Økologi og fine farver på børneværelset

Det kan godt lade sig gøre at indrette et børneværelse, der er praktisk, pænt og passer på både dit barn og miljøet.

Danske Manostiles laver økologisk interiør og babyudstyr i en nordisk og enkel stil, der passer perfekt ind i dit hjem.  

For seks år siden kom det danske designfirma Manostiles til verden. På en måde som grundlægger Mette Lindebergs syvende baby, for hun er i forvejen mor til seks piger i alderen 3 til 13 år. Hun har en baggrund i den finansielle verden, men savnede design til boligen i en lækker kvalitet til en pris, som alle kan være med på. Derfor sadlede hun om og skabte Manostiles, som først barslede med interiør og siden har skabt en luksuriøs, økologisk børnekollektion.  


Design til mor og barn

Manostiles’ børneunivers er minimalistisk design i afdæmpede farver til børneværelset: Sengetøj, babyreder, pusletasker, puslepuder og ammepuder i en enkel stil, inspireret af den nordiske natur. Mønstre og farver larmer ikke, så de nemt falder ind i resten af dit hjem.


”Et lille barn er ligeglad med, om der er bamser på puslepuden, men det er vigtigt, at den er lavet med formskum, fordi det er det bedste for barnet. Når det gælder funktionalitet, har vi altid barnet i fokus – men det må samtidig gerne være pænt at se på,” siger Mette Lindeberg.


Hvert design er gennemtænkt ned til mindste detalje. Som mor til mange ved Mette Lindeberg, at det er praktisk, hvis pusletasken har en lomme til en iPad eller bærbar computer, og at en fast bund med knopper forlænger taskens holdbarhed. Små børn bliver ofte varme under dynen, og derfor er babysengetøjet lavet med lang bomuld, som har en kølende effekt og dermed giver en bedre søvn.

Kun økologiske tekstiler​​​​​​​

Mette Lindeberg er hjertet bag mærket, og hun tegner og designer selv alt i Manostiles’ børneunivers, som er lavet med udelukkende økologiske tekstiler. Flere og flere børn får allergi, og det er vigtigt for Mette Lindeberg, at du som mor ikke skal være bekymret for at svøbe dit barn i unødig kemi. Tekstilerne er GOTS-certificerede – fibrene er økologiske – og Mette Lindeberg rejser selv til Indien for at udvælge den økologiske bomuld og sikre ordentlige arbejdsforhold.


”Det tager en måned at sy vores pusletasker i hånden, og det skal ske under ordentlige forhold med de bedste materialer, så du kan få produkter med god samvittighed – over for både dit barn, miljøet og arbejderne,” siger Mette Lindeberg.


Hun holder meget af naturen, som er inspirationen bag hvert eneste design fra Manostiles. Den økologiske uro med nuttede isbjørne er fx lavet med bambus i stedet for stålringe, fordi bambus er det sundeste træ på markedet. Det vokser hurtigt og er bedre for miljøet. På den måde får du både god stil og god samvittighed på børneværelset.

Relaterede artikler

FØDEVARER DU IKKE SKAL SERVERE FOR BABY

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den kost, forældrene spiser, sjældent egner sig som føde for de små med et fordøjelsessystem, som endnu ikke er færdigudviklet.

TEGNENE PÅ EN FØDSELSDEPRESSION

Forældres reaktioner efter en fødsel kan være meget forskellige. Op mod seks procent af alle forældre bliver ramt af en fødselsdepression ifølge tal fra Sundhed.dk.

10 TIPS TIL AMNING

De fleste mødre ved, at amningen ikke kommer af sig selv, men for de nybagte af slagsen, kan det komme som et chok, at det ikke altid er en selvfølgelighed.

ULD GIVER GOD NATTESØVN

En forudsætning for en god søvn er, at barnet ikke fryser eller får det for varmt. Her kan uld hjælpe, da det kan regulere barnets kropstemperatur.