Vi har vilde fødselsdagstilbud! Se dem alle her.

Vedligeholdelse

af din barne- & klapvogn


Barnevogn og klapvogn kan være en stor udskrivning, men hvis du husker løbende at vedligeholde dine vogne, kan de holde i mange år. En klapvogn og barnevogn er nemlig ligesom ethvert andet køretøj: Den skal rengøres, smøres, vaskes og pusles om.

Vi har samlet nogle gode tips og tricks til, hvordan du holder barnevogn og klapvogn godt kørende.

Det er ikke svært at holde din vogni god stand, selv under danske vejrforhold. Tværtimod kan den sagtens stå imod både regn, blæst, sand, vand, sne og slud, så længe du blot sørger for, at den er ren og pæn.

Vask og jævnlig rengøring

Det første råd er nemt og kræver kun en klud og en spand rent vand. Vask din vogn ren for snavs, især hvis du har været i skoven på mudrede stier, gået tur på saltede veje eller haft din vogn med på stranden. Det er vigtigt at skille dit stel ad for at vaske alt salt, jord, sand og skidt af mindst 3-4 gange om året. Husk at lade delene tørre, før de samles igen. Ved en hård vinter med masser af sne og salt er det en god idé at gøre dette oftere.

Ved tekstiler kan du kigge i brugsanvisningen, om der er dele som kan tages af og vaskes i maskine, samt hvilke grader de kan tåle.

Imprægnering

Alle barnevogne  og klapvogne er imprægneret ved køb, men det er vigtigt, at du holder imprægneringen ved lige. Hvor ofte dette skal gøres, afhænger af vejret, men mindst 3-4 gange om året bør du tage kaleche, overlæder og barnevognskasse og imprægnere dem. Husk at gøre dette ude i den friske luft og lade delene lufte godt igennem efter imprægnering. Imprægneringen beskytter ikke blot mod vejr og vind, men også mod snavs og sol.TIP!

Anvend altid et regnslag i regn og snevejr, og stil altid barnevognen i skygge, når der er solskin.


Lad kalechen være slået op, også når du ikke bruger vognen for at undgå foldemærker.

Imprægnering tekstil spray
Odder
Imprægnering tekstil spray
99.95 DKK
Online
23 butikker
Økologisk Rengøring Til Barnevognsstel
Varen udgår
Buggylove
Økologisk Rengøring Til Barnevognsstel
64.00 DKK
Online
13 butikker
Skarp pris

Smørelse

Stel med blanke eller forkromede overflader skal desuden smøres med WD40 eller anden syrefri olie for at undgå rust. Hvis du har en barnevogn eller klapvogn med eger, skal disse også smøres inderst inde med WD40 eller anden syrefri olie, da de ellers ruster ved for meget vand, sne og salt. Dette er ekstra vigtigt at huske på i vintermånederne.  

Udluftning

Du skal desuden huske at lufte ud i din vogn for at undgå mug og skimmelsvamp. Optimalt skal du hver gang dit barn ikke ligger i vognen sætte madrassen på højkant, så den kan blive luftet godt igennem og tørre. Hvis det skulle ske, at der opstår svamp, skal du vaske det med Rodalon og derefter lade barnevognen lufte grundigt igennem.

Økologiske rengøringsprodukter til vedligeholdelse af vogne og autostole


Endelig en organisk og miljørigtig måde at rengøre dit babyudstyr på. Brug de lækre produkter der dufter f naturlige ingredienser som lavendel, citrusfrugt eller krydderurter. Pletrens din vogn eller autostol. Puds stellet og hjul på din vogn op, så den står som ny igen. Giv hele tekstilen på din vogn eller autostol en opfrisker, eller smør din vogn i de udtørrede samlinger og hænglsler.


Buggylove

Buggylove
BuggyloveBrug

Det hjælper også på din vogns holdbarhed, hvis du til daglig behandler den fornuftigt. Anvend altid et regnslag i regn og snevejr, og stil altid barnevognen i skygge i solskin. Lad kalechen være slået op, også når du ikke bruger vognen for at undgå foldemærker. Vask jævnligt alle betræk i vognen, der kan tages af.

Reservedele

Hvis din vogn skal bruge nye hjul eller andre reservedele, skal du henvende dig til din lokale BabySam butik. Personalet i butikkerne, kan hjælpe med at bestille reservedele hjem til dig og oplyse pris. På den måde sikrer vi, at I altid får den rette rådgivning og bestilt de rigtige reservedele hjem.

Instruktion

Der kan være forskel på barnevogne og klapvogne og hvordan de skal vedligeholdes, men du kan altid spørge os til råds nede i butikken eller helt gratis booke en rådgiver.

Andre artikler

FØDEVARER DU IKKE SKAL SERVERE FOR BABY

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den kost, forældrene spiser, sjældent egner sig som føde for de små med et fordøjelsessystem, som endnu ikke er færdigudviklet.

Guide til barnevogn

GUIDE TIL BARNEVOGN

Inden du begiver dig ud i et vigtigt valg, som køb af barnevogn, er der nogle ting, du skal overveje. Den første køreglæde er vigtig, og det er derfor altafgørende, at I anskaffer jer et velfungerende og praktisk køretøj, der passer til netop jeres behov og livsstil.

løb med dit barn

LØB MED DIT BARN

Når dit barn har nået alderen hvor det er muligt at tage barnet med ud på en løbetur, så kan det være en sjov aktivitet for jer begge. Du får masser af frisk luft og lidt kilometer i benene og dit barn kan sidde og nyde omgivelserne mens I suser rundt. Vi giver vores bedste råd til opstart af løbeture med dit barn.