Tips & tricks

HOLD ET SKRÆDDERSYET BABYSHOWER

Ingen siger, at et babyshower skal gøres på en helt bestemt måde. Det vigtigste er at gøre lige præcis det, der vil gøre netop din veninde allermest glad.

AutostoleAutostole


SKAL DIT BARN BRUGE SUT?

Godt tre ud af fire danske børn bruger sut. Før du beslutter, om dit barn skal være blandt dem, kan det måske være rart at finde svar på et par spørgsmål …

HØJTLÆSNING FOR DE MINDSTE

Det er hyggeligt at læse højt for dit barn, men faktisk kan det også hjælpe dit barn til at klare sig bedre i livet. Så grib en god historie, og sæt jer godt til rette – der er tusindvis af søde, sjove og finurlige historier at vælge imellem.

Vælg den rigtige flyverdragtVælg den rigtige flyverdragt

SØDE SAGER TIL BABYSHOWER

Skal du finde nogle gode opskrifter på kager til et kommende babyshower, så behøver du ikke lede længere. Vi har samlet de bedste opskrifter til babyshower lige her.

Plejetips til puslebordetPlejetips til puslebordet

8 FARER I HJEMMET FOR BABY

De første leveår bliver brugt på at tilegne os så meget kendskab og viden om omverden som muligt. Vi sætter her fokus på 8 farer i hjemmet, du ikke skal overse, hvis du har en baby


SÅDAN HOLDER DU FØDSELSDAG FOR DIN BABY

Småt, men godt. Det er kodeordene, når du skal fejre din babys første fødselsdagsfester med succes!

Guide til traditionel dåbGuide til traditionel dåb


GUIDE TIL DEN TRADITIONELLE DÅB

Vil du gerne døbe dit barn på helt klassisk manér? Så læs med her og få styr på alle traditionerne til barnedåben.


ALT DET DU IKKE VIDSTE OM NAVNE

At vælge det helt rigtige navn til den baby, der ligger og ruger inde i maven, kan være noget af en udfordring – især, fordi de fleste også har en partner, de skal blive enige med. Her får du navneinspiration og sjove facts at fornøje dig med, mens du grubler videre.

Budget vs. luksusbabyBudget vs. luksusbaby

BUGET VS. LUKSUSBABY


Det er ingen hemmelighed, at udstyr til baby kan gå hen og blive en stor udskrivning - men det kan også sagtens gøres på budget.


GAVER TIL 2-ÅRS FØDSELSDAGEN

Der er for alvor kommet gang i motorikken og hænderne, når den lille fylder to år. Og så er det blevet sjovere at lege med andre små børn, der nu bliver inviteret med i legekøkkenet eller hulen.

Advokatens bedste råd til forældreAdvokatens bedste råd til forældre

ADVOKATENS BEDSTE RÅD TIL FORÆLDRE

Familieadvokat Helene Treschow fra TVC Advokatfirma giver indblik i, hvad det juridisk medfører at få et barn. Læs med og bliv klogere på, hvad I som forældre bør tage stilling til.

BabysvømningBabysvømning

BABYSVØMNING - SOM EN FISK I HAVET

Babysvømning er ikke bare sundt for din lille pode– det styrker også jeres relation at lave noget aktivt sammen. Ulrika Færch er ekspert i babysvømning og giver dig her sine bedste råd til gode oplevelser i svømmehallen.

GAVER TIL 3-ÅRS FØDSELSDAGEN

Der er fuld fart over feltet, når den lille fylder tre år, og så er det blevet rigtig spændende at efterligne det, de voksne laver.

DE BEDSTE RÅD TIL EN GOD JUL

​​​​​​​Den søde juletid kan hurtigt gå op i hat og briller med overstimulerede børn, gaveorgier og trætte forældre. Her giver tre mødre og fædre deres bedste juleråd til at lade julefreden sænke sig.

GODE RÅD TIL FORÆLDRE - REGLERNE OM ARV

Familieadvokat Helene Treschow fra TVC Advokatfirma giver indblik i, hvad det juridisk medfører at få et barn. Læs med og bliv klogere på, hvad I som forældre bør tage stilling til. Du får svar på en række af de spørgsmål, I måske har sparket til hjørne i en travl hverdag, hvor timerne overhaler jeres gøremål.

