Sådan finder du den bedste

flyverdragt

Efteråret er lig med skiftende vejr og mange udendørsaktiviteter. Derfor er det vigtigt, at dit barn er ordentligt klædt på fra top til tå. Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når dit barn skal have en ny flyverdragt. Her får du et par gode tips med på vejen, men husk også, at du i BabySam altid kan få masser af råd og vejledning til dit næste køb.

Gode råd til valg af flyverdragt

Vælg en let og blød dragt med god plads, så barnet har god bevægelsesfrihed – samt justeringsmuligheder, så pasformen tilpasses det enkelte barn.


Elastik eller lignende ved taljen hjælper med at holde dragten på plads, så den ikke tynger om benene. Se efter reflekser, der øger synligheden i mørke.


Gå efter en vand- og vindtæt model med tapede sømme ved syningerne. Er du usikker på krav til vandtæthed og vandsøjletryk, er personalet i BabySam altid klar til at rådgive om dette.


Tjek, at flyverdragten kan tåle kulde ned til mindst 15 minusgrader – gerne mere.

​​​​​​​

Trykknapper og lynlåse må ikke være generende for leg og fri bevægelse. Justering med velcro er derfor en god løsning. Der skal være monteret en holdbar gummistrop ved buksekanten.

Hætten skal være nem at tage af og på. Det er fint, hvis den kan justeres til det enkelte barns hovedstørrelse.


Ekstra forstærkning på knæ og sæde giver øget slidstyrke samt forbedret kulde- og vandbeskyttelse.


Foret skal være glat, så flyverdragten er så nem at tage på som muligt.


Dobbelt lynlås til de mindste kan gøre det lettere at få flyverdragten på børnene.


Tjek, at dragten kan tåle tørreskab, alternativt tørretumbling ved lav varme, så den kan tørres i institutionens varmeskab.


Vask altid en flyverdragt, inden dit barn skal bruge den første gang.


Husk navn. Også i den aftagelige hætte.


Vend vrangen ud ved vask. Så slider en eventuel overfladebehandling mindre mod tromlen.

​​​​​​​

Undgå skyllemiddel. Det kan nedsætte stoffets vandtæthed.


Relaterede artikler

FØDEVARER DU IKKE SKAL SERVERE FOR BABY

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den kost, forældrene spiser, sjældent egner sig som føde for de små med et fordøjelsessystem, som endnu ikke er færdigudviklet.

TEGNENE PÅ EN FØDSELSDEPRESSION

Forældres reaktioner efter en fødsel kan være meget forskellige. Op mod seks procent af alle forældre bliver ramt af en fødselsdepression ifølge tal fra Sundhed.dk.

10 TIPS TIL AMNING

De fleste mødre ved, at amningen ikke kommer af sig selv, men for de nybagte af slagsen, kan det komme som et chok, at det ikke altid er en selvfølgelighed.

ULD GIVER GOD NATTESØVN

En forudsætning for en god søvn er, at barnet ikke fryser eller får det for varmt. Her kan uld hjælpe, da det kan regulere barnets kropstemperatur.