Guide til madras   

Det må være intenst at opleve verden for allerførste gang - hver eneste dag på nye måder. Man forstår godt, at de søde små bliver trætte indimellem. Og det er mange timer i døgnet, de har brug for at sove og ligge ned. En god madras kan medvirke til en bedre søvn for baby.

Vi har derfor lavet en madrasguide som kan hjælpe dig på vej, når du skal købe en madras til baby.

1. En madras skal støtte

En god madras med den rigtige trykaflastning for barnets hoved, skuldre og hofter giver barnet den bedste støtte under søvnen og sikrer samtidig blodtilførsel. På den måde bliver søvnen mere rolig og stabil.


2. En madras som former sig efter barnets krop

Det lille barn har ikke vægt til at få en alm. madras til at føje sig til kroppens former. De ligger, så at sige, som en ært på et køkkenbord. Da det lille barm heller ikke kan vende og dreje sig, vil det derfor hurtigt blive urolig, når arme eller ben "sover" pga. for ringe blodtilførsel. for at sikre en god og rolig søvn, er det vigtigt, at trykpåvirkningen på babys krop er så lille som mulig. Altså at madrassen er lavet af et materiale, der, f.eks. via kroppens varme, former sig efter babys krop og derved mindsker trykpåvirkningen.


3. En madras som holder barnet tørt og varmt

En god madras skal være fugtabsorberende. Børn afgiver gennem åndedræt og hud meget fugt, når de sover, og hvis ikke madrassen kan opsuge fugten og stadig føles tør, bliver barnet fugtigt - og dermed koldt. En madras, der kan består af kunstmateriale, er ikke svedabsorberende.

Dreamsafe Madras Til Vugge
Dream-Safe
Dreamsafe Madras Til Vugge
649.00 DKK
På lager

Hvad er forskellen på de forskellige madrasser? 

Nedenfor har vi samlet et overblik, som viser 3 forskellige typer madrasser og dets egenskaber

  Hørfibermadras

  Højfiberlag på begge sider af madrasser


  • Skumkerne med et lag hørfiber på begge sider, så du kan vende madrassen jævnligt.
  • Hørfiberlaget er fugtabsorberende og fordeler barnets vægt, så der ikke så let opstår fordybninger i madrassen, for eksempel under hovedet.
  • Vaskbart betræk 100 % bomuld.


  Helsemadras

  En af markedets bedste madrasser - men ikke den dyreste


  • Helsemadras med en kerne af Waterlily - et koldskumsprodukt med stor formbestandighed.
  • Celsius Helseskum reagerer på kropsvarme ved at forme sig efter kroppen. Det giver barnet optimal støtte og sikrer en god trykaflastning. Helsemadrassen er meget holdbar og er meget formbestandig.
  • Betræk med indquiltet termould, der opsuger fugten uden at føles våd. Betrækket kan tages af og vaskes ved 60°.
  • Allergi- og miljøvenlig.
  • Helse barnevognsmadras har desuden et kraftigt termounderlag, der beskytter mod kulde nedefra.

  Helsespringmadras


  Giver den lille en rolig søvn


  • Helsemadras med indvendige posefjedre, der sikrer luftgennemstrømning og mindsker fugtdannelse.
  • Celsius Helseskum reagerer på kropsvarme ved at forme sig efter kroppen. Det giver barnet optimal støtte og sikrer en god trykaflastning.
  • Betræk med indquiltet termould, der opsuger fugten uden at føles våd. Betrækket kan tages af og vaskes ved 60°.
  • Allergi- og miljøvenlig.​​​​​​​

  Relaterede artikler

  GUIDE TIL KLAPVOGN

  Dit barn vokser hver dag og det samme gør dets bevidsthed om omgivelserne. En god klapvogn giver den allerbedste udsigt, når man oplever verden i børnehøjde.

  GUIDE TIL AUTOSTOL

  Den rigtige autostol redder liv. I BabySam går vi højt op i børns sikkerhed i bilen. Få derfor hjælp fra BabySams rådgivere til at finde den helt rigtige stol.

  GUIDE TIL BÆRESELE

  Der er en masse gode bæreseler, og det er lige med at vælge den, der passer til dig og din baby. Vi guider dig derfor igennem de forskellige mærker og deres fordele.

  GUIDE TIL SKO

  Det er vigtigt at kontrollere dit barns sko flere gange årligt, da fødderne konstant vokser og ændrer form, proportioner og struktur. Vi har samlet nogle tips til når du skal ud at finde sko til dit barn.