Guides

Tiden med børn, både før og efter fødslen, giver ofte anledning til et eller flere spørgsmål og det kan til tider være lidt uoverskueligt med alt det man skal have styr på - det ved vi!

Derfor har vi samlet nogle guides, som kan hjæpe dig et lille skridt foran.

Du finder guides indenfor emnerne:​​​​​​​

Guides til babys søvn

Babys søvn fylder ofte meget og den kan være svær at blive klog på! Sine fra Søvnplejersken kommer med råd og vejledning til bl.a. lurtid, putterutiner og guide til at sove i egen seng.

Lurtid


LURTID

Hvornår er barnet træt? Hvornår er barnet sulten? Og hvornår skal jeg egentlig putte mit barn?

Lurtid fylder ofte meget blandt forældre, og derfor har vi i samarbejde med Sine fra Søvnplejersken lavet en artikel om netop dét.​​​​​​​

Babys søvn 0-1 år


BABYS SØVN
0-1 ÅR

Sine fra Søvnplejersken vejleder og forbereder dig på, hvordan babys søvn typisk ser ud det første år. Sine kommer bl.a. med råd og tips til lurtid, vågentid, opvågninger og rutiner.

Sove i egen seng


MIT BARN SKAL SOVE I EGEN SENG - HVAD GØR JEG?

Skal dit barn til at sove i egen seng, eller er I allerede begyndt at praktisere det lidt og synes det til tider kan være lidt op ad bakke?

Sine fra Søvnplejersken guider dig her til, hvordan du introducerer barnet til at sove i egen seng, samt hvilke metoder og ritualer du kan gøre brug af, så det bliver en god oplevelse for både dig og dit barn.

Guide til putterutiner


GUIDE TIL GODE
PUTTERUTINER

Der er meget fokus på søvn, puttetider og gode rutiner når man får børn - især også når de bliver ældre. Dog er det ikke altid lige nemt at gennemføre en putning og det kan mange gange føles som et marathon uden lige....

Sine fra Søvnplejersken giver her sine bedste råd til at få skabt et trygt sovemiljø med fokus på de gode putterutiner.

Sove på eget værelse


EGET VÆRELSE
- INDRET EN TRYG & GOD BASE

Skal dit barn til at sove på sit eget værelse?

Så kan du her læse Sines bedste råd til, hvordan du kan forberede dig til processen. Bliv klogere på hvad barnets alder kan betyde, hvordan du skaber en hyggellig base, samt en god og tryg stemning om det, at sove på sit eget værelse.

Afvænning af med om natten


AFVÆNNING AF MÆLK OM NATTEN

Bliv guidet til hvordan du kan nedtrappe eller helt afvænne baby fra at få mælk om natten, når Sine fra Søvnplejersken fortæller om afvænning af mælk og giver sit bud på, hvordan en plan for netop dét kan se ud.

Guides til udstyr

Få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål, når det handler om valg af barnevogn, klapvogn, autostol og bæresele.

Guide til barnevogn


GUIDE TIL BARNEVOGN

Barnevognen er oftest et af de helt store spørgsmål, når I skal afgøre hvilken I skal anskaffe jer. Vi guider jer lidt på vej, så I finder den rette som passer til jer.

Guide til klapvogn


GUIDE TIL KLAPVOGN

Når verden bliver større, er det vigtigt med et ordentligt udsyn. Dit barn vokser hver dag og det samme gør dets bevidsthed om omgivelserne.

Guide til autostol


GUIDE TIL AUTOSTOL

Når dit barn sidder sikkert i sin autostol, kan du sætte dig roligt bag rattet, uanset om du skal ud i verden eller bare ned i vuggestuen.

Tilbehør til autostolen


TILBEHØR TIL AUTOSTOL

Så, autostolen er på plads - Tjek!

Til autostolen findes en række tilbehør, som kan give en sikkerhed, når I er på farten. Vi fortæller her lidt om hvad I kan overveje og hvordan I får en god køretur med baby.

Guide til bæresele


GUIDE TIL BÆRESELE

Der er en masse gode bæreseler, og det er lige med at vælge den, der passer til dig og din baby. Vi guider dig derfor igennem de forskellige mærker og deres fordele.

Guides til amning

Amning fører ofte en masse spørgsmål med sig. For selvom amning er helt naturligt, kan det stadig være hårdt arbejde at få gang i den. Nedenfor kan du bl.a. læse om forberedelse, ammestillinger, guide til flaske og guide til at stoppe amning.

Ammetid


​​​​​​​SÅDAN FORBEREDER DU DIG TIL AMMETIDEN

Planlægger du at amme? Som kommende førstegangs-mor fylder tankerne om amning oftest meget - hvornår løber mælken til, hvordan skal jeg sidde, hvilke produkter kan hjælpe mig for en god amning? Vi hjælper dig lidt på vej.

Undgå komplikationer i ammeperioden


UNDGÅ KOMPLIKATIONER I AMMEPERIODEN

Har du selv oplevet komplikationer når det kommer til amning, eller vil du gerne vide, hvad du kan gøre for at forebygge det? Så læs med her, hvor Louise og Sasha fra Barselsrummet, giver råd og vejledning til netop det.