GAVER TIL 1-ÅRS FØDSELSDAGEN

Barnets første fødselsdag er noget helt særligt, og vil du gerne give en gave, der vækker glæde, skal du gå efter legetøj med sjove farver, former og lyde.

Gode råd til gravideGode råd til gravide


​​​​​​​9 GODE RÅD TIL GRAVIDE

Vi vil gerne hjælpe vores mange kunder med gode råd og tips under graviditeten og i den første tid efter fødslen.


DE 7 MEST STILLEDE SPØRGSMÅL FRA NYBAGTE FORÆLDRE

At få et barn er lig med en helt ny verden for de fleste, som medfører en masse spørgsmål og nye situationer, som de færreste nybagte forældre.


HUSKELISTE TIL FØRSTE DAG I VUGGESTUEN

Når din baby skal starte i vuggestue eller hos en dagplejer, skal I bruge en del tøj og udstyr, I ikke nødvendigvis har haft brug for før nu. Her får du en oversigt over både ting, der er need-to-have og nice-to-have.

Tips til at putte dit barnTips til at putte dit barn

VELKOMMEN TIL VERDEN

Hvor meget tøj bruger en baby på cirka 3,5 kg og 54 cm? Og hvad skal du ellers huske at have klar? Tjek her på huskelisten, om du er babyklar.


DET KRIBLER & KRABLER

Naturen byder på masser af sjove oplevelser, men blandt blomster, biller og sommerfugle finder du også flåter og myg. Få gode råd til at undgå bid og myggestik her.


HAR DINE BØRN FÅET INFLUENZA?

Hoste, forkølelse og influenza - i vinterhalvåret er der sæson for influenza og forkølelse, og mange børn bliver ramt af hovedpine, smerter i muskler og led, hoste, tilstoppet næse og kvalme. Forkølelsen smitter som bare pokker, og det er derfor, at dine børn hurtigt kan få virussen fra vuggestuen og børnehaven.


BABYUDSTYR DER GØR EN FORSKEL I HVERDAGEN

Junglen af babyudstyr er stor, og det kan sommetider være svært at finde ud af, hvilket babygear, der vil gøre en forskel i lige netop din babys og dit liv. Vi har derfor spurgt nogle af de forældre, der følger BabySam, hvilke produkter og gode råd, de kan give videre til andre nybagte mødre og fædre.

FORÆLDRENES BEDSTE RÅD TIL AT UNDGÅ SØSKENDE JALOUSI

Når der er kommet en lille ny, kan det ofte skabe store forandringer i familielivet, og større søskende kan reagere med vrede, sorg og jalousi. Det kan være svært for dig som forælder at vide, hvordan du skal håndtere situationen, så I alle får en god oplevelse, når familien bliver større.


VÆLG DET RIGTIGE STED, NÅR INSTITUTIONSLIVET KALDER

Har du eller din kæreste været på barsel med jeres baby i et helt år, kan det være angstprovokerende at vide, at fremmede mennesker snart må tage over, når I selv skal tilbage på arbejde.


FORÆLDRENES BEDSTE RÅD OM AMNING

Der er mange følelser koblet til det at amme. Det kan gøre afsindigt ondt og i nogle tilfælde, er det ikke muligt for dig som nybagt mor at amme din baby.


GOD START I VUGGESTUE & DAGPLEJE

At starte i vuggestue/dagpleje er både spændende og udfordrende, men kan i lige så høj grad være en periode med nye lidt skræmmende oplevelser og frygt for adskillelse og en ny hverdag. Der er mange nye mennesker og omgivelser, som både du og din baby skal vænne jer til.


6 VEJE TIL EN BÆREDYGTIG BØRNEFAMILIE

Når et lille nyt familiemedlem anmelder sin ankomst, går jagten på tøj, legetøj, barnevogn og en masser andet udstyr ind. Inden I har set jer om, har jeres lille baby vokset sig til en stor og fræk tumling, og så skal der igen købes nyt efter størrelse, alder og behov. Læs med her, og få gode råd til at være mere bæredygtig.

