Shop SALE! Spar op til 50%

Stokke Nomi

Forbrugerrådet TÆNKs suveræne højstoletestvinder


Betydningen af den rette højstol er langt større end mange forældre tror. Det glæder både for barnets trivsel og i et ernæringsperspektiv - såvel som for livet omkring spisebordet. Hertil kommer sikkerhedsaspektet, som mange forældre sjældent skænker en