Guide til dyne

Når du er på udkig efter en dyne til dit barn, er det vigtigt, at du vælger en høj kvalitet. På den måde sikrer du sit barn den bedste nat og dag.

1. Vælg en dyne, der fjerner fugt – særligt til de helt små

Børn afgiver en hel del fugtighed fra åndedræt og hud i løbet af natten. Det stiller store krav til både dyne og madras. Særligt hos helt små børn, der sover i mange timer og ikke selv kan vende sig eller løfte på dynen. Bliver barnet fugtigt af sved, bliver det også koldt. Derfor er det vigtigt, at dynen kan opsuge fugten og holde børnene tørre på kroppen hele natten.

2. Sørg for at dynen kan holde på varmen

Når barnet sover, specielt ude i barnevognen, er det vigtigt at barnet kan holde på varmen. Dynen skal med andre ord isolere godt. Vi kender til ulds fantastiske evne til at regulere varmen. Dun i dyner er rigtig godt til at holde på et isolerende luftlag, som barnet selv opvarmer med sin kropsvarme. Når dynen kan holde på dette luftlag, skal barnet ikke bruge energi på at genopvarme omgivelserne hele tiden. Det er det, vi kalder høj isoleringsevne.


3. Vælg åndbare naturmaterialer

​​​​​​​Det er meget vigtigt, at baby ikke bliver overophedet. Det sikrer man bedst ved at vælge produkter, der er lavet af naturmaterialer, da disse er åndbare.


Og det gælder ikke kun dynen, men også lagenunderlag, nattøj, og plaider, hvor uld eller bomuld foretrækkes. Dynen skal kunne ånde og hjælpe barnet med at regulere temperaturen. Gå efter naturmaterialer som dun eller uld.

Dyner til børnDyner til børn
Dyner til børnDyner til børn

Dundynen - Høj bæreevne betyder høj kvalitet

I Danmark har vi en lang tradition for at bruge dun i vores dyner. Tidligere anklagede kritiske røster den for at være mindre allergivenlig. Men i dag kan dundyner vaskes på 60°, hvilket betyder, at alle støvmider slås ihjel. En dundynes kvalitet angives i ’bæreevne’, og jo højere bæreevnen er, jo finere er kvaliteten.


Ulddynen - Opsuger fugt, regulerer varmen og er selvrensende

Mange forældre har opdaget uldens fremragende egenskaber. Ulden kan opsuge store mængder fugt uden at den føles fugtig, hvilket sikrer, at barnet altid ligger tørt og lunt.


Uld regulerer varmen og er behageligt, uanset om det er koldt eller varmt. Det er modstandsdygtigt overfor bakterier og husstøvmider, og så er den selvrensende pga. det høje indhold af lanolin, der findes i naturuld. Men det kan selvfølgelig vaskes på 30° uldvaskeprogram.


Komfortdynen

Kombinationen af ren bomuld, blødt fiberfyld og bambusfibre giver en dyne med lang holdbarhed og høj bæredygtighed. Bambus har antibakterielle og hygiejniske egenskaber, som minimerer forekomsten af husstøvmider og bakterier. Dynen er hurtigtørrende og har høj åndbarhed.

Andre artikler

GUIDE TIL DEN TRADITIONELLE DÅB

Vil du gerne døbe dit barn på helt klassisk manér? Så læs med her og få styr på alle traditionerne til barnedåben.

GUIDE TIL BÆRESELE

Der er en masse gode bæreseler, og det er lige med at vælge den, der passer til dig og din baby. Vi guider dig derfor igennem de forskellige mærker og deres fordele.

GUIDE TIL SENG

Den første seng er ofte placeret i soveværelset. Faktisk ved man, at mors og fars åndedræt stimulerer babys vejrtrækning, og selvfølgelig vil nærhed også skabe den tryghed, som baby har brug for.

Guide til madrasGuide til madras

GUIDE TIL MADRAS

En god madras kan medvirke til en bedre søvn for baby. Vi har derfor lavet en madrasguide som kan hjælpe dig på vej, når du skal købe en madras til baby.