Shop SALE! Spar på alle kategorier her.

Information & tilbagekaldelser


Dato: 25-03-2024


Frivillig tilbagekaldelse af adapter til UNA 2.0 LIFT

Odder Barnevognsfabrik er blevet opmærksomme på en potentielt fejl på deres adaptere til UNA 2.0 Liften. Der er sket en fejl i produktionen af en mindre andel af adapteren. Denne mindre ændring i formen, giver en risiko for at liften ikke holdes tilstrækkeligt fast. Dette medfører en risiko for at liften kan helt- eller delvist løsrive sig, og dermed kan løsrive sig fra stellet. Det drejer sig om et mindre parti af adaptere hvor der er sket i fejl i produktionen.  Da Odder barnevognen går meget op i sikkerhed, og velvære for både barn og bruger af vores produkter, har vi valgt at gardere os, ved at tilbagekalde og ombytte alle adaptere.


Derfor tilbagekaldes alle adaptere til UNA 2.0 Lifte. Disse vil blive ombyttet med en ny forbedret adapter, hvorefter produktet igen kan bruges sikkert.  

Hvis I er i besiddelse af en UNA 2.0 Lift, og gerne vil have tilsendt et nyt sæt adaptere, så beder vi dig sende en mail til Indkoeb@babysam.dk  hvor der skrives UNA 2.0 i emnefeltet, så vil vi guide jer til hvordan adapteren ombyttes enkelt.  


UNA 2.0 stel og klapvognssæde er ikke berørt af fejlen.  
UNA 1.0 stel, klapvognssæde og lift er ikke berørt af ovenstående fejl.

Dato: 19-03-2024


Frivillig tilbagekaldelse af Britax BABY-SAFE 5Z2

Efter en intern undersøgelse har Britax besluttet at tilbagekalde visse BABY-SAFE 5Z2, der er produceret før den 21. oktober 2023 (andre modeller, såsom BABY-SAFE PRO, er ikke berørt af denne tilbagekaldelse). Der er et potentielt sikkerhedsproblem med et hul, der kan opstå mellem håndtaget og sædet på disse autostole, som regel kun på den ene side. Hullet påvirker ikke autostolens ydeevne i bilen eller i en kollision, men der er en potentiel sikkerhedsrisiko, når autostolen bæres uden for bilen. I sjældne tilfælde kan håndtaget løsne sig uventet og forårsage pludselige bevægelser af skallen og/eller overraske den person, der bærer autostolen. Britax tilbagekalder og erstatte alle berørte BABY-SAFE 5Z2 fra forbrugere, der har købt/ejer produktet.
Britax tilbyder at udskifte disse produkter gratis direkte med os via deres dedikerede hjemmeside www.baby-safe-check.com.


Er du berørt af dette, kan du naturligvis også kontakte din nærmeste BabySam butik, som vil hjælpe dig med at løse problemet.

Dato: 13-07-2023


Frivillig tilbagekaldelse af Britax BABY-SAFE 5Z

Efter afslutningen af en intern undersøgelse hos Britax, har de besluttet at foretage en frivillig tilbagekaldelse af BABY-SAFE 5Z autostolen.
Britax er blevet opmærksomme på et potentielt sikkerhedsproblem med et hul, der kan opstå mellem håndtaget og sædeskallen på BABY-SAFE 5Z. Mellemrummet påvirker ikke autostolens ydeevne i bilen eller i en kollision, men der er en potentiel sikkerhedsrisiko, når autostolen bæres uden for en bil.


Britax introducerer et nyt produkt, BABY-SAFE 5Z2, som ikke har det samme potentielle sikkerhedsproblem.


Hvis du er berørt af dette, kan du enten rette henvendelse til Britax Römer, for at få ombyttet din autostol til den nye BABY-SAFE 5Z2. Dette kan gøres her.

Du har også mulghed for at kontakte din lokale BabySam butik, som kan hjælpe med at løse problemet.

