Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

Bliv frivillig i

Mødrehjælpen

Vær med til at gøre en forskel for børnefamilier i dit lokalområde

Som Danmarks største babyudstyrs kæde, har vi et ansvar for at levere gode varer og rådgivning til danske familier. Men desværre er der sårbare familier som har det svært og hvor Corona har givet ekstra bekymringer og store konsekvenser for både trivsel og økonomi.


En ny analyse fra Mødrehjælpen viser, at sårbare børnefamilier stadig er ramt efter nedlukningen grundet Corona, i foråret 2020. Ensomhed, begrænsede pasningsmuligheder, og de økonomiske merudgifter ved at holde børnene hjemme, er nogle af de største bekymringer som forældrene nævner.


Hos BabySam vil vi derfor gerne støtte op om Mødrehjælpens gode aktiviteter og hjælpe med at sprede budskabet. Har du og måske din familie, lyst og mulighed for at hjælpe som frivillig  - så læs mere her.

Mødrehjælpen

Corona gav mange børnefamilier følelsen af at stå alene med det hele

Mange børnefamilier er i dag stadig mærket af coronakrisen. En i forvejen begrænset økonomi og fortsat social isolation har betydet at mange børn ikke har deltaget i sociale aktiviteter som normalt. Hele 55 pct. svarer i undersøgelsen at børnene ikke har set deres venner som de plejer og 39 pct. har ikke kunne besøge bedsteforældre eller anden familie. Under nedlukningen  følte mange børnefamilier ligeledes at de har et begrænset netværk og derved manglede muligheden for at få hjælp. En tredjedel (34 pct.) af familierne, efterspørger derfor en mulighed for at tale med andre og få støtte udefra.


Hos Mødrehjælpen kan man både finde hjælp og støtte for at bryde social isolation og ensomhed, ved at de bl.a. tilbyder aktiviteter til børnefamilier, som har særligt stor glæde af fælles oplevelser, sammen med andre børn og voksne. Dette kan være et fællesskab og socialt samvær som de ellers ikke har mulighed for at få i øjeblikket.

Har du lidt tid i overskud?

Som frivillig kan du gøre en kæmpe forskel for gravide, børn og forældre i din by. Dette kan du gøre på mange områder, enten som aktivitetsfrivillig, som frivillig i Mødrehjælpens fysiske butikker eller som bestyrelsesfrivillig.


Uanset hvordan du kunne have mulighed for at hjælpe, vil det have stor betydning for andre børnefamilier, som har stor gavn af et pusterum i hverdagen, hvad end det er socialt eller økonomisk.  


Se videoerne fra Mødrehjælpen, om nogle af de muligheder du har som frivillig

Frivillig i Natur og Familie


Frivillig for Måltidet


Frivillig i Historieklubben


Frivillig i Tons og Tummel


Frivillig i Butik


*Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse blandt børnefamilier, der modtog julehjælp fra Mødrehjælpen i 2018 og 2019 eller sommerferiehjælp i 2020, hvor i alt 1.340 personer har deltaget. Undersøgelsen sætter fokus på familiernes trivsel under Coronakrisen og de konsekvenser en eventuel ny nedlukning kan have. Læs hele analysen her.