BabySams

Størrelsesguide til

tøj & sko

Små børn vokser som ukrudt og er skånselsløse over for deres tøj, når de kravler rundt på gulvet eller klasker med maden.

Hold dig opdateret på dit barns tøjstørrelse og følg altid vaskeanvisningerne, så garderoben kan holde lidt længere.

Børn og babyer skal have det rigtige tøj på kroppen, så de kan holde sig lune om vinteren og føle sig godt tilpas om sommeren. Hvis du skal have mest muligt for dine penge, er det imidlertid vigtigt, at tøjet også passer ordentligt – og ikke mindst, at du følger vaskeanvisningerne nøje, så holdbarheden på de nye smækbukser eller uldtrøjen forlænges.


Derfor har vi lavet en vaske- og størrelsesguide, der kan hjælpe dig med at gennemskue størrelsen på juniors næste sweater eller bodystocking, og hvordan du behandler tøjet ordentligt, når det skal en tur i vaskemaskinen. Hos BabySam kan du altid stole på vores rådgivning, da vi aldrig går på kompromis med kvalitet eller ansvarlighed, hvilket også er reflekteret i vores udvalg af baby- og børnetøj. Vi forhandler udelukkende tøj fra de bedste producenter, så din arving kan blive godt klædt på til at møde verden.

Husk: Størrelser kan variere fra mærke til mærke

Medmindre dit barn følger vækstkurven fuldstændig snorlige, kan du aldrig være helt sikker på, at et stykke tøj vil passe perfekt, selvom det er den ”rigtige størrelse,” der står i nakken. Dertil kommer, at størrelserne hos de individuelle brands kan variere – nogle børnetøjsmærker er store i størrelserne, så der er plads til at vokse, andre er til den lille side, så dit barn ofte skal en størrelse op.


De fleste forældre lærer dog hurtigt at skelne mellem de forskellige brands, efterhånden som de lærer dem at kende. Ofte lægger børnetøjsproducenterne også selv en størrelsesguide på nettet, som du kan skele til, når du køber tøj til dit barn.


Hvordan måler jeg mit barn?

Skal tøjet passe perfekt, så skal du kende dit barns mål – men de skal selvfølgelig tages korrekt, hvis det skal nytte noget. Sørg altid for, at du måler dit barn uden tøj, så der ikke er et par ekstra snydecentimeter, der bliver lagt til. Husk også at tage juniors mål, hvis det er længe siden, du sidst har købt børnetøj, da der sagtens kan være sket lidt siden sidst.

Højde

Hvis dit barn kan stå selv, skal du placere det op ad en væg med samlede ben. Mål af toppen fra hovedet til gulvet. Hvis dit barn endnu er for lille til at stå, kan du i stedet tage mål, imens det ligger ned. Sørg for, at barnet ligger udstrakt med samlede ben.

Brystvidde

Mål rundt om brystet, lige under armhulen, hvor dit barn er bredest på overkroppen. Barnet skal have armene ned langs siden.

Taljevidde

Mål rundt om taljen, hvor dit barn er smallest på overkroppen. Barnet skal have armene ned langs siden.

Hoftevidde

Mål rundt om hoften, hvor barnet er bredest på numsen.

Indvendig benlængde

Mål fra skridtet og ned langs benet til siden af foden.

Fodlængde

Mål fra hælen til spidsen af storetåen. Det er vigtigt, at dit barn står, så vægten er fordelt korrekt på foden, imens du måler. Læg 1,5 centimer til, så dit barns fod får lidt plads at vokse på.


Størrelsesskema

Når du har taget dine barns mål, kan du kigge i dette skema for at finde den tøj- eller skostørrelse, som passer bedst til dit barns størrelse. Husk altid, at skemaet kun er vejledende, da størrelser kan variere alt efter brand.

Størrelsesguide

Denne artikel er en del af BabySnak

Læs mere om BabySnak her

Sidste gang

Guide til klapvogn

guide til klapvogn

Er det tid til at udskifte barnevognen med en klapvogn når I skal på tur? Med en klapvogn kan dit barn nu følge mere med i omgivelserne, og interessen for det opstår for alvor når dit barn selv kan sidde op. Læs vores guide her til hvordan du finder en klapvogn som passer til jeres familie.​​​​​​​

Næste gang

Inspiration til babyværelset

babyværelset

Har dit baby sit eget værelse? Vi giver dig et par tips til hvordan du kan skabe et værelse hvor der er plads til både søvn, leg og hygge. Med nogle enkle elementer kan du nemlig skabe ro og orden, så det er nemt at bruge værelset på flere måder.