRE - REGLERNE OM ARV

Familieadvokat Helene Treschow fra TVC Advokatfirma giver indblik i, hvad det juridisk medfører at få et barn. Læs med og bliv klogere på, hvad I som forældre bør tage stilling til. Du får svar på en række af de spørgsmål, I måske har sparket til hjørne i en travl hverdag, hvor timerne overhaler jeres gøremål.

Pak hostpitaltaskenPak hostpitaltasken

PAK HOSPITALSTASKEN

Vi har lavet en liste over de ting, man skal medbringe i hospitalstasken til fødslen. Listen er især en tjekliste til førstegangsfødende, som vælger at blive på patienthotellet, men kan sagtens bruges som påmindelse til flergangsfødende.  

SandalerSandaler

KOST OG SUNDHED UNDER GRAVIDITETEN

Når der vokser en lille krudtugle inde i din mave, er det vigtigt at huske på, at den kost og de vaner du har, ikke bare påvirker dig, men jer begge. Det er vigtigt at få en god start i livet, derfor er det vigtigt med sund og varieret kost samt regelmæssig motion under graviditeten.

Ud at flyve med børnUd at flyve med børn


FÅ EN FANTASTISK FLYVETUR MED BABY

De fleste børnefamilier elsker at rejse, men flere timer på et lille flysæde kan godt være en udfordring for både dig og den lille. Få 9 gode tips til at flyve med baby, så I får den bedste start på ferien.

7 MYTER OM DIN GRAVIDITET

Der findes et hav af graviditetsmyter, der bliver fortalt igen og igen, når en ny veninde, søster eller kollega kommer i lykkelige omstændigheder. Men det er langt fra alle de vedtagne sandheder, der rent faktisk passer.

Tjekliste til babyTjekliste til baby

TJEKLISTE - KLAR TIL BABY

Du har brug for rigtig meget udstyr til en lille nyfødt. Vi giver overblik over alle de produkter, som er nødvendige og praktiske at have parat til babys ankomst.

Sommer babySommer baby

GODE RÅD TIL SOMMERBABY

Når et lille nyt familiemedlem melder sin ankomst, går jagten på tøj, legetøj, barnevogn og en masse andet udstyr ind. Her får du et par gode råd og eksempler på, hvad du skal have til din sommerbaby.

Tips til at putte dit barnTips til at putte dit barn

VELKOMMEN TIL VERDEN

Hvor meget tøj bruger en baby på cirka 3,5 kg og 54 cm? Og hvad skal du ellers huske at have klar? Tjek her på huskelisten, om du er babyklar.

Plejetips til puslebordetPlejetips til puslebordet

8 FARER I HJEMMET FOR BABY

De første leveår bliver brugt på at tilegne os så meget kendskab og viden om omverden som muligt. Vi sætter her fokus på 8 farer i hjemmet, du ikke skal overse, hvis du har en baby


SÅDAN HOLDER DU FØDSELSDAG FOR DIN BABY

Småt, men godt. Det er kodeordene, når du skal fejre din babys første fødselsdagsfester med succes!

Guide til traditionel dåbGuide til traditionel dåb


GUIDE TIL DEN TRADITIONELLE DÅB

Vil du gerne døbe dit barn på helt klassisk manér? Så læs med her og få styr på alle traditionerne til barnedåben.


ALT DET DU IKKE VIDSTE OM NAVNE

At vælge det helt rigtige navn til den baby, der ligger og ruger inde i maven, kan være noget af en udfordring – især, fordi de fleste også har en partner, de skal blive enige med. Her får du navneinspiration og sjove facts at fornøje dig med, mens du grubler videre.

FORSTÅ DIN VANDREJOURNAL

Din vandrejournal følger dig i hele din graviditet, og den er smækfyldt med ord som ødem, gestationsalder, fundusmål og andet lægesprog. Vi har bedt jordemoder Birgit Thalwitzer fra jordemoder.dk forklare vandrejournalen på almindeligt dansk.


FRI FOR KEMI I TØJ

Få svar på, hvad du skal gøre for at beskytte dit barn bedst muligt mod skadelige stoffer, når du køber tøj.


TID TIL SAND, VAND & SOL

Guide til at sende dit barn direkte ud i sommeren iført solsikkert badetøj.


5 FORDELE VED BÆRESELER

Dit barn sidder trygt på din mave som en lille kænguru-unge, og du har armene fri så længe. Se her, hvad du skal overveje omkring bæreseler.

Plejetips til puslebordetPlejetips til puslebordet

PAK TIL VUGGESTUEN

Hvad skal du have med til dit barn, når vuggestuelivet  begynder? Med en praktisk guide har I det bedste udgangspunkt for en tryg start.


PAK PUSLETASKEN

Småt, men godt. Det er kodeordene, når du skal fejre din babys første fødselsdagsfester med succes!


SÅDAN BRUGER DU DIN BABYNEST

Et af de nyeste produkter på markedet til de mindste babyer er en babynest. Her får du en guide til, hvordan du kan bruge babyreden – og råd til, hvad du bestemt ikke skal bruge den til.


VORES BEDSTE PUTTETRICKS

“Et råd, som jeg ofte giver gravide veninder, er faktisk at lade være med at stresse på forhånd over, om de giver deres baby dårlige sovevaner de første måneder."

3 forældres bedste tricks til putningen!

DET HAR OVERRASKET MIG

“Kærligheden til dette lille menneske, som man kun kan forstå, når man bliver nogens mor, var større, end jeg overhovedet kunne forestille mig, og den vokser for hver dag, der går."

3 mødre fortæller hvad der har overrasket dem mest ved at få et barn.


JEG VILLE IKKE UNDVÆRER

“En super praktisk ting, som jeg nødigt vil undvære, er min lille bløde sækkestol. Jeg bruger den, hvis jeg skal lægge min søn fra mig – så ligger han godt og trygt i den. Den er også god som støtte, når jeg ammer."

3 mødre fortæller hvad de ikke ville undvære.SÅDAN BLIVER DET NEMT AT VÆRE AKTIV

Hvis du elsker frisk luft og høj puls, hvorfor så sætte tempoet ned, fordi du får et barn? Børn trives i en aktiv livsstil, og du bliver en gladere forælder.


GODT AT VIDE NÅR DU KØBER BABYALARM

Synes du også at det kan være svært at vælge en babyalam? Her er et par tips, til at gøre det lidt nemmere.

FRI FOR KEMI I LEGETØJ

Få svar på, hvad du skal gøre for at beskytte dit barn bedst muligt mod skadelige stoffer. Både i hjemmet, og når du køber legetøj til dit barn.


HVILKEN BARNEVOGN HAR DU VALGT

“Jeg fik anbefalet en Odder, og jeg synes, det er dejligt, at ligge-målet i den er så stort. Jeg må konstatere, at jeg får ret store børn, og det er vigtigt for mig, at de kan sove ude længe. Ulempen er, at den fylder meget i bilen."

3 mødre fortæller hvilken barnevogn de valgte til deres børn.


INDRET TIL AT SOVE GODT

I livet med en lille baby kommer du til at tænke på og tale om søvn (både din egen og dit barns) som aldrig før. Søvn er vigtigt – og det betyder noget, hvor du stiller sengen.


NÅR DIT BARN SKAL PASSES UDE

Der kommer en dag, hvor mor og far skal alene i byen igen. Familiepsykolog Heidi Agerkvist giver gode råd til, hvornår og hvordan det er trygt at få passet dit barn første gang.