Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.
Ny ejer hos BabySam

Historien om BabySam

Med sine næsten 50 år på markedet, har BabySam vokset sig fra en enkelt butik, til en landsdækkende kæde og tilhørende webshop. Dette er takket være en visionær medstifter, som samlede flere butikker med de fælles mål - at yde landsdækkende garanti og tryghed, at have et bredt udvalg i bedste kvalitet og at have de bedste priser på markedet.

Efter årtier med både fremgang og svære tider og at være delvist ejet af kapitalfonde, er sønnerne af medstifter Søren Jalsøe nu klar til næste skridt for BabySam som de nye ejere. Vi har dykket lidt ned i historiearkiverne om BabySam, som du kan læse mere om her.Fra ”alt til BARNET hos Jalsøe” til ”BabySam”

I 1970 havde familien Jalsøe butikken "alt til BARNET hos Jalsøe" beliggende på Roskildevej i Valby. I butikken mødte du oftest Søren Jalsøe, men også hans tre sønner, Peter, Anders og Christian, som fra barnsben blev introduceret for babybranchen og hvor de her har trådt deres spæde købmands-barnesko. Sønnernes tilknytning til forretningen fortsatte årene igennem og de fik således også senere en aktiv rolle for udviklingen af BabySam som brand.Visionært købmandskab

Selve BabySam som brand blev stiftet i 1973 på initiativ fra bl.a. Søren Jalsøe. Sammen med en række andre babyudstyrsbutikker landet over, hvor de tilsammen som frivillige kæder sikrede nogle hidtil helt usete services for danske kunder, nemlig landsdækkende service og 18 måneders Danmarks-garanti.


Med denne ”Baby Sammenslutning” (heraf navnet BabySam), indgik butikkerne i et indkøbssamarbejde og kunne nu tilbyde kunderne et stort udvalg i den bedste kvalitet, de rigtige produkter og til den bedste pris. Som nogle af de første på markedet var BabySam også med til at tilbyde udlejning af babyudstyr til alle behov, til både private og til kommunale dagplejere, vuggestuer og børnehaver. Disse services var banebrydende for sin tid og var med til at give kunderne en tryghed, da de altid kunne henvende sig hos disse BabySam forhandlere, uanset hvor i landet de befandt sig.

alt til BARNET hos Jalsøe

FOTO: alt til BARNET hos Jalsøe - den første "BabySam" butik, beliggende på Roskildevej ved Valby.

Ansvarlighed - en del af vores DNA

Familien Jalsøe har altid vægtet ansvarlighed i deres forretning både over for kunder og medarbejdere. Således er BabySam i dag den eneste kæde i babybranchen der tilbyder overenskomst til alle.


For BabySam, lå også et stærkt ønske om at bevare danske arbejdspladser og produktudvikling. Dette skulle også få en betydning, da BabySam købte de to brands "Scandia" og "Odder Barnevognsfabrik".  I 90'erne var havde opkøbet en stor medvirken til, at sidstnævnte virksomhed kom igennem en svær økonomisk tid. Hermed sikrede Jalsøe-familien, at virksomheden forblev på danske hænder og til i dag at være ét af Danmarks foretrukne barnevognsbrands.     

BabySam delvist opkøbt af Polaris og AAC

I februar 2008 solgte de 16 anpartshavere i BabySam 74% af BabySam kæden til kapitalfondene Polaris Equity og AAC Capital Partners. Finanskrisen og faldende børnetal var hårde ved BabySam og kæden tabte et stort trecifret millionbeløb.


Trods de økonomiske tab, var de nye medejere og de gamle anpartshavere var dog enige om at der skulle investeres i fremtidens BabySam – dette blev gjort i butiksnetværket, nye IT-systemer og en ny e-commerce platform, som understøttede en ambitiøs omnichannel-strategi.BabySam - en Dansk Familieejet succeshistorie

September 2020 køber Familien Jalsøe, nu anført af anden generation med de tre brødre Peter, Anders og Christian i spidsen, igen aktiemajoriteten i BabySam og er nu klar til en ny rejse sammen med alle medarbejderne. Familien er en langsigtet ejer, som fortsætter med at investere i BabySam til glæde for kunder, medarbejdere og samfund. Man kan derfor sige at familien Jalsøe nu for alvor er vendt hjem igen.

Velkommen i BabySam.