Odder barnevognen - Klassisk dansk design i 93 år

I 1925 trillede den første Odder barnevogn ud fra et lille baglokale hos en lokal isenkræmmer i Odder – og i dag er det gedigne danske design stadig i høj kurs.

I Danmark har vi en helt særlig barnevognstradition, hvor vi gerne lader vores små pus sove ude hele året rundt – gerne helt op til treårsalderen. Barnevognen er både til middagsluren og transport, og den er med overalt. Du har sikkert selv haft din lille trold med i barnevognen på café, til fest og på farten i både bus, tog og bil. Det er nemt og praktisk.


Men selvom vi er vilde med barnevognen herhjemme, har vi faktisk kun én barnevognsfabrik tilbage i Danmark. Nemlig Odder, som til gengæld har været symbol på høj kvalitet og lækkert design siden 1925.


Odder barnevognen er dansk håndværk

Når I lægger jeres barn ned i jeres nye Oddervogn, viderefører I også en tradition og bliver en del af en historie, som går næsten 100 år tilbage. Siden 1925 har danske mødre og fædre transporteret og passet på deres dyrebareste i sikre, behagelige og smukke Odder barnevogne.


Historien om den populære danske barnevogn begynder i et baglokale hos den lokale isenkræmmer i Odder syd for Aarhus, hvor Roland Petry trak sig tilbage fra butikken for at eksperimentere med at bygge barnevogne. For 92 år siden var den første udgave af Oddervognen klar til at trille ud af butikken. De store, flotte barnevogne blev hurtigt populære, og i løbet af kort tid var Odder Barnevognsfabrik en succes med 15 ansatte.


En konge værdig

Succesen fortsatte, og da Kronprins Frederik blev født i 1968 blev barnevognsfabrikken i Odder også kongehusets foretrukne leverandør. Siden har alle små prinser og prinsesser i kongehuset sovet i en Odder barnevogn, hvilket må siges at være den fineste blåstempling en barnevogn kan få.


I dag er der 30 ansatte på Odder Barne-vognsfabrik, der hver dag forsøger at forene tradition og innovation. Odder Barne-vognsfabrik er desuden den eneste producent af barnevogne i Danmark. Her arbejdes for at fremstille verdens bedste barnevogne til børnefamilier, dagplejere og institutioner. Gennem hele historien har Odder holdt fast i de nøgleord, der gør, at I kan være trygge og glade ved jeres køb: komfort, kvalitet, design og sikkerhed.

FØR

I helt gamle dage sov små børn typisk i vugger og blev svøbt og båret, når de skulle med ud i verden. Når barnet blev mere aktivt, blev det sat i gynger eller gåstole, så det kunne følge med i, hvad der foregik i hjemmet. Fra 1800-tallet begyndte barnevognen at vinde indpas hos borgerskabet, og siden har barnevognens design udviklet sig i takt med samfundets og familiens skiftende værdier.

NU

Barnevognen er det vigtigste enkeltkøb, når et barn melder sin ankomst i en moderne familie. I barnevognen sover barnet om dagen, følges med sine forældre ud i verden og finder tryghed. I Danmark lægger vi i dag vægt på, at barnevognen er robust, sikker og praktisk at tage med. Designet skal desuden afspejle, hvem det nye barn er landet hos.