Sid sikkert

Målet med en autostol er enkelt: Dit barn skal sidde sikkert og godt i bilen. At opfylde målet er dog langt mere kompliceret, men så kan du også være sikker på, at alt er testet grundigt, før autostolen kan købes i butikken.

Alle nye autostole
lever op til de love og regler, der gælder på området, men hvorfor ikke stille endnu højere krav til dit barns sikkerhed? I 2017 åbnede Britax Römer et nyt og avanceret crash-test-center for autostole. Målet er at løfte sikkerheden i autostole til næste niveau. Jo mere viden teknikerne kan indsamle, jo flere ting kan de tage højde for, når nye autostole skal udvikles og sættes i produktion.


Test og samarbejde
Siden den allerførste autostol forlod fabrikken i 1966, har Britax Römer arbejdet målrettet med at forbedre de mindstes sikkerhed i trafikken. Produktionen sker i England og Tyskland tæt på de testcentre, der sørger for hele tiden at måle, hvordan autostolene påvirkes ved påkørsel bagfra, sidekollision og frontalt sammenstød, med fremadvendte og bagudvendte stole til børn med forskellig højde og vægt. Når du sætter dit barn i en autostol, har dens prototype været igennem mange hænder, maskiner og test for at sikre, at alle detaljer fungerer optimalt. Det er derfor, Britax Römer er den foretrukne partner for bilproducenter som fx Mercedes, VW, Volvo og Porsche.


Dit kvalitetstjek
Trafikudheld med alvorlige konsekvenser er selvfølgelig ikke særlig rare at tænke på for en nybagt mor eller far, og det behøver du heller ikke. Du kan nøjes med at finde overskuelige testresultater af autostole fra uafhængige kilder som fx Forbrugerrådet Tænk eller den tyske bilistforening ADAC, hvor Britax Römers produkter indgår. Her er det hurtigt at tjekke, hvilken bedømmelse de nye autostole får. Hvis du er i tvivl, så spørg din forhandler, som kan fortælle dig om de godkendelser, en god og sikker autostol skal have.


Rene produkter
Dit barn kommer sikkert til at sidde i sin autostol hver dag, måske tage en lille lur i stolen, spise rosiner, kigge i en pixibog eller lege vildt? Stof, seler og spænder skal kunne holde til det hele, og derfor er der strenge
krav til kvalitet i alle de dele, en autostol består af. Børneprodukter skal generelt være fri for farlig kemi, og derfor er kemikalietest også en fast del af produktionen hos Britax Römer. Du skal føle dig tryg, også selv om dit barn sidder med bare arme og ben i stolen om sommeren,
læner sig savlende op ad hovedstøtten eller sutter lidt på seler-
ne. Det sker der naturligvis ingenting ved.

5 korte råd, før du køber autostol

​​​​​​​

  • Overvej fremadvendt eller bagudvendt stol.
  • Tjek, om din bil har ISOFIX-beslag.
  • Husk, at pris og kvalitet hænger sammen.
  • Sammenlign autostole i test, før du beslutter dig.
  • Sørg for hjælp til montering af stolen første gang.