Guide til klapvogn

Dit barn vokser hver dag, og før du aner det, er det tid til en klapvogn, hvor dit barn kan nyde et godt udsyn til verden.

Vi har svar på 7 spørgsmål om klapvogne, når du skal på indkøb.

Hvornår kan mit barn sidde i en klapvogn?

Uanset om det er en tre- eller firehjulet klapvogn, løbevogn eller paraplyvogn kan du begynde at transportere dit barn fra det er cirka seks måneder og selv kan sidde.


Hvor stort et liggemål skal jeg bruge?

Et stort liggemål er især vigtigt, hvis dit barn skal kunne tage sig en lur i klapvognen. Hvis dit barn skal ligge behageligt i klapvognen indtil 3-års-alderen, anbefaler vi, at du kigger efter en klapvogn, der er omkring 95 cm lang og mindst 35 cm bred. Husk at tjekke, om klapvognen kan lægges helt eller delvist ned.


Hvilken type klapvogn skal jeg vælge?

Skal du mest køre rundt i byen, anbefaler vi en lidt mindre vogn, der er let at manøvrere. De større modeller passer derimod godt til udflugter på stranden og i skoven. Vil du gerne kunne tale med dit barn, mens I kører rundt, så kig efter en klapvogn, der har vendbart styr eller sæde. Skal du også bruge klapvognen til indkøb? Så husk at vælge en vogn, der har god plads til varer og tasker.


Hvad er forskellen på de forskellige vogne?

Der kan være stor forskel på klapvogne. Er du i tvivl om hvilken klapvogn som passer til jeres behov, kan du altid spørge BabySam til råds. De mest almindelige klapvogne er:

​​​​​​​Den terrængående

Hvis du har brug for en allround klapvogn, der både er god til strand-, skov- og bykørsel, så vælg en kraftig model med ekstra god affjedring og brede terrængående dæk.


En praktisk klapvogn til byen

Bor du i byen og har brug for at have dit barn med ud for at købe ind? Vælg en mindre og lettere klapvogn, der er let at klappe sammen, når den skal med i bilen eller i bussen. Vælg en vogn med drejelige forhjul, der gør det nemt at komme rundt på lidt plads.

En ekstra klapvogn

Har du brug for nem transport til dit barn på ferier? Eller for en ekstra vogn, som din babysitter kan bruge, når dit barn skal hentes? Vælg en paraplyvogn, som du kan have liggende i bagagerummet på bilen eller låne ud. Den fylder ikke ret meget og er et perfekt til småture eller rejser med fly og tog.


En sporty klapvogn

Vil du gerne have dit barn med på løbeturen lige fra begyndelsen? Vælg en babyjogger, der passer til det underlag, du godt kan lide at løbe på. Løbevogne er typisk lette og kan klappes praktisk sammen, så de er lette at have med på udflugter. Du finder vores udvalg af løbevogne her.Hvad skal jeg tjekke i butikken?

Slå klapvognen sammen et par gange, tjek hvor meget den fylder i jeres bil og vurder, om klapvognen har plads til for eksempel din pusletaske i bunden. Hvis styr og sæde kan vendes, så prøv at gøre det i butikken, så du får en fornemmelse af, hvordan du gør. Tjek vognens vægt og styrets højde. Det sidste er især vigtigt, hvis der er stor højdeforskel på jer, der skal gå med vognen. Er du i tvivl om hvilken klapvogn som passer til jeres behov, kan du altid spørge BabySam til råds. Du kan booke en gratis rådgiver her.


Hvilken type tilbehør har jeg brug for?

Du har brug for myggenet og regnslag som minimum, og begge dele skal passe til din klapvogn, så de ikke flyver af i blæsevejr, fordi det er for stort og for eksempel passer til en større barnevogn. Nogle klapvogne har inkluderet ekstraudstyret i prisen, så spørg altid i butikken, hvad der følger med.


Hvordan vedligeholder jeg min klapvogn?

I en klapvogn er dit barn mere vågen end i barnevognen og skal transporteres rundt i beskidte støvler, mudret flyverdragt og måske spise lidt på vejen. Dit barn er større og I kan komme mere rundt, og det betyder, at vognen bliver beskidt. Det er vigtigt, at du sørger for at vedligeholde vognen, så den holder og kører godt. Se vores guide til vedligehold af klapvogne her.

Relaterede artikler

GUIDE TIL BARNEVOGN

Den første køreglæde er vigtig, og det er derfor altafgørende, at I anskaffer jer et velfungerende og praktisk køretøj, der passer til netop jeres behov og livsstil.

GUIDE TIL BÆRESELE

Der er en masse gode bæreseler, og det er lige med at vælge den, der passer til dig og din baby. Vi guider dig derfor igennem de forskellige mærker og deres fordele.

GUIDE TIL FØRSTEGANGSFORÆLDRE

Så snart I ved, at I skal være forældre for første gang, vælter det ind med spørgsmål, for det enorme udbud af udstyr er en helt ny verden af ting, I aldrig har hørt om før! Her får du svar på nogle af de ting, de fleste undrer sig over.

GUIDE TIL SKO

Det er vigtigt at kontrollere dit barns sko flere gange årligt, da fødderne konstant vokser og ændrer form, proportioner og struktur. Vi har samlet nogle tips til når du skal ud at finde sko til dit barn.