Dato: 19-08-2022


Sikkerhedsinformation fra 4Moms.

4moms er blevet opmærksomme på en forventet opdatering til ASTM Standard F2088, en frivillig standard som MamaRoo og RockaRoo produkterne opfylder. Denne forventede opdatering vil forkorte den maksimale længde af faste stropper under sædet til babygynger og babysittere og derfor tager 4moms et proaktivt skridt for at sikre at produkter, der håndteres af forbrugere, lever op til denne forventede, opdaterede standard.


Selvom MamaRoo og RockaRoo produkterne opfylder alle internationale sikkerhedsstandarder, så kan stropperne fra selen hænge løst under sædet når gyngen eller babysitteren ikke er i brug. Det betyder at der kan være risiko for at et kravlende barn kan blive viklet ind i stropperne og dermed risiko for kvælning.

4moms har derfor udviklet en remholder der monteres på undersiden af gyngen og sikrer at produkterne også lever op til den opdaterede standard.


Det er vigtigt at huske, at MamRoo og RockaRoo er godkendt efter EU standard og der er derfor ikke tale om tilbagekaldelse af produktet.


Hvis du som forbruger af produktet ønsker at modtage stropholderen, skal du kontakte Prosupport på info@prosupport.se med dit navn, adresse og telefonnr. hvorefter de sender en til dig.

Dato: 14-03-2022


Frivillig tilbagekaldelse af NONOMO® Move Motor.

Vi er blevet gjort opmærksomme på, at der er en designfejl på den nuværende model af Move-motoren, som du straks skal reagere på.

Der er en risiko for, at batteridækslet kan løsne sig, når de 6 AA-batterier gentagende gange bliver taget ind og ud, og batterierne derved potentielt kan falde ud og ned i vuggen. Hvis du allerede har isat batterier, skal du sørge for at fjerne dem, før du bruger din NONOMO® Move motor næste gang.


DET ER KOMPLET SIKKERT AT BRUGE MOTOREN MED STRØMKABLET.


Hvad skal jeg som forbruger gøre nu?

  • Fjerne batterierne
  • Hvis du ønsker gratis reparation skal du kontakte NONOMO®-kundeteamet på repair@nonomo.de (Engelsk).


Bemærk:

  • NONOMO®-kundeteamet vender tilbage til dig indenfor 1-2 arbejdsdage.
  • Reparationen tager 4-6 uger, før du har motoren tilbage.
  • Vi stiller desværre ikke en lånemotor til rådighed i reparationsperioden.

Dato: 01-03-2022


Frivillig tilbagekaldelse af BIBS sutteflasker.

BIBS har opdaget en mulig fejl på deres sutteflasker, og har derfor valgt at lave en frivillig tilbagekaldelse af produktet.


Det drejer som om bumperen på glasflasken, der i nogle tilfælde kan krympe hvis der hældes kogende vand i flasken, mens bumperen sidder på.
Dette kan resultere i at flasken vipper.


Hvis du er berørt af dette, har du mulighed for at returnere produktet i en af vores butikker.

Ønsker du at beholde produktet, anbefaler BIBS at smide bumperen ud og fortsætte med at bruge flasken som normalt, uden bumperen.

Dato: 09-12-2021


Frivillig tilbagekaldelse af Magni suttekæder.

Magni har valgt at lave en frivillig tilbagekaldelse af deres silikone suttekæder. De har konstateret at produktet ikke lever op til sikkerhedskravene, da snoren er for tynd og derfor ikke kan klare træktesten på 90N.


Tilbagekaldelsen gælder alle silikone suttekæder fra Magni med pingvin og stjernetegn.


Er du berørt af dette, bedes du stoppe med at bruge produktet, samt rette henvendelse til en af vores butikker, hvor du kan få varen returneret. ​​​​​​​

​​​​​​​Dato: 01-12-2021


Frivillig tilbagekaldelse af Sebra Aktivitetscenter, Baby Gym.