FORSTÅ DIN VANDREJOURNAL

Din vandrejournal følger dig i hele din graviditet, og den er smækfyldt med ord som ødem, gestationsalder, fundusmål og andet lægesprog. Vi har bedt jordemoder Birgit Thalwitzer fra jordemoder.dk forklare vandrejournalen på almindeligt dansk.


FRI FOR KEMI I TØJ

Få svar på, hvad du skal gøre for at beskytte dit barn bedst muligt mod skadelige stoffer, når du køber tøj.


TID TIL SAND, VAND & SOL

Guide til at sende dit barn direkte ud i sommeren iført solsikkert badetøj.


5 FORDELE VED BÆRESELER

Dit barn sidder trygt på din mave som en lille kænguru-unge, og du har armene fri så længe. Se her, hvad du skal overveje omkring bæreseler.


HVILKEN BARNEVOGN HAR DU VALGT

“Jeg fik anbefalet en Odder, og jeg synes, det er dejligt, at ligge-målet i den er så stort. Jeg må konstatere, at jeg får ret store børn, og det er vigtigt for mig, at de kan sove ude længe. Ulempen er, at den fylder meget i bilen."

3 mødre fortæller hvilken barnevogn de valgte til deres børn.


GODT AT VIDE NÅR DU KØBER BABYALARM

Synes du også at det kan være svært at vælge en babyalam? Her er et par tips, til at gøre det lidt nemmere.


8 RÅD OM AT REJSE MED BABY

Første ferie med en lille baby kan kræve et råd eller to. Vi har otte, der gælder, uanset om du rejser i bil, tog eller med fly.


ET KÆRLIGT SOVEKRAM

Der kommer en dag, hvor mor og far skal alene i byen igen. Familiepsykolog Heidi Agerkvist giver gode råd til, hvornår og hvordan det er trygt at få passet dit barn første gang.

DET HAR OVERRASKET MIG

“Kærligheden til dette lille menneske, som man kun kan forstå, når man bliver nogens mor, var større, end jeg overhovedet kunne forestille mig, og den vokser for hver dag, der går."

3 mødre fortæller hvad der har overrasket dem mest ved at få et barn.


SÅDAN BLIVER DET NEMT AT VÆRE AKTIV

Hvis du elsker frisk luft og høj puls, hvorfor så sætte tempoet ned, fordi du får et barn? Børn trives i en aktiv livsstil, og du bliver en gladere forælder.


NÅR DIT BARN SKAL PASSES UDE

Der kommer en dag, hvor mor og far skal alene i byen igen. Familiepsykolog Heidi Agerkvist giver gode råd til, hvornår og hvordan det er trygt at få passet dit barn første gang.


JEG VILLE IKKE UNDVÆRE...

“En super praktisk ting, som jeg nødigt vil undvære, er min lille bløde sækkestol. Jeg bruger den, hvis jeg skal lægge min søn fra mig – så ligger han godt og trygt i den. Den er også god som støtte, når jeg ammer."

3 mødre fortæller hvad de ikke ville undvære.


Plejetips til puslebordetPlejetips til puslebordet

PAK TIL VUGGESTUEN

Hvad skal du have med til dit barn, når vuggestuelivet  begynder? Med en praktisk guide har I det bedste udgangspunkt for en tryg start.

FRI FOR KEMI I LEGETØJ

Få svar på, hvad du skal gøre for at beskytte dit barn bedst muligt mod skadelige stoffer. Både i hjemmet, og når du køber legetøj til dit barn.


SÅDAN BRUGER DU DIN BABYNEST

Et af de nyeste produkter på markedet til de mindste babyer er en babynest. Her får du en guide til, hvordan du kan bruge babyreden – og råd til, hvad du bestemt ikke skal bruge den til.


VORES BEDSTE PUTTETRICKS

“Et råd, som jeg ofte giver gravide veninder, er faktisk at lade være med at stresse på forhånd over, om de giver deres baby dårlige sovevaner de første måneder."

3 forældres bedste tricks til putningen!