Guide til autostol

Når dit barn sidder sikkert i sin autostol, kan du sætte dig roligt bag rattet, uanset om du skal ud i verden eller bare ned i vuggestuen. Den rigtige autostol redder liv. Alt for mange børn kommer til skade i trafikuheld - skader som kunne undgås eller minimeres ved korrekt montering og brug af autostolen. I BabySam går vi højt op i børns sikkerhed i bilen. Få derfor hjælp fra BabySams rådgivere til at finde den helt rigtige stol – og få en flyvende start på turen.

Vælg autostol som passer til både barn og bil

Det er selvfølgelig vigtigt at autostolen skal både passe til barnet og bilen. Vi anbefaler derfor, at du har begge med, når autostolen skal anskaffes. Så hjælper vi dig med at sikre, at stolen er korrekt monteret, inden I kører afsted med jeres nye autostol.

Vælg autostol efter barnets alder, vægt og størrelse

Både alder, vægt og størrelse er vigtig information. Mål og vej derfor dit barn, inden du kaster dig ud i et autostolskøb. Du vil opleve at autostole opdeles i vægtklasser fra 0-13 kg, 0-18 kg, 9-18 kg og 15-36 kg.0-13 kg En babyautostol kan bruges helt fra barnet er nyfødt. Babyen vender ryggen mod kørselsretningen i stolen, der kan monteres på bagsædet – eller forsædet, hvis airbags er slået fra. Barnet er vokset ud af babystolen, når hovedet begynder at stikke op over kanten på stolen, eller når vægtgrænsen er overskredet. Kan monteres i 3-punkts-sele eller ved hjælp af en base.0-18 kg Autostole i denne gruppe er en kombination af to grupper. Det betyder, at stolen kan bruges fra spæd – typisk med en sædeformindsker – og op til max. 4 år. Nogle er bagudvendte i hele brugsperioden, mens andre kan vendes til at være fremadvendt, når pladsen til benene bliver for trang. De første i-Size godkendte autostole findes i denne gruppe.​​​​​​​

AxissFix Air - Nomad Blue
Kun i webshop
Maxi-Cosi
AxissFix Air - Nomad Blue
Før 4,999.00
3,999.00 DKK
På lager
Tilbud

​​​​​​​9-18 kg Når barnet kan sidde selv, kan du vælge mellem en bagudvendt eller fremadvendt autostol. Bagudvendt er sikrest, da barnet har langt mindre risiko for skader på hals og nakke ved en frontal kollision. Bagudvendt kræver lidt mere plads end en fremadvendt autostol og er gerne lidt mere tidskrævende at installere. Omvendt er en fremadvendt stol let at afmontere og flytte fra bil til bil.9-36 kg Autostole i denne gruppe er en kombination af to grupper. Det betyder, at stolen allerede kan bruges fra ca. 9 mdr. og op til max. 12 år. Fordelen er at have to stole i én. Ulempen er dog, at man ikke får alle de samme fordele ved autostolene i hhv. gruppen 9-18 kg og gruppen 15-36 kg.15-36 kg Når barnet er vokset ud af sin 9-18 kg stol, er det klar til at sidde med bilens rullesele. For at undgå, at selen kommer for tæt på halsen, og for at beskytte barnet i tilfælde af sidekollision, er en selepude med ryglæn et godt valg. En selepude med ryglæn løfter barnet op, og holder bilens sele rigtigt på plads over skulderen og hoften. Vi anbefaler, at du benytter selepude med ryglæn, indtil barnet er minimum 135 cm højt.


Aton M i-Size - Urban Black
Cybex
Aton M i-Size - Urban Black
Dagspris
1,079.40 DKK
Udsolgt i webshop
Spar 40%


ISOFIX

Alle nye biler har Isofix-beslag på bagsædet. Det er to små metalbøjler, der sidder skjult mellem ryglænet og sædet. Isofix-beslagene bruges til nem montering af Isofix-barnestole, og har du mulighed for dette, er det værd at overveje. Især hvis du ved, at du ofte skal tage stolen ind og ud af bilen, og således slipper for at fastspænde autostolen med seler hver gang.


BabySam anbefaler Autostole der er beregnet til montering via Isofix beslag, fordi 96% af autostole med Isofix-system monteres korrekt.