Sikkerhedsstyrelsen har modtaget underretning om, at der er mangler ved produktet. Fabrikanten er blevet bekendt med, at snorene der holder legetøjet svækkes over tid.
Dermed opstår der risiko for, at barnet kan rive legetøjet af stativet og løse smådele kan forekomme, hvilket medfører kvælningsfare.


Fabrikanten har igangsat en frivillig tilbagekaldelse af Sebra aktivitetscenter, Baby Gym.


Tilbagekaldelsen omfatter følgende to stylenumre:

3005306, solgt i perioden 2018 – 2020 (batch nr. 2250, 2356, 2357 )

300530015, solgt i perioden 2020 – 2021 (batch nr. 106398)


Er du berørt af dette, skal du stoppe med at bruge produktet og kontakte butikken hvor du har købt det. BabySam giver alle som er berørt af denne tilbagekaldelse pengene retur for produktet. ​​​​​​​

Dato: 20-10-2021


Frivillig tilbagekaldelse af Krea produkter

Der er konstateret fejl på produkterne KREA Baby Walker og KREA Doll Pram, som betyder, at der er risiko for at smådele kan løsne sig fra hjulene. Det kan i værste fald udgøre en kvælningsrisiko, hvis små børn finder delene og kommer dem i munden.

Derfor tilbagekaldes KREA gå- og dukkevogne købt i perioden 1/7-2020 til 18/10-2021, med nedenstående batchnumre. Kunder der har en dukkevogn eller gåvogn fra KREA med nedenstående batchnummer, skal straks stoppe med at bruge dem og returnere produktet, hos den forhandler hvor produktet er købt. Batchnummeret findes under bunden på produktet.


Der er tale om følgende batchnumre for 2006 KREA Doll Pram:

318411119

320221219

331850720

0004690920

0008221120

0009360221

0009370621

32040821


Og følgende batchnummer for 2007 KREA Baby Walker:

00082211200


​​​​​​​Har du købt KREA Dukkevogn eller KREA Gåvogn hos os, og opfylder den ovenstående krav for tilbagekaldelse, bedes du returnere den hos en af vores butikker.

Dato: 12-08-2020


Frivillig tilbagekaldelse af Thule Sleek#11000001-#11000019

Thule har identificeret en risiko ved håndtaget, der potentielt kan blive demonteret fra rammen på Thule Sleek-klapvognen, og at dette således kan udgøre en faldfare for barnet. Thule Sleek-klapvognen klarer alle strukturholdbarhedstest ift. gældende standarder.


Thules politik er straks at gribe til handling, hvis der identificeres eller der bliver gjort opmærksomme på potentielle skadesrisici – også selvom sandsynligheden, for at der forekommer skade, er begrænset. Thule Group har således besluttet at foretage en frivillig tilbagekaldelse af Thule Sleek-klapvogne, der er produceret fra maj 2018 til og med september 2019. Enheder, der er produceret i oktober 2019 og derefter, er ikke påvirket af denne tilbagekaldelse og kan fortsat bruges.

​​​​​​​

Læs hele meddelelsen fra Thule her, hvor du også kan se hvordan du kan få bekræftet om du er påvirket af denne tilbagekaldelse.


Dato: 10-08-2020


Frivillig tilbagekaldelse af Mutsy Nio frontbøjle

Vi har fra producenten Mutsy modtaget en notifikation på en sikkerhedsrisiko ved frontbøjlen på Mutsy Nio klapvogne med serienumrene MT17-58 til MT19-16, hvor der er en risiko for at barnet klemmer sine fingre.

Læs mere her.


Dato: 04-08-2020


Tilbagekaldelse af Vida stel indenfor serienummer 29-2019-1000001 til nr. 41-2019-1000705


Efter aftale med Sikkerhedsstyrelsen laver vi en frivillig tilbagekaldelse af første produktionsserier på Vida stel indenfor ovenstående serienumre.


