Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.


Tilbehør til autostolen

- Sådan bliver køreturen

med din baby en god oplevelseNår man er nybagte forældre, kan selv en biltur være en udfordring, som skal tackles med krum hals. Med det rette udstyr til autostolen og en håndfuld gode tips i rygsækken slipper I godt fra køreturen med baby.


Der er mange ”første gange,” der ligger og venter forude, når I er kommet hjem fra fødegangen med jeres nyfødte arving. Den første lur i vuggen, det første bleskift, det første bad, den første godnatsang – og den første køretur, hvor I skal have baby med på langfart i bilen.


En biltur med et lille barn kan dog hurtigt komme til at føles ulideligt lang, især hvis baby græder, solen skærer i øjnene eller hvis den ene forælder hele tiden skal sidde og vride halsen af led for at holde øje med den dyrebare last på bagsædet. Derfor har vi lavet denne lille guide, hvor I kan få tips til en vellykket biludflugt – og blive klogere på praktiske ekstradele til autostolen, som kan give en sikrere og mere behagelig køretur.

Hvad skal jeg bruge til autostolen?

En autostol er naturligvis helt essentiel, når I skal på farten, så dit barn kan blive spændt sikkert fast i bilen. Imidlertid findes der mange forskellige modeller på markedet, og ikke alle kommer med det samme ekstraudstyr. Tilbehør til autostolen kan gøre turen lettere for både baby, mor og far, og dækker jer ind i forhold til nogle af de bump, I kan møde på vejen.

Solskærm

Det er skønt, når solen skinner, men knap så skønt, hvis dit barn får lyset lige i øjnene på en lang køretur – i så fald kan det hurtigt ende med en hidsig baby og et par forældre, der er blevet 10 år ældre at se på, når I når frem til jeres destination. Sæt en solskærm på bilens ruder, så skærmer du både dit barn for solen og skaber samtidig et bedre indeklima i bilen.  

solskærm

Aktivitetsrangle

For en lille størrelse kan en køretur godt være en kedelig omgang. En aktivitetsrangle- eller uro, som kan spændes hen over autostolen, kan holde din baby beskæftiget med flotte farver, sjove figurer og fascinerende bevægelser, så mor eller far også kan holde nogle små pauser undervejs.Kørepose

I en autostol kan dit barn ikke have flyverdragt eller tykt overtøj på, da selen skal sidde tæt ind til kroppen. Derfor er en kørepose genial til at holde din baby tryg og varm. Den fungerer som en slags sovepose, der monteres i autostolen og som du kan sætte barnet ned i. På den måde kan du holde dit barn lun og godt tilpas under en køretur, selv midt om vinteren.

Babyspejl

Hold i nakken kan være et uhensigtsmæssigt biprodukt af en længere køretur, hvor mor eller far har brugt det meste af tiden på at sidde og vride hovedet rundt for at holde øje med barnet. Har du din lille baby i en bagvendt autostol med på bagsædet, er et babyspejl en stor fordel. Så kan du nemlig hurtigt kaste et blik i bagspejlet og se, om din baby stadig sover sødt – eller om der er brug for, at I lige holder ind til siden.

babyspejl

Opbevaring

Skal I køre langt, er det virkelig praktisk med en opbevaringskasse- eller lomme med masser af rum til essentiel oppakning, så du ikke skal rode for meget rundt efter vådservietter, bamse, sutter og lignende. En opbevaringskasse til at stille ved siden af autostolen eller en lomme til at hænge bag på sædet kan lette turen ganske betydeligt


Når barnet bliver lidt større, kan I også overveje at investere i et sparkebetræk, så sædet under autostolen ikke bliver svinet til, eller en kopholder, så barnet kan have en sutteflaske med vand lige ved hånden. Disse ting behøver I dog ikke løbe ud og købe, så længe jeres baby stadig er lille.
​​​​​​​

4 gode råd til køreturen

Når I har bevæbnet jer med praktisk tilbehør til autostolen, er I allerede godt på vej mod den gode, gnidningsfrie biltur med baby.

Med lidt planlægning og snilde kan turen imidlertid blive endnu nemmere for både forældre og barn.

Derfor har vi naturligvis samlet en håndfuld gode tips, som I kan lade jer inspirere af, når I skal ud på landevejen med guldklumpen.

Planlæg turen efter luren

En sovende baby er en nem baby. Derfor er det altid en god idé, hvis I kan planlægge afgang efter, hvornår barnet skal lægges til lur – især fordi mange børn nemt bliver lullet i søvn af bilens rolige brummen og bevægelser. Husk eventuelt at pakke en lille lampe, der kan holde lyset på bagsædet blidt og stabilt, så baby ikke bliver generet af blinkende gadelygter eller lys fra forbipasserende forlygter.

Regn med pauser

De fleste førstegangsforældre opdager ret hurtigt, at det som regel tager længere tid at komme frem, når man har en baby med i bilen. Derfor kan I lige så godt indberegne pauser fra start, så I kommer hjemmefra i god tid og ikke stresser undervejs. Det er i øvrigt heller ikke godt for en baby at ligge i den samme stilling i autostolen i for lang tid, så sørg for, at barnet kommer med ud for at ”strække ben,” hvis I skal være flere timer undervejs.

Klæd baby behageligt på

Alle, der har prøvet at sidde i en bil i flere timer ved, at turen nemt kommer til at føles lang, hvis man har tøj på, der niver, napper, kradser eller strammer – og det er ikke anderledes for din baby. Sørg derfor at give dit barn noget behageligt tøj på, for eksempel en bodystocking med bløde bukser eller en blød sparkedragt.

Sid på bagsædet

Vi mener naturligvis ikke, at du skal sætte dig om bag i bilen, hvis du samtidig skal styre. Hvis I er to forældre på tur, kan det dog lette turen gevaldigt, hvis den ene forælder sidder på bagsædet ved siden af autostolen. På den måde behøver I ikke holde ind, hver gang baby bliver ked af det eller utilfreds, og den ene forælder kan for eksempel også underholde barnet undervejs.

Denne artikel er en del af BabySnak

Læs mere om BabySnak her

Sidste gang

Guide til autostol

autostol

Valg af autostol kan som førstegangsforældre virke som en højteknologisk beslutning, med alle de forkortelser, funktioner og isætningsmuligheder som man skal have styr på. Vi guider dig, så du er lidt bedre klædt på når du skal have styr på køb af autostolen.​​​​​​​

Næste gang

Inspiration til puslepladsen

inspiration til puslepladsen

Når der skal pusles og nusses, så er en god station for pusling vigtigt, da I kommer til at bruge mange timer her. Læs med her hvordan I får et godt pusleområde.