Guide til barnevognen

Inden du begiver dig ud i et vigtigt valg, som køb af barnevogn, er der nogle ting, du skal overveje. Den første køreglæde er vigtig, og det er derfor altafgørende, at I anskaffer jer et velfungerende og praktisk køretøj, der passer til netop jeres behov og livsstil.

Nogle har brug for en handy barnevogn, der let kan klappes sammen og passe ind i den lille bil, andre drømmer om en stor vogn med masser af plads og terrængående hjul til skovturen. Nogle sværger til komfort. Andre til design. Uanset hvilke behov I har, så kan I garanteret finde den helt rigtige barnevogn hos os. Vi har nemlig Danmarks største udvalg.

6 gode spørgsmål du skal stille dig selv, før du vælger barnevogn


Det er vigtigt at i får afklaret jeres behov. Det gør det nemmere at vælge en vogn herefter. Vi har samlet et par tips, til det skal du overveje, før du køber din barnevogn. Derfor får du her seks gode spørgsmål, du bør stille dig selv, før du kigger på barnevogn.


1. Skal dit barn sove ude?


Og også gerne efter det første år? Så anbefaler vi, at du vælger en barnevogn, der både er godt isoleret og har et stort liggemål. Gerne med indvendige mål på mindst 36x96 cm.


2. Bor du i lejlighed?


Og skal du bære din barnevogn op ad trapper eller ind og ud af busser? Så vælg en barnevogn, der er let at manøvre rundt med, og som ikke er for tung. Det kan f.eks. være en mindre model med svingbare forhjul.


3. Er der lidt plads?


Er der begrænset plads, hvor din barnevogn skal stå, eller skal den kunne være i et lille bagagerum? Så anbefaler vi, at du måler pladsen på forhånd og tager bilen med, når du køber vognen. Husk, at barnevognen skal opbevares et tørt og overdækket sted.​​​​​​​

4. Højdeforskel?

Er der stor højdeforskel på dem, der skal køre rundt med barnevognen? Hvis det er tilfældet, så anbefaler vi, at du vælger en barnevogn, der har et styr, der kan justeres i højden.

5. Skal du have flere børn?

Hvis du skal, bør du investere i en kvalitetsbarnevogn, der kan bære et søskendesæde og tåle en masse slid. Vores erfaring er, at pris og kvalitet følges ad. En dyrere barnevogn har simpelthen en længere levetid.


6. Hjul

Det store spørgsmål er, om I vil have punkterfrie dæk eller ej. Der er efterhånden produktudviklet så meget på de punkterfrie hjul, at komforten er næsten lige så høj som ved lufthjul. Mange i byen ønsker de nye svingbare forhjul (som på en indkøbsvogn) i stedet for fire faste hjul. Det gør det nemmere at komme rundt på et tæt pakket fortorv.


Du kan altid få hjælp i vores forretninger. Book en times gratis rådgivning og undgå at stå i kø.

Barnevogn - Stort liggemål, god til vind og vejr og god stabilitet

Ønsker du, at dit barn skal sove udenfor i al slags vejr og gerne helt op til 3 års alderen? Så anbefaler vi, at du vælger en helt almindelig barnevogn. Det er en fast dansk tradition med en stor barnevogn, og i kan sagtens få store vogne, der er lette at slå sammen og kan være i selv små biler.


 • Den har ofte både støttefodsbremser for og bag, hvilket gør den mere stabil.

 • Den er større end en kombi- eller duovogn, og dit barn kan sove helt op til 3 års alderen, hvis det indvendige mål er mindst 97 cm.

 • Den er ekstra godt isoleret, hvilket betyder, at dit barn også kan sove ude, når det bliver vinterkoldt.


Duovogn - To vogne i én, pladsbesparende og praktisk

Duovognen er en barnevogn, der kan blive til en klapvogn, ved at barnevognskassen skiftes ud med det medfølgende klapvognssæde. Ønsker du en handy og terrængående vogn, der både kan bruges som barnevogn og klapvogn, så anbefaler vi, at du vælger en duovogn. Med en duovogn får i en liggedel med et lille liggemål på ca. 80 cm og en klapvognsdel, som dit barn skal over i efter ca. 7 måneder. Fordelen ved en duovogn er, at den fylder mindre både på gaden, i opgangen og sammenklappet i din bil. Du kan ofte nemmere komme rundt med en duovogn i tog og bus, og du sparer udgiften til en seperat klapvogn senere.  ​​​​​​​

9 måder at undgå ulykker med barnevogne

 • Slå altid bremsemekanismen til, når du stiller barnevognen fra dig.
 • Vær altid opmærksom på, at barnevognen er ordentligt klappet op, og at kalechen sidder rigtigt, før du lægger dit barn i den.
 • Tjek, at alle sikkerhedsmekanismer sidder, som de skal.
 • Brug barnevognssele så snart dit barn kan hive sig op - og køb den, før det sker.
 • Hæng ikke pusletasken eller tunge poser over styret, med mindre vognen er specifikt indrettet til det. Den risikerer at vælte.
 • Brug insektnet over barnevognen i sommerperioden.
 • Stil ikke barnevognen direkte i solen. Den bliver hurtigt meget varm.
 • Se til dit barn jævnligt, og mærk efter i nakken, om det har en god temperatur.
 • Lad ikke barnet sove ude, hvis temperaturen kommer under 10 minusgrader.


Det får du, når du køber barnevogn i BabySam

 • BabySam har sikkerhedsgaranti og fører kun vogne, der lever op til de europæiske sikkerhedskrav
 • En barnevogn skal være stabil, og kassen skal sidde sikkert på stellet.
 • Der skal være to trin i sammenklapningsmekanismen.
 • Afstanden mellem styr og barnevognskasse skal være så stor, at barnets hoved ikke kan komme i klemme.
 • Der skal være fastmonterede ringe til barnevognsselen.
 • Der må ikke være løsdele, som barnet kan pille af og putte i munden, snore eller hanke, som barnet kan få rundt om halsen eller åbninger ind til mekanikken, som barnet kan få fingre klemt i.
 • Alle vores medarbejdere er certificerede, da de har bestået et kursus i rådgivning om barnevogne. ​​​​​​​

Relaterede artikler

GUIDE TIL KLAPVOGN

Dit barn vokser hver dag og det samme gør dets bevidsthed om omgivelserne. En god klapvogn giver den allerbedste udsigt, når man oplever verden i børnehøjde.

GUIDE TIL AUTOSTOL

Den rigtige autostol redder liv. I BabySam går vi højt op i børns sikkerhed i bilen. Få derfor hjælp fra BabySams rådgivere til at finde den helt rigtige stol.

GUIDE TIL BÆRESELE

Der er en masse gode bæreseler, og det er lige med at vælge den, der passer til dig og din baby. Vi guider dig derfor igennem de forskellige mærker og deres fordele.

GUIDE TIL SKO

Det er vigtigt at kontrollere dit barns sko flere gange årligt, da fødderne konstant vokser og ændrer form, proportioner og struktur. Vi har samlet nogle tips til når du skal ud at finde sko til dit barn.