Vælg overtøj med det rette vandsøjletryk

Uanset om det gælder dit barns regntøj, vinterjakke eller flyverdragt, skal de kunne holde vand og sne ude, så dit barn holder sig varm og tør, når det leger udenfor. Bliv klogere på vandsøjletryk og åndbarhed her.

De fleste børn er ude at lege i al slags vejr, og det stiller krav til deres overtøj. De skal kunne lave engle i sneen, hoppe i vandpytter og lege i sne og slud uden at blive våde og kolde. Derfor er det en god ide at tjekke vandsøjletrykket, inden du køber både regntøj og flyverdragt.

Hvad er vandsøjletryk?

Vandsøjletryk kaldes også vandtæthed og er udtryk for, hvor meget vand målt i millimeter, tøjet kan modstå, før vandet trænger igennem. Jo højere vandsøjletryk, jo længere kan dit barn være ude i regn, sne og slud, uden at blive våd. Vi anbefaler i Babysam et vandsøjletryk på mindst 5.000 mm, men hvis dit barn er meget ude, er det en god ide at gå efter et endnu højere vandsøjletryk på omkring 10.000 mm.

Tjek åndbarheden

Dit barns krop skal også kunne ånde gennem tøjet. Når de små løber om kap, rutcher og gynger i fuld fart, kommer de til at svede, så overtøjet skal kunne lede sveden væk, så dit barn ikke bliver kold. Åndbarheden måles i gram, og jo højere tal, jo bedre åndbarhed. Som tommelfingerregel skal åndbarheden gerne være mere end 3.000 gram.

Gate Termosæt - 04-07 Grøn
Kun i webshop
En Fant
Gate Termosæt - 04-07 Grøn
449.95 DKK
Udsolgt i webshop
Gummistøvle Med Print - 9480 Galla Green
CeLaVi
Gummistøvle Med Print - 9480 Galla Green
Før 249.95
124.98 DKK
Udsolgt i webshop
Spar 50%
TX. Direct Wash-in
Nikwax
TX. Direct Wash-in
109.95 DKK
Udsolgt i webshop

Sådan holder du tøjet vandtæt

Efterhånden som dit barn slider på sit regntøj eller flyverdragt, vil vandsøjletrykket og åndbarheden sandsynligvis falde, med mindre du plejer det godt. Tjek altid vaskeanvisningen i tøjet, og følg disse tips:


  • Vend vrangen ud ved vask, så overfladebehandlingen slides mindre.


  • Undgå skyllemiddel – det kan nedsætte vandtætheden.


  • Vask eventuelt i et specialmiddel som Nikwax, der plejer de vandafvisende egenskaber og fås i alle Babysams butikker.

Tip!

Tjek også, at tøjet har stropper i buksebenet, der kan sættes under gummi- eller vinterstøvlen, så der ikke kommer vand eller sne ned i støvlerne. Det er også en god ide med velcro eller elastik i ærmerne, så du kan lukke effektivt af ved håndleddet.

Relaterede artikler

GODE RÅD TIL VALG AF

TERMO- & REGNTØJ

Vælg forstærkninger på knæ og albuer, ribkanter, god åndbarhed og reflekser – her er alle de råd, du har brug for, så du kan klæde dit barn på i en kold, våd årstid i det rigtige regntøj og termotøj.

KLÆD DIT BARN PÅ TIL KULDEN

Små børn har brug for dobbelt så meget beskyttelse som en voksen. Det er en god ide at bruge lag på lag metoden, så du hurtigt kan regulere temperaturen i forhold til omstændighederne.

GODE RÅD TIL VALG AF OVERTØJ

Det kan være en jungle at vælge overtøj til dit barn. Pasform, bevægelighed og hvor varm skal den være? Hos BabySam finder du et godt udvalg af overtøj og flyverdragter til børn, både online og i vores fysiske butikker og du kan naturligvis altid få råd og vejledning til dit køb i din lokale BabySam butik.  

VANDSØJLETRYK I REGNTØJ

Har du tjekket vandsøjletryk i dit barns regntøj?  Læs artiklen og lær hvad vandsøjletryk egentlig betyder og hvad du skal være opmærksom på når du handler.