Guide til klapvogn

Der er mange ting at tage stilling til, når der skal købes klapvogn til de yngste familiemedlemmer: Hvor stor skal den være? Hvilken type skal man gå efter? Og hvilket tilbehør har man egentlig behov for? I denne guide vil vi forsøge at komme rundt om de hyppigst stillede spørgsmål, så du forhåbentligt er bedre stillet til at træffe det helt rigtige valg – for dig og dit barn.  

Bliv klogere på:

Hvornår kan mit barn sidde i en klapvogn?

Er du i tvivl om, hvor gammel dit barn skal være, før det må bruge klapvogn? Som udgangspunkt må dit barn sidde i en klapvogn, når det er i stand til selv at sidde oprejst. På det tidspunkt er dit barns ryg nemlig stærk nok til at håndtere den belastning, det rent faktisk er at sidde oprejst over længere tid ad gangen.


Hvor stort et liggemål skal jeg bruge?

Et stort liggemål er især vigtigt, hvis dit barn skal kunne tage sig en lur i klapvognen. Hvis dit barn skal ligge behageligt i klapvognen indtil 3-års-alderen, anbefaler vi, at du kigger efter en klapvogn, der er omkring 95 cm lang og mindst 35 cm bred. Husk at tjekke, om klapvognen kan lægges helt eller delvist ned.

Hvilken type klapvogn skal jeg vælge?

Skal du mest køre rundt i byen, anbefaler vi en lidt mindre klapvogn, med drejbare forhjul, der er let at manøvrere rundt i gaderne. Er du på udkig efter en mere terrængående klapvogn, egner de større og mere robuste modeller sig godt til både skov og strand. Disse modeller har ofte større og beddere hjul, og en affjedring i steller som er bedre til ujævt terræn.


Vil du gerne kunne tale med/se dit barn, mens I kører rundt? Så kig efter en klapvogn, der har vendbart styr eller sæde. Skal du også bruge klapvognen til indkøb? Så husk at vælge en vogn, der har god plads til oppakning, og vær' opmærksom på hvad maks belastningen er, både i varekurven og klapvognen generelt.

klapvogn til byen

Rejseklapvogne


Ideel at have med på farten, da den både fylder og vejer mindre, og nemt kan klappes sammen. Den fungerer ikke til middagsluren eller til indkøb, men er god til de mindre gåture. Rejseklapvognen er perfekt til rejsen eller som en ekstra klapvogn i hverdagen.

Rejseklapvogne

Søskendevogne/Tvillingevogne


Hvis du har flere børn i familien, kan en søskendevogn/tvillingevogn, være et oplagt valg. Her kan du nemlig transportere to børn samtidigt, og mange modeller giver mulighed for at have forskellige typer af sæder, så de passer præcist til dine børns aldre og størrelser.

Søskendevogne/tvillingevogne

Løbevogne


Vil du gerne have dit barn med på løbeturen? Vælg en løbevogn, der passer til alle typer af underlag – lige fra asfalt over græs til grusstier. Løbevogne er typisk lette og kan klappes sammen, så de er nemme at have med på udflugter.

Løbevogne

Hvad skal jeg tjekke i butikken

Slå klapvognen sammen et par gange, tjek hvor meget den fylder i bilen og vurder, om klapvognen har plads til for eksempel en pusletaske i bunden. Hvis styr og sæde kan vendes, så prøv at gør det i butikken, så du får en fornemmelse af, hvordan du gør. Tjek vognens vægt og styrets højde, som især er vigtigt, hvis der er stor højdeforskel på jer, der skal gå med vognen.


Hvilken type tilbehør har jeg brug for

Du har brug for myggenet og regnslag som minimum, og begge dele skal passe til din klapvogn, så de ikke flyver af i blæsevejr, fordi det er for stort og for eksempel passer til en større barnevogn. Nogle klapvogne har inkluderet ekstraudstyret i prisen, så spørg altid i butikken, hvad der følger med.

Hvordan vedligeholder jeg min klapvogn

Dit barn tilbringer flere vågne timer i klapvognen end i barnevognen og skal bl.a. transporteres rundt i beskidte støvler, mudret flyverdragt og måske spise lidt på vejen. Det betyder, at vognen bliver beskidt. Det er vigtigt, at du sørger for at vedligeholde klapvognen, så den holder og kører godt. Se vores guide til vedligeholdelse af vogne her.

Baby Jogger

Brand spotlight

- Baby Jogger

Baby Jogger er kendte for deres klapvogne og måske har du hørt navnet City Elite før? Her finder du klapvogne til ethvert formål, både til rejsen, byen og skoven. Læs mere om det her.

Emmaljunga

Brand spotlight

- Emmaljunga

De fleste børnefamilier har stødt på navnet Emmaljunga, når de er på markedet efter en ny vogn til deres børn. Her finder du både, barnevogne, kombivogne og klapvogne.

Cybex

Brand spotlight

- Cybex

CYBEX er meget mere end autostole - de har nemlig også specialiseret sig i praktiske klapvogne til din bytur. Vi fortæller lidt mere om CYBEX og nogle af deres mest populære vogne.

Thule

Brand spotlight

- Thule

Mange kender Thule for deres solide og robuste løbevogne og multivogne, men vidste du at de også laver klapvogne og kombivogne? Bliv kklogere på Thules historie og deres vogne her.

Andre guides

GUIDE TIL BARNEVOGN

Den første køreglæde er vigtig, og det er derfor altafgørende, at I anskaffer jer et velfungerende og praktisk køretøj, der passer til netop jeres behov og livsstil.

GUIDE TIL BÆRESELE

Der er en masse gode bæreseler, og det er lige med at vælge den, der passer til dig og din baby. Vi guider dig derfor igennem de forskellige mærker og deres fordele.

guide til uld

GUIDE TIL ULD

Vi taler og skriver meget om uld her hos BabySam. Men det er der en rigtig god grund til. Uld kan nemlig være en rigtig god basis beklædning for børn i alle aldre. Vi gør dig her lidt klogere på uld og dets egenskaber.

GUIDE TIL SKO

Det er vigtigt at kontrollere dit barns sko flere gange årligt, da fødderne konstant vokser og ændrer form, proportioner og struktur. Vi har samlet nogle tips til når du skal ud at finde sko til dit barn.

Denne artikel er en del af BabySnak

Læs mere om BabySnak her

Sidste gang:

8 farer i hjemmet

Farer i hjemmet for baby

Er de nysgerrige fingre begyndt at udforske liiidt mere end tidligere? Så kan det være en god idé lige at tjekket hjemmet igennem, så du får mere ro i maven. Vi giver dig 8 farer du ikke må overse og en god tjekliste til de forskellige rum i huset.​​​​​​​

Næste gang:

Tøj & sko størrelser

tøj størrelser

Vi giver dig oversigten over størrelser, når det kommer til børnetøj og fodtøj til børn samt hvordan du måler og finder den rette størrelse til dit barn.​​​​​​​