Vi har vilde fødselsdagstilbud! Se dem alle her.

​​​​​​​Guide til legetøj

Små børn bider i, og sutter på legetøjet. Det stiller store krav til produkterne. Hos BabySam tager vi dette ansvar meget alvorligt. Gennem nøje udvælgelse af de bedste producenter og produkter har vi sikret os, at du trygt kan handle legetøj hos os. Men hvilket legetøj passer bedst til de forskellige alderstrin? Vi har samlet nogle idéer som er alderssvarende til de små og som de vil elske.

Nyfødt (0-3 måneder)

DIT BARN KAN ligge på ryggen og elsker at kigge på ansigter. Det interesserer sig for mimik, stemmer og interaktion. Dit barn kan fokusere på kort afstand, 30-50 centimeter, og ser i starten i sort-hvid-kontraster, og kan senere skelne skarpe farver som gul og rød. Ved de 6-7 uger kan dit barn løfte hovedet mere sikkert fra underlaget, når han eller hun ligger på maven.GODT LEGETØJ er babyprodukter i klare farver. Fx folde-ud-bøger i stof og et aktivitetstæppe med et enkelt stykke legetøj, så du ikke overstimulerer dit barn. En uro over puslebordet er fin underholdning, og en spilledåse kan bruges, når dit barn skal falde til ro. En blød bamse at putte med.  Men dit barn kan ikke lege selv endnu. Nærhed med mor og far er den bedste stimulans.

Babylegetøj
Babylegetøj
Babylegetøj


Lille baby (3-6 måneder)

DIT BARN KAN gribe bevidst efter legesager og give slip på dem igen. Den lille lærer at bedømme afstand og forstå reaktioner: Aha, den bold siger noget, når jeg trykker på den! Dit barn eksperimenterer med at ende sig fra mave til ryg og ryg til mae og lærer at strække armene og trække sig frem. Tænderne begynder at bryde frem.


GODT LEGETØJ er ting med lyde, der knitrer og rasler, når man gør noget. Det kan være en rangle og en lille bold. Sansetæpper er en god idé. Et legespejl kan motiverer den ille til at ligge længere på maven og kigge på den søde baby i spejlet. Bideringe og bløde naturgummiting at gnubbe gummerne på er rart, når tænderne bryder frem.

Det er vigtigt at legetøjet ikke er for tungt eller hårdt. Hvis barnet taber det ned i hovedet på sig selv, skal det helst ikke gøre ondt. Det er også vigtigt, at barnet får legetøj af forskellige materialer. Det hele kommer i munden, og barnet oplever forskellen på plast, træ, stof, gummi og læder. Det giver viden til senere udforskning.
Stor baby (6-9 måneder)

DET KAN DIT BARN: se på længere afstand og kommer i denne periode op at sidde og senere kravle. Det er i sidste øjeblik at børnesikre hjemmet!


GODT LEGETØJ kan være bolde, rasleæg og aktivitetscentre. Kuglebaner beregnet til denne alder med store kugler og lyd er spændene. Dit barn kan sidde og bladre i en papbog, lege med puttekasser og tumlemøbler, der kan vippes i alle retninger.Babylegetøj
Babylegetøj


Tumling (9-12 måneder)

DIT BARN KAN kravle rundt og begynde at rejse sig. Nogle går, men slet ikke alle. Dit barn kan spise selv og eksperimenterer med pincetgreb. Mange børn starter i institution.


GODT LEGETØJ er en gå-vogn, hvis dit barn er oppe og går rundt ved møblerne. Et lille trækdyr er fint. Stableklodser er et hit, fordi de kan stables, væltes og stables igen. Det er sjovt at hælde vand ud af kopper og kander i badet, og badet kan være et godt sted at falde til ro oven på en lang dag. Sandkasseleg er populært, og det er godt for motorikken at snurre i en sansegynge. Barnet udvikler sig hele tiden og øver sig i at give slip på ting. Tak-vær’sgo-legen kan leges igen og igen, ligesom borte tit-tit - og mor er der stadigvæk, selvom man ikke kan se hende.
1-årig

DIT BARN KAN lege parallelt med andre børn og er begyndt at efterligne de voksne. 1-årige elsker gentagelser, og den gamle puttekasse, dit barn kender ud og ind, kan blive fundet frem efter en lang dag i vuggestuen.


