Myter & fakta om uld

Der er en del myter omkring uld, som måske førhen var sande, men som efterhånden ikke har meget på sig. Uld har så mange kvaliteter, som du og din baby virkelig kan nyde godt af, derfor vil vi tage fat i et par af de myter, der er og give dig, måske ny viden, omkring uld.

Du kan kun bruge uld om vinteren

Uldens evne til at temperere efter omstændighederne og dens unikke åndbarhed, gør at du kan bruge uld året rundt. Den bliver varmere, når det er koldt og hjælper dig med at køle lidt ned, når du får det varmt. Derfor er den super god til dit barn, både når der leges i sandkassen, og når der leges og tumles løs.


Uld kradser

Førhen kradsede uld, fordi man brugte det yderste lag af fårets uld, men på grund af bedre forarbejdning, har man stort set fjernet alt ”kradsuld” fra tøjproduktionen i dag.


Kan man bruge uld, når man har et varmt barn?​​​​​​​

Det er lige netop vigtigt at bruge uld, når du har et varmt barn. Uldens evne til at temperaturregulere og absorbere er fantastisk til dit varme barn, både på legepladsen og om natten. Al den fugt og sved dit barn afgiver bliver absorberet, og giver din lille krudtugle de mest behagelige rammer for at være tør og tilpas i hverdagen.

Jumpsuit 2in1 - 15205
Joha
Jumpsuit 2in1 - 15205
549.95 DKK
På lager

Det er besværligt at vaske uld

Det er ikke særlig svært at vaske uld, da det delvist er selvrensende og ellers for det meste kan vaskes i maskinen på uldprogram 30 og 40 grader. Husk altid vaskemiddel egnet til uld. Læs mere her.


Bliver babys egen temperaturregulering ændret, hvis man bruger uld

Uld har ingen indvirkning på din babys egen evne til at temperaturregulere. Når baby er under et år, har det endnu ikke evner til selv at regulere sin kropstemperatur. Det er derfor mor og far, der her skal hjælpe med mængden af tøj, og her er uld et super godt redskab.

Relaterede artikler

FØDEVARER DU IKKE SKAL SERVERE FOR BABY

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den kost, forældrene spiser, sjældent egner sig som føde for de små med et fordøjelsessystem, som endnu ikke er færdigudviklet.

TEGNENE PÅ EN FØDSELSDEPRESSION

Forældres reaktioner efter en fødsel kan være meget forskellige. Op mod seks procent af alle forældre bliver ramt af en fødselsdepression ifølge tal fra Sundhed.dk.

10 TIPS TIL AMNING

De fleste mødre ved, at amningen ikke kommer af sig selv, men for de nybagte af slagsen, kan det komme som et chok, at det ikke altid er en selvfølgelighed.

ULD GIVER GOD NATTESØVN

En forudsætning for en god søvn er, at barnet ikke fryser eller får det for varmt. Her kan uld hjælpe, da det kan regulere barnets kropstemperatur.