Isofix forankrer autostolen, hvilket eliminerer afvigelser af stolen under kørsel. Dette har stor betydning for beskyttelsen af dit barns hoved og nakke. Isofix er desuden yderst nemt at montere og afmontere, hvilket er en fordel hvis du kombinerer din autostol med et evt. Travel System eller bruger samme autostol i flere biler.


Ikke alle biler har indbygget Isofix monteringsbeslag. Derfor skal du altid tjekke om din bil har Isofix monteringsbeslag, før du køber en Isofix baseret stol. Du kan tjekke din bils instruktionsbog, eller lede efter det fysiske Isofix mærkat, der viser, hvor Isofix kan monteres.

Eje eller leje?

Overvej om det kan betale sig for dig at leje. Skal du bruge en stol i en begrænset periode, kan du med fordel leje hos BabySam i stedet for at købe. Vi har meget fordelagtige priser, og vores udlejningsstole er – ligesom vores andre stole – altid udvalgt blandt de bedste på markedet. Læs mere om at leje autostole hos os her.


Hvad er I-SIZE?

I-Size er den nyeste standard for godkendelse af autostole, og gælder sideløbende med den tidligere standart.


i-Size betyder endnu mere sikkerhed for jeres barn i bilen, da godkendelsen bl.a. stiller krav om bedre beskyttelse ved sidekollision, og at barnet skal sidde bagudvendt, til det er mindst 15 måneder. En bagudvendt autostol øger sikkerheden for barnets hoved, nakke og vitale organer og reducerer risikoen for alvorlige skader ved kollision med hele 90%.


i-Size-stolene klassificeres efter højde frem for vægt, hvilket gør det nemmere at vide, hvornår det er tid at skifte til en større stol.


Brug af ISOFIX og støtteben eller Top Tether-sele er obligatorisk. Med ISOFIX mindskes risikoen for at montere stolen forkert.


For yderligere at nedbringe risikoen for fejlmontering og fejlbrug har i-Size-stole tre elementer, som markeres med grønt, når stolen hhv. er korrekt monteret i basen, og når støtteben og ISOFIX er korrekt monteret.


Den tidligere standard for autostole er fortsat gældende, men i-Size-stole er godkendt efter højere sikkerhedskrav.


I gruppe 0/0+ og 0/1 kan I se de stole, der enten er i-Size-godkendte eller lever op til kravet om, at barnet kan sidde bagudvendt i minimum 15 måneder.Det siger loven om autostole

  • Børn under 135 cm skal være spændt fast i sikkerhedsudstyr, der passer til vægt og højde.

  • Sikkerhedsudstyr skal være godkendt med enten ECE 44-03, 44-03 (kig efter E-mærket og tjek, at den lange talrække starter med enten 03 eller 04) eller i-Size.

  • Det er forbudt at placere en bagudvendt autostol ved en aktiv airbag (gælder ikke sideairbags). Loven forbyder ikke fremadvendte stole ved airbags, men vi anbefaler ikke at gøre det.

  • Det koster føreren af bilen et klip i kørekortet, hvis børn under 15 år ikke er spændt korrekt fast.​​​​​​​

Autostole og dit ansvar

  • Sørg for at stolen passer til barnets vægt og højde
  • Sørg for at autostolen og dit barn er spændt rigtigt fast. Selv den bedste autostol virker kun, når den er monteret fuldstændig korrekt.
  • Gem altid brugsanvisningen og gerne i bilen. Det er der, du får brug for den. Der kan godt gå lang tid mellem, man tager stolen ud, og så kan det være svært lige at huske, hvordan det skal gøres.
  • Sæt aldrig børn under 140 cm bag ved en airbag (gælder ikke sideairbags). Hvis du gerne vil have barnet på forsædet, skal du have frakoblet eventuelle airbags.
  • Husk, at alle børn i bilen skal være fastspændt i godkendt sikkerhedsudstyr - også selvom turen er kort.