GODT LEGETØJ er stadig tumlelegetøj og en lille scooter. Iveren efter at ligne mor og far støtter du med et legekøkken og legemad eller med et lille værksted med børneværktøj. Fingermaling, knoppuslespil og bøger med korte historier om en hverdag, som dit barn kan relatere til, er fint, og dit barn kan have glæde af en kludedukke, der ikke er for avanceret.


2-årig+

DIT BARN KAN indgå bevidst i lege med andre børn. Motorisk er 2-årige klar til kaste og gribe en bold, løbe på løbecykel og i den finmotoriske ende holde på farver, tegne og lægge rigtige puslespil. Dit barn begynder at være bevidst om renlighed og om sit køn.


GODT LEGETØJ er en løbecykel, bolde, togbaner og duploklodser, dit barn selv kan sætte sammen, bondegårdsdyr, hvor flere børn kan lege sammen og fx sige dyrelyde. Rigtige puslespil og andre begynderspil som vendespil og billedlotteri er fint. Farver, tegnesager og legemusikinstrumenter er godt til 2-årige.


Babylegetøj
Babylegetøj


OMTANKE FOR MILJØ & SIKKERHED

Vi går både med livrem og seler, når det gælder dit barn. BabySams indkøbere arbejder tæt sammen med myndigheder og leverandører for at sikre, at alt legetøj, sutteflasker, autostole mv. overholder alle regler og normer.


Vores første prioritet er, at alle vores produkter er sikre og overholder alle gældende krav. Derfor er vi i løbende kontakt med alle vores leverandører, forskellige testinstitutter og myndigheder, så vi hele tiden er på højde med situationen. Du kan stole på, at vi og vores nøje udvalgte producenter og leverandører, har sikret de produkter, du finder på vores hylder. Du behøver ikke tænke på PVC, formamid, ftalater, parabener mv. Det har vi gjort for dig.
Når du vælger legetøj efter alder


♦ Husk, at aldersmærkning er vejledende.

♦ Børn kan udvikle sig hurtigere eller langsommere end gennemsnittet

♦ Husk at stimulere både dit barns forcer og mindre stærke områder.Kilde: Privatpraktiserende sundhedsplejerske Kirsten Lise Andersen, workingwithbaby.dk

Babylegetøj
Babylegetøj

Godt at vide om legetøj til baby

Hvornår skal en nyfødt have legetøj?

Du kan købe legetøj til din nyfødte baby helt fra fødslen. Du skal dog være opmærksom på, hvilket legetøj du køber. En nyfødt baby har brug for simple produkter, såsom en lille, blød bamse, en rangle, sort-hvid aktivitetsbøger i stof og på et tidspunkt et aktivitetstæppe med spændende farver.

Hvornår begynder man at lege med baby?

En nyfødt er i klassisk forstand ikke i stand til at lege, men du bør interagere med din baby helt fra fødslen. Når dit barn begynder at blive opmærksom på sine omgivelser, er den bedste “leg” at smile og lave forskellige ansigtsudtryk samt lyde. Derudover skal du lade dit barn ligge på maven, så de træner at holde hovedet selv. Brug gerne legetøj til at motiverer din baby.

Andre guides

GUIDE TIL MADRAS

En god madras kan medvirke til en bedre søvn for baby. Vi har derfor lavet en madrasguide som kan hjælpe dig på vej, når du skal købe en madras til baby.

GUIDE TIL AUTOSTOL

Den rigtige autostol redder liv. I BabySam går vi højt op i børns sikkerhed i bilen. Få derfor hjælp fra BabySams rådgivere til at finde den helt rigtige stol.

Guide til gaver

Guide til gaver

Det kan være lidt af en jungle, når det handler om at finde gaver til de små. Derfor har vi lavet en guide, sammen med BabySam rådgiver Josefine, som tager udgangspunkt i gaveidéer til børn fra 0-36+ mdr.

GUIDE TIL SKO

Det er vigtigt at kontrollere dit barns sko flere gange årligt, da fødderne konstant vokser og ændrer form, proportioner og struktur. Vi har samlet nogle tips til når du skal ud at finde sko til dit barn.