3 forældre:

Om at amme eller give flaske

Sutteflasken gør mig tryg

“Begge mine drenge har fået flaske, da jeg var mest tryg ved det. Vi vidste altid, hvor meget de havde fået at spise. Desuden var det en fordel, at min mand kunne være lige så meget på som mig. Det gav mig mulighed for at komme ud og få andet end baby-inputs. Det gjorde mig til en bedre og gladere mor, end hvis jeg var tvunget til at amme.”

Runa, mor til Alfred på 1 år og Bertram på 6 år.

Kom i gang med at amme ude

“Det kom lidt bag på mig, at det faktisk gør rigtig ondt at starte op med at amme. Heldigvis går det over hurtigt, og så gælder det om at nyde tosomheden, og få slappet af, når du nu alligevel sidder og ikke kan lave andet end at amme. For sådan føles det i starten. Det kan være grænseoverskridende, når du skal ud og amme i offentligheden. Mit råd er at få brudt grænsen så hurtigt som muligt, det gør det nemmere at have baby med ud, og du får en dejlig barsel og gode oplevelser med din baby, hvis I kommer lidt ud af sofahjørnet.”
Mette, mor til Malou på 1 år og Molly på 3 år.

Fint system med flasker

“Jeg stoppede med at amme mit første barn efter halvanden måned, fordi jeg fik en byld i brystet. Det var en hård beslutning, og det virkede uoverskueligt med flasker, der skulle renses hver aften, men jeg fik et godt råd: Vi købte en mikroovns-sterilisator, der kunne sterilisere flere flasker ad gangen, og det gjorde det meget nemmere. Hver aften, når flaskerne var renset, fyldte vi dem med en smule koldt kogt vand og stillede dem klar i køleskabet. Når vi skulle på farten, tog jeg flaskerne fra køleskabet og en termokande med kogende vand med til at fylde op til den rette mængde, og så havde vi en afmålt mængde pulver med. Da det system kørte, kunne jeg lave en flaske klar hurtigere, end de andre mødre i min mødregruppe kunne nå at tage brystet frem. Men det var nu også dejligt, da det lykkedes mig at amme mit andet barn fuldt ud.”

Fie, mor til Petra på 1 år og Dagmar på 4 år.