Professionel rådgivning om autostole hos BabySam

I BabySam tilbyder vi alle vores kunder professionel rådgivning i valget af den rigtige autostol. Vi viser gerne, hvordan autostolen monteres korrekt i bilen. Vores medarbejdere viser og instruerer også i korrekt brug af sikkerhedsseler - både autostolens og bilens rullesele. Tag derfor bil og barn med, når du besøger vores butikker. Vores medarbejderes uddannelse er og dit barns garanti for sikkerhed. Har du købt en autostol via vores webshop, så kan du altid besøge din nærmeste BabySam butik med autostol og kvittering i hånden og få vores uddannede personale til at montere autostolen korrekt i din bil.


Professionel rådgivning om autostole hos BabySam

​​​​​​​I BabySam tilbyder vi alle vores kunder professionel rådgivning i valget af den rigtige autostol. Vi viser gerne, hvordan autostolen monteres korrekt i bilen. Vores medarbejdere viser og instruerer også i korrekt brug af sikkerhedsseler - både autostolens og bilens rullesele. Tag derfor bil og barn med, når du besøger vores butikker. Vores medarbejderes uddannelse er og dit barns garanti for sikkerhed. Har du købt en autostol via vores webshop, så kan du altid besøge din nærmeste BabySam butik med autostol og kvittering i hånden og få vores uddannede personale til at montere autostolen korrekt i din bil.


Sikkerhedsgaranti

Alle vores autostole er godkendte i forhold til ECE (R) 44-04 eller i-Size. BabySam fører kun topmærker, der opnår de bedste resultater i sikkerhedstest. Det gælder også de autostole, du lejer hos os.


Forbrugertests

Der kommer ofte nye autostole på markedet, og de skal selvfølgelig testes. ADAC, den tyske pendant til FDM, laver i samarbejde med europæiske forebrugerorganisationer og bilklubber hvert år en ny test af autostole.Hos BabySam følger vi nøje de forbrugertests, der bliver lavet på autostole. Her bliver autostolene blandt andet bedømt inden for sikkerhed, betjening, komfort, kemi og rengøring. Forbrugerrådet Tænk laver hvert år tests, som vi i BabySam følger nøje.


Du er altid velkommen til at komme ind i en BabySam butik og få rådgivning om, hvilken autostol, der passer til netop din families behov samt krav til en autostol.


Sikkerhedsgaranti

Alle vores autostole er godkendte i forhold til ECE (R) 44-04 eller i-Size. BabySam fører kun topmærker, der opnår de bedste resultater i sikkerhedstest. Det gælder også de autostole, du lejer hos os.


Forbrugertests​​​​​​​

Der kommer ofte nye autostole på markedet, og de skal selvfølgelig testes. ADAC, den tyske pendant til FDM, laver i samarbejde med europæiske forebrugerorganisationer og bilklubber hvert år en ny test af autostole.Hos BabySam følger vi nøje de forbrugertests, der bliver lavet på autostole. Her bliver autostolene blandt andet bedømt inden for sikkerhed, betjening, komfort, kemi og rengøring. Forbrugerrådet Tænk laver hvert år tests, som vi i BabySam følger nøje.


Du er altid velkommen til at komme ind i en BabySam butik og få rådgivning om, hvilken autostol, der passer til netop din families behov samt krav til en autostol.

Relaterede artikler

GUIDE TIL SENG

Den første seng er ofte placeret i soveværelset. Faktisk ved man, at mors og fars åndedræt stimulerer babys vejrtrækning, og selvfølgelig vil nærhed også skabe den tryghed, som baby har brug for.

Guide til barnevognGuide til barnevogn

GUIDE TIL BARNEVOGN

Inden du begiver dig ud i et vigtigt valg, som køb af barnevogn, er der nogle ting, du skal overveje. Den første køreglæde er vigtig, og det er derfor altafgørende, at I anskaffer jer et velfungerende og praktisk køretøj, der passer til netop jeres behov og livsstil.

GUIDE TIL DYNE

Børn afgiver en hel del fugtighed fra åndedræt og hud i løbet af natten. Det stiller store krav til både dyne og madras. Særligt hos helt små børn, der sover i mange timer og ikke selv kan vende sig eller løfte på dynen.

GUIDE TIL SKO

Det er vigtigt at kontrollere dit barns sko flere gange årligt, da fødderne konstant vokser og ændrer form, proportioner og struktur. Vi har samlet nogle tips til når du skal ud at finde sko til dit barn.