Storbyferie med børn -Sådan!

Drømmer du om at holde ferie i en af Europas skønne storbyer denne sommer, så fortvivl ej. Du kan sagtens have de små med.

Blogger og mor til tre, Helle Sandby, giver sine bedste tips til storbyferier med børn her.

At rejse er at leve. Og det behøver du bestemt ikke at holde op med, fordi I har fået en ekstra lille rejsemakker eller flere med på holdet. Det gør det kun sjovere.


”Det fedeste ved at rejse med børn er, at de stiller spørgsmål og åbner ens øjne for nogle helt andre ting, så du på en måde selv bliver barn igen. Det kan være vildt hyggeligt at hænge ud på en fed legeplads, tage i vandland eller på en kanalrundtur – ting som vi aldrig ville gøre, hvis det kun var os selv, der var af sted,” forklarer Helle Sandby, der arbejder som selvstændig projektleder og blogger på 5fodspor – en rejseblog om at rejse og opleve verden med børn.

På rejse med børn i hele verdenen

Sammen med sin mand Jørgen har hun rejst i det meste af verden, siden deres tre børn, Rasmus, Camilla og Selma, var helt små.


”Vi synes selv, det er fedt at komme ud og opleve verden, og det har vi gerne villet give videre til vores børn. Derfor har vil altid bare taget dem med, og storbyferier kan også sagtens være for børn, så længe I sætter tempoet og ambitionsniveauet lidt ned,” forklarer hun, og understreger, at man ikke skal være bange for at tage børnene med.

”Man skal bare gøre det og tage tingene som de kommer. Ofte er de begrænsninger, der findes, kun oppe i de voksnes hoveder. Børn vil gerne opleve verden, og vi lærer dem kun hvordan ved at vise dem vejen.”


Helles bedste tips til storbyferie med børn


​​​​​​​Giv jer god tid! For de fleste er storbyferie lige med en forlænget weekend, men tag gerne nogle ekstra dage eller en hel uge, når I har ungerne med.Læg ikke for mange planer! Er der nogle særlige aktiviteter/seværdigheder, I gerne vil se, så planlæg kun én pr. dag, og hav også nogle dage, hvor I bare går ud i det blå. Det er ofte her, I oplever allermest.Kombiner med badeferie! Børn elsker at bade, så vælg et hotel med swimmingpool – en lille én i kælderen er nok til at begejstre – eller bosæt jer lidt uden for byen, hvor der måske er strand.

Helles top 3 over børnevenlige storbyer​​​​​​​


1) Berlin

Berlin er helt klart favoritten, da der er så meget plads og luft. Her er fede legepladser, sporvogne, gode museer til børn og ikke mindst masser af historie, der er nem at forstå for børn. Har du klapvogn med, er det kun et plus, da du mange steder får lov til at springe køen over.


2) Barcelona

Den spanske storby er også ideel til ferie med børn, da det er nemt at kombinere storbyoplevelser med skønne dage på stranden. Mæsk jer i lækre tapas, gå på opdagelse i de mange fine butikker og udforsk Gaudis skønne arkitektur.


3) Prag

Prag er ikke større, end I sagtens kan gå rundt til det meste. Byen vrimler med gode legepladser, I kan køre med sporvogn og slendre på Karlsbroen, mens I kigger på alle tegnerne – og selvfølgelig spise masser af schnitzler og pretzl.