På grund af for store produktionstolerancer kan der forekomme stel, hvor bøsninger der holder drejeakslen til forhjulene bliver løse. Stellet skal derfor opdateres med nye bøsninger i forhjulsophænget, der samtidig vil sikre en nem montering af forhjulene, så det er mere entydigt, om hjulene er korrekt monteret på stellet.


En del stel indenfor serienummer rækken er allerede opdaterede så tjek listen her.


Er dit serienummer på listen skal I rette henvendelse til nærmeste Babysam butik, som enten skifter bøsningen på stellet i butikken, eller sender stellet ind til Odder Barnevognsfabrik for en opdatering.

Er dit serienummer ikke nævnt på listen er dit stel allerede opdaterede og er ikke omfattet af tilbagekaldelsen.


Fra uge 38 kan I kontakte nærmeste Babysam butik omkring skift af bøsninger på jeres stel. Det udgør ikke nogen risiko at køre med stellet indtil bøsningen i forhjulsophænget skiftes, hvis hjulet monteres korrekt.Man skal altid sikre sig, at hjulet er korrekt monteret dvs. tjek at udløser knappen er hoppet ud igen – samt træk ned i hjulet for at tjekke det sidder fast.


Dato: 15-07-2016​​​​​​​

Tilbagetrækning af Sofie La Gigrafe

I forbindelse med dialogen på sociale medier de senest dage omkring Sofie La Girafe har vi valgt at tage varerne ud af butik frem til yderligere uddybende svar fra producenten Vulli.Dvs. det er følgende produkter af naturgummi med ventil, der fjernes fra BabySam butikker: Sofie La Girafe 18 cm (varenr. 266031), So pure sampak (varenr. 274531) og So pure nusseklud & Bidering (vare nr. 278084), Sofie la Girafe + plysgiraf i lækker gavepose (varenr. 266036). Vi henviser til tidligere information fra Precious Toy ApS.


Har du købt en af ovenstående varer inden for de seneste 6 mdr. i BabySam, og er du på trods af nedenstående usikker på, om din giraf er ok, kan du mod bonforevisning få varen byttet pr. kulance i vores BabySam butikker.


Leverandøren Precious Toy:”Ændringer i produktets struktur kan opstå hvis det bliver udsat for høje temperaturer, steriliseres eller på anden vis kommer i kontakt med væske, som kan trænge igennem ventilen, samt opbevares i et fugtigt miljø eller udsættes for direkte sollys. Derfor anbefaler vi også at produktet IKKE steriliseres, koges eller udsættes for direkte varme, men at man altid rengør med en fugtig klud, og samtidig holder for ventilen. Dette vil forlænge holdbarheden af produktet væsentligt.


Al gummimateriale er organisk og vil med tiden mørne eller ændre struktur,  nøjagtig som vi kender det ved alm. narresutter, som jo derfor kun har en anbefalet brugstid på max. 6 uger, da disse bliver udsat for kraftig varme og vand. Da Sophie la Girafe er produceret af 100% ren naturgummi, anbefaler vi derfor også at man jævnligt tjekker produktet for evt. ændringer og i tilfælde af dette smides produktet ud straks.”


Dato: 09-06-2016​​​​​​​

Semper tilbagetrækker Mini-Ringar snacks til små børn


Semper tilbagetrækker enkelte batches af Mini-ringar med majs og Mini-ringar med majs og gulerod. En kvalitetskontrol har vist at produkterne indeholder for højt niveau af vitamin B1. Det betyder, at de berørte Mini-ringar produkter ikke smager godt. Semper vurderer, at der ikke er en risiko forbundet med at spise dem. For en sikkerheds skyld vil Semper dog tilbagetrække:


Mini-ringar majs med mindst-holdbar-til-dato 19.04.2017 samt 18.05.2017


Mini-ringar gulerod med mindst-holdbar-til-dato 18.01.2017


Semper beklager det indtrufne og beder forbrugere, som har købt produkterne, om at returnere dem til butikken eller kontakte Sempers Forbrugerrådgivning på: info@semper.dk