Hjælp til ammestillinger


HJÆLP TIL AMMESTILLINGER

Sasha og Louise fra Barselsrummet fortæller om forskellige ammestillinger, samt fordelene ved at anvende mere end én stilling.

Få deres bedste råd her, når de sætter fokus på amningen, hvor det vigtigste er, at finde de stillinger der fungerer bedst for både dig og din baby, så amningen bliver så komfortabel som muligt.

Guide til flaskebarn


GUIDE TIL FLASKEBARN

Sasha og Louise er indehavere af barselsrummet.

I artiklen får du deres bedste tips og råd til at give flaske, både til dig som ammer, og til dig som ikke gør.

Guide til at stoppe amning, helt eller delvist


GUIDE TIL AT STOPPE AMNING, HELT ELLER DELVIST

Ønsker du at trappe ned, eller stoppe helt med amningen? Sasha og Louise fra Barselrummet rådgiver og vejleder dig til, hvordan du bedst muligt kommer i mål - uanset om du ønsker at stoppe helt eller delvist.

Til partneren i den nybagte familie


TIL PARTNEREN I DEN NYBAGT FAMILIE

Efter en fødsel har det lille barn helt naturligt en tæt tilknytning til sin mor, og for nogle partnerer kan der til tider opstå en følelse af at være overflødig. Som partner kan du spille en lige så stor og vigtig rolle for dit barn, og jo mere du interagerer med dit barn, jo mere vil tilknytningen mellem jer styrkes. Det har ikke kun en positiv indvirkning på jeres barn, men også for dig i din forældrerolle.

Artiklen er lavet i samarbejde med Barselsrummet, og her kan du læse Sasha og Louises råd og vejledning til dig som partner i den nybagte familie, hvor det til tider kan være svært at finde rollen - selvom den er mindst lige så vigtig.

Guide til brystpumper


GUIDE TIL BRYSTPUMPER

Som nybagt mor kan det være overvældende at sætte sig ind i brystpumper og deres funktion. Vi guider dig til en god start her.

Guides til møbler og tilbehør

Er det blevet tid til at indrette børneværelset, eller finde den rette højstol? Så finder du her guides til bl.a. valg af seng, babyalarm og madras.

Guide til babyalarm


GUIDE TIL BABYALARM

Vil du gerne blive klogere på babyalarmer? Så læs med her i vores guide til babyalarmer.


Guide til seng


GUIDE TIL SENG

Den første seng er ofte placeret i soveværelset. Faktisk ved man, at mors og fars åndedræt stimulerer babys vejrtrækning, og selvfølgelig vil nærhed også skabe den tryghed, som baby har brug for.

Guide til dyne


GUIDE TIL DYNE

Når du er på udkig efter en dyne til dit barn, er det vigtigt, at du vælger en høj kvalitet. På den måde sikrer du sit barn den bedste nat og dag. ...

Guide til madras


GUIDE TIL MADRAS

En god madras kan medvirke til en bedre søvn for baby. Vi har derfor lavet en madrasguide som kan hjælpe dig på vej, når du skal købe en madras til baby.

Guide til højstol


GUIDE TIL HØJSTOL

Der findes faktisk et stort udvalg af højstole, både i design, materialer og anvendelsesmuligheder. Når man taler om højstole tænker mange at det er først aktuelt når baby selv kan sidde, men med babyindsats så har du faktisk mulighed for at få baby med til bords i en tidlig alder.

Guides til tøj og sko

Hvilke egenskaber har uld og kan det bruges hele året? Hvor meget voksetillæg er det nu lige der skal være, når man vælger sko til den lille? Få svar på spørgsmål om tøj og sko, i vores guides nedenfor.

Guide til uld


GUIDE TIL ULD

Vi taler og skriver meget om uld hos BabySam. Men det er der en rigtig god grund til. Uld kan nemlig være en rigtig god basis beklædning for børn i alle aldre. Vi gør dig her lidt klogere på uld og dets egenskaber.

Tøj & sko str. guide


STR. GUIDE TIL TØJ & SKO

Vi giver dig oversigten over størrelser, når det kommer til børnetøj og fodtøj til børn samt hvordan du måler og finder den rette størrelse til dit barn.

Skoguide


SKOGUIDE

Det er vigtigt at kontrollere dit barns sko flere gange årligt, da fødderne konstant vokser og ændrer form, proportioner og struktur.

Guide

til flyverdragt

Guides til legetøj

Bliv klogere på hvorfor legetøj er vigtigt for dit barn, samt hvilket legetøj der passer godt til de forskellige alderstrin. Mangler du inspiration til gaven, kan du også finde det i vores guides til legetøj.

legetøj til børn

HVORFOR ER LEGETØJ SÅ VIGTIGT FOR BØRN?

De første par måneder af babys liv er legetøj ikke så vigtigt, men derimod nærhed med mor og far. Men lige fra når baby er klar til gradvist at udforske lidt af verden på egen hånd, så er legetøj vigtigt for dit barns udvikling, hele barndommen igennem.

Guide til legetøj

Guide til
​​​​​​​gaver