Guide

  til klapvogn  

Der er mange ting at tage stilling til, når der skal købes klapvogn til de yngste familiemedlemmer: Hvor stor skal den være? Hvilken type skal man gå efter? Og hvilket tilbehør har man egentlig behov for?I denne guide vil vi forsøge at komme rundt om de hyppigst stillede spørgsmål, så du forhåbentligt er bedre stillet til at træffe det helt rigtige valg – for dig og dit barn.  

Hvornår kan mit barn sidde i en klapvogn?

Er du i tvivl om, hvor gammel dit barn skal være, før det må bruge klapvogn? Som udgangspunkt må dit barn sidde i en klapvogn, når det er i stand til selv at sidde oprejst. På det tidspunkt er dit barns ryg nemlig stærk nok til at håndtere den belastning, det rent faktisk er at sidde oprejst over længere tid ad gangen.

Hvor stort et liggemål skal jeg bruge?

Et stort liggemål er især vigtigt, hvis dit barn skal kunne tage sig en lur i klapvognen. Hvis dit barn skal ligge behageligt i klapvognen indtil 3-års-alderen, anbefaler vi, at du kigger efter en klapvogn, der er omkring 95 cm lang og mindst 35 cm bred. Husk at tjekke, om klapvognen kan lægges helt eller delvist ned.


Hvilken type klapvogn skal jeg vælge?

Skal du mest køre rundt i byen, anbefaler vi en lidt mindre klapvogn, der er let at manøvrere. De større modeller passer derimod godt til udflugter på stranden og i skoven. Vil du gerne kunne tale med dit barn, mens I kører rundt, så kig efter en klapvogn, der har vendbart styr eller sæde. Skal du også bruge klapvognen til indkøb? Så husk at vælge en vogn, der har god plads til både varer og tasker.

klapvogn til byenklapvogn til byen

Vi har listet nogle af de mest almindelige typer af klapvogne her:

Paraplyklapvogn


Den er ideel at have med på farten, da den både fylder og vejer mindre, og nemt kan klappes sammen. Den fungerer ikke til middagsluren eller til indkøb, men er rigtig god til de mindre gåture. Paraplyklapvognen er perfekt at supplere med, som vogn nummer to.

ParaplyklapvognParaplyklapvogn

Søskendevogn


Hvis du er så heldig at have flere børn i familien, så er en søskendevogn smart at investere i. Her kan du nemlig transportere begge børn samtidigt, og mange modeller giver mulighed for at have forskellige typer af sæder, så de passer præcist til dine børns aldre og størrelser.

søskendevognsøskendevogn

Tvillingeklapvogn


Hvis du har fået tvillinger, bør du vælge en tvillingevogn, som uden tvivl vil gøre din hverdag lidt lettere. Begge børn kan transporteres i vognen, og mange tvillingevogne har desuden et let og justerbart design, som gør det nemt at komme rundt med den.

tvillingeklapvogntvillingeklapvogn

Løbeklapvogn


Vil du gerne have dit barn med på løbeturen? Vælg en løbeklapvogn, der passer til alle typer af underlag – lige fra asfalt over græs til grusstier. Løbevogne er typisk lette og kan klappes sammen, så de er nemme at have med på udflugter. Du finder vores udvalg af løbevogne her.

ParaplyklapvognParaplyklapvogn

Hvilken type er du?

Den terrænggående


Hvis du har brug for en allround klapvogn, der både er god til strand-, skov- og bykørsel, så vælg en kraftig model med ekstra god affjedring og brede terrængående dæk. De brede dæk er praktiske, når du bevæger dig væk fra asfalten.

ParaplyklapvognParaplyklapvogn

En praktisk klapvogn til byen


Du bør vælge en mindre og lettere klapvogn, hvis du bor i byen, da den som udgangspunkt er nem at klappe sammen, når den skal med i bilen eller i bussen. Vælg en vogn med drejelige forhjul, der gør det nemt at komme rundt på lidt plads.

Klapvogn med i fly

Har du behov for at have en klapvogn med på rejse, bør du tage fat i dit flyselskab inden afrejse, da reglerne for klapvogne kan variere fra flyselskab tli flyselskab. Men som udgangspunkt er en paraplyklapvogn godkendt til at tage med gennem sikkerhedskontrollen og helt ud til gaten.

Hvad skal jeg tjekke i butikken?

Slå klapvognen sammen et par gange, tjek hvor meget den fylder i bilen og vurder, om klapvognen har plads til for eksempel en pusletaske i bunden. Hvis styr og sæde kan vendes, så prøv at gør det i butikken, så du får en fornemmelse af, hvordan du gør. Tjek vognens vægt og styrets højde, som især er vigtigt, hvis der er stor højdeforskel på jer, der skal gå med vognen.


Hvilken type tilbehør har jeg brug for?

Du har brug for myggenet og regnslag som minimum, og begge dele skal passe til din klapvogn, så de ikke flyver af i blæsevejr, fordi det er for stort og for eksempel passer til en større barnevogn. Nogle klapvogne har inkluderet ekstraudstyret i prisen, så spørg altid i butikken, hvad der følger med.

Hvordan vedligeholder jeg min klapvogn?

Dit barn tilbringer flere vågne timer i klapvognen end i barnevognen og skal bl.a. transporteres rundt i beskidte støvler, mudret flyverdragt og måske spise lidt på vejen. Det betyder, at vognen bliver beskidt. Det er vigtigt, at du sørger for at vedligeholde klapvognen, så den holder og kører godt. Se vores guide til vedligeholdelse af vogne her.

Pssst… er du i tvivl om, hvilken klapvogn der passer bedst til dine behov, kan du altid spørge BabySam til råds.


Relaterede artikler

GUIDE TIL BARNEVOGN

Den første køreglæde er vigtig, og det er derfor altafgørende, at I anskaffer jer et velfungerende og praktisk køretøj, der passer til netop jeres behov og livsstil.

GUIDE TIL BÆRESELE

Der er en masse gode bæreseler, og det er lige med at vælge den, der passer til dig og din baby. Vi guider dig derfor igennem de forskellige mærker og deres fordele.

GUIDE TIL FØRSTEGANGSFORÆLDRE

Så snart I ved, at I skal være forældre for første gang, vælter det ind med spørgsmål, for det enorme udbud af udstyr er en helt ny verden af ting, I aldrig har hørt om før! Her får du svar på nogle af de ting, de fleste undrer sig over.

GUIDE TIL SKO

Det er vigtigt at kontrollere dit barns sko flere gange årligt, da fødderne konstant vokser og ændrer form, proportioner og struktur. Vi har samlet nogle tips til når du skal ud at finde sko til dit barn.