Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

Sådan indretter du

puslepladsen

Både du og dit barn kommer til at tilbringe meget tid ved puslebordet i de første år. Derfor er det vigtigt at indrette puslepladsen, så den fungerer for både dig og din baby.

Utallige bleskift, mundprutteri på bløde småfødder og den runde mave, hvin, grin og indsmøring af røde babyballer. Puslepladsen er ikke bare en funktionel del af bade- eller børneværelset, men også et sted, hvor du samlet set kommer til at bruge mange timer sammen med dit barn. Derfor er det vigtigt, at du indretter dit puslemiljø, så det er både praktisk, smart, trygt og sjovt.


Hos BabySam har vi alt, du skal bruge til din pusleindretning – og vi ved, at hvert eneste minut tilbragt med din baby er guld værd. Derfor har vi lavet denne lille, hurtige guide som inspiration til din pusleplads, så du og dit barn kan få mest muligt ud af stunderne ved puslebordet.

Skab et hyggeligt rum til bleskift

Et rart miljø omkring puslebordet er alfa og omega, så din baby ikke kommer til at kede sig. Derfor er det vigtigt, at der er en masse at kigge på, imens mor er i gang med vaskeklud og babypudder. En fin uro er et godt, klassisk valg, der giver dit barn mulighed for at studere flotte farver, sjove figurer og bevægelser, når du hænger den over puslepladsen. Alternativt kan du hænge en yndlingstøjbamse i en tynd snor, så din baby kan kigge på den og blive aktiveret under bleskiftningen.


Ved siden af puslepladsen kan du sætte en hylde op, hvor der er plads til legetøj, lidt pynt og tøj – en hylde er nemlig praktisk, da det giver mulighed for at have det hele samlet ét sted. Du kan også sætte et personligt præg på puslepladsen ved at hænge billeder op, der betyder noget særligt, eller for eksempel en opslagstavle, som du kan pynte med privatfotos, minder, postkort og lignende. Det giver en personlig, intim og familiær stemning omkring puslebordet.


Egentlig er det kun din egen fantasi, der sætter grænser, når du indretter din pusleplads. Hyggelige lyskæder, sjove wallstickers, en fin barnevognsrangle, beroligende spilledåser og meget andet kan sagtens passe ind i et godt puslemiljø.

Vælg den rigtige puslepude

Det er klart, at din baby skal ligge ordentligt på puslepladsen. Derfor skal du have en god puslepude, som ikke bare er behagelig at ligge på for dit barn, men også er nem for dig at rengøre – og som selvfølgelig passer til dit puslebord. De fleste puslepuder er ganske vist ens i størrelsen, men det er alligevel vigtigt at holde øje med, at puden ikke bliver for tynd eller glat, og at din baby er beskyttet mod skarpe kanter.


God hygiejne er vigtigt ved puslebordet, så du undgår irriteret babyhud. Med det sagt, så kan bleskift hurtigt blive til en griset affære, især når bleen har været utæt, og du skal helt op i nakken på dit barn med vaskekluden. En praktisk puslepude har en overflade, som hurtigt kan tørres af med en fugtig klud eller et betræk, som du let kan trække af og smide i vaskemaskinen.


Hvis du foretrækker en puslepude i et blødere materiale, som måske til gengæld ikke er så nemt at gøre ren, kan du alternativt lægge en stofble mellem din baby og puden, når du skifter ble – på den måde beskytter du puden mod de værste pletter.

Køb et funktionelt puslebord

Når du er på udkig efter bordet, som skal gøre det ud for selve puslepladsen, har du som udgangspunkt mange muligheder. Du kan vælge et let puslebord med ben, så du nemt kan flytte bordet rundt i hjemmet, hvis du har behov for det. Du kan også få pusleborde, der kan hænge på væggen og som kan klappes op, når de ikke er i brug – eller hvad med et puslebord, som kan blive lavet om til en kommode? Det giver mulighed for at genanvende puslebordet til opbevaring, når dit barn ikke længere går med ble, og på den måde give bordet en længere levetid.


Når du vælger puslebord, er det derfor en god idé, at du tænker over dine behov. Er det vigtigt for dig, at bordet ikke fylder og kan gemmes væk efter behov? Vil du gerne have mulighed for at flytte puslebordet ind i soveværelset eller stuen? Er det okay, at bordet kun er i brug, så længe dit barn bruger ble, eller vil du gerne have mere valuta for dine penge?


Uanset hvad, så er det en god idé at tænke i funktionelle baner. Du kan med fordel vælge et puslebord med skuffer, hvor du kan gemme vådservietter, bleer og skiftetøj, så puslepladsen ikke bliver rodet og irriterende for øjet at kigge på – og samtidig have tingene lige ved hånden, når bleen er fyldt eller babys bodystocking pludselig føles våd forneden.
​​​​​​​

Husk plads til opbevaring

Det er ikke ret praktisk, hvis du skal rode i pusletasken eller hente våde klude ude på badeværelset, hver gang du skal skifte ble. Opbevaring må der til, og her har du heldigvis også mange muligheder. Skuffer, hylder, opbevaringskurve- og kasser kan kombineres på kryds og tværs, så du nemt kan trække stofbleer, bleposer eller babysalve frem, når du får brug for det.


Heldigvis er mange moderne puslebordet indrettet sådan, at de har indbygget plads til opbevaring. Alligevel kan det hænde, at du får brug for mere skuffe- eller hyldeplads, end bordet kan tilbyde. Her kan du med fordel lade dig inspirere af, hvordan andre forældre har indrettet puslepladsen og måske endda stjæle gode idéer fra mor-bloggere, venner og bekendte.


Hvis du savner konkrete forslag og gode råd til puslepladsen, er du naturligvis også velkommen til at kigge forbi din nærmeste BabySam. Vores dygtige personale står altid klar til at hjælpe dig.Opbevaring på børneværelset
Opbevaring på børneværelset

Denne artikel er en del af BabySnak

Læs mere om BabySnak her

Sidste gang

Tilbehør til autostolen

tilbehør til autostolen

Så, autostolen er på plads - Tjek!

Til autostolen findes en række tilbehør, som kan give en sikkerhed, når I er på farten. Vi fortæller her lidt om hvad I kan overveje og hvordan I får en god køretur med baby.

Næste gang

Bliv klar til badetid

Badekar

Ved det første bad kan man som nybagte forældre være bange for at gøre det forkert. Vi hjælper dig lidt på vej, så du kan være forberedt på din babys første badoplevelse.