Odder barnevognen - Klassisk dansk design i 93 år

I 1925 trillede den første Odder barnevogn ud fra et lille baglokale hos en lokal isenkræmmer i Odder – og i dag er det gedigne danske design stadig i høj kurs.


I Danmark har vi en helt særlig barnevognstradition, hvor vi gerne lader vores små pus sove ude hele året rundt – gerne helt op til treårsalderen. Barnevognen er både til middagsluren og transport, og den er med overalt. Du har sikkert selv haft din lille trold med i barnevognen på café, til fest og på farten i både bus, tog og bil. Det er nemt og praktisk.


Men selvom vi er vilde med barnevognen herhjemme, har vi faktisk kun én barnevognsfabrik tilbage i Danmark. Nemlig Odder, som til gengæld har været symbol på høj kvalitet og lækkert design siden 1925.


Odder barnevognen er dansk håndværk

Historien om den populære danske barnevogn begynder i et baglokale hos den lokale isenkræmmer i Odder syd for Aarhus, hvor Roland Petry trak sig tilbage fra butikken for at eksperimentere med at bygge barnevogne. For 92 år siden var den første udgave af Oddervognen klar til at trille ud af butikken. De store, flotte barnevogne blev hurtigt populære, og i løbet af kort tid var Odder Barnevognsfabrik en succes med 15 ansatte.


En konge værdig

Succesen fortsatte, og da Kronprins Frederik blev født i 1968 blev barnevognsfabrikken i Odder også kongehusets foretrukne leverandør. Siden har alle små prinser og prinsesser i kongehuset sovet i en Odder barnevogn, hvilket må siges at være den fineste blåstempling en barnevogn kan få.


I dag beskæftiger Odder ca. 30 medarbejdere, der hver dag forsøger at forene tradition og innovation for at lave verdens bedste barnevogne til børnefamilier, dagplejere og vuggestuer.


Tip

På oddervognen.dk kan du designe din egen barnevogn. Sammensæt den lige som du vil ud fra farver, stel, hjul og tilbehør.