Smart tilbehør til autostolen

Der skal ikke ret meget til for at gøre bilturen lidt lettere for både forældre og børn. Vi guider til smart udstyr til autostolen.

Bilturen med små børn kan hurtigt komme til at føles ulidelig lang, hvis baby græder, solen skinner i øjnene, og de lidt større børn bliver utålmodige og konstant spørger: Hvornår er vi deeeeeeeer? Men fortvivl ej. Vi har samlet en række praktiske ekstradele til autostolen, som kan give en sjovere, sikrere og mere behagelig køretur.

Solskærm: Skyg for solen

Det er skønt, når solen skinner, men knap så skønt, hvis dit barn får den lige i øjnene på en lang køretur. Sæt en solskærm på bilens ruder, så skærmer du både for solen og skaber et bedre indeklima i bilen.  
Sparkebetræk: Beskyt bilsædet

Børn spilder og sviner – det er umuligt at undgå. Med et sparkebetræk kan du beskytte bilsædet for slid og snavs, så der ikke sker noget, hvis dit barn skulle spilde lidt juice, yoghurt eller frugtstang undervejs på turen.
Babyspejl: Hold øje med din baby

Har du din lille baby i en bagud-vendt autostol med på bagsædet, er et babyspejl en stor fordel. Så kan hurtigt kaste blikket i bagspejlet og se, om din baby stadig sover sødt – eller har brug for, at I lige holder ind til siden.

Kopholder: Undgå tørstige børn

Sæt en kopholder fast på autostolen, så har dit barn hele tiden sin kop eller vandflaske inden for rækkevidde.
Smart opbevaring

Skal I køre langt, er det genialt med en opbevaringskasse eller -lomme med masser af rum til tusser, dukken, drikkedunken og madpakken, så dit barn har det hele lige ved hånden på turen. Stil kassen mellem to autostole på bagsædet, så begge kan nå, eller hænge en opbevaringslomme på sædet foran.
Kørepose til autostol

I en autostol kan dit barn ikke have flyverdragt eller store jakker på – selen skal sidde tæt ind til kroppen. Derfor er en kørepose genial til at holde dit lille barn trygt og varmt. Den fungerer som en slags sovepose, der monteres i autostolen og som du kan sætte barnet ned i.

Tip!

Hav altid en pakke vådservietter, lommetørklæder og en lille plastikpose med i bilen, så kan du klare de fleste små uheld – og har et sted til bananskræl, æbleskrog og affald.

Råd til valg af autostol

Relaterede artikler

GUIDE TIL SENG

Den første seng er ofte placeret i soveværelset. Faktisk ved man, at mors og fars åndedræt stimulerer babys vejrtrækning, og selvfølgelig vil nærhed også skabe den tryghed, som baby har brug for.

Guide til barnevognGuide til barnevogn

GUIDE TIL BARNEVOGN

Inden du begiver dig ud i et vigtigt valg, som køb af barnevogn, er der nogle ting, du skal overveje. Den første køreglæde er vigtig, og det er derfor altafgørende, at I anskaffer jer et velfungerende og praktisk køretøj, der passer til netop jeres behov og livsstil.

GUIDE TIL DYNE

Børn afgiver en hel del fugtighed fra åndedræt og hud i løbet af natten. Det stiller store krav til både dyne og madras. Særligt hos helt små børn, der sover i mange timer og ikke selv kan vende sig eller løfte på dynen.

GUIDE TIL SKO

Det er vigtigt at kontrollere dit barns sko flere gange årligt, da fødderne konstant vokser og ændrer form, proportioner og struktur. Vi har samlet nogle tips til når du skal ud at finde sko til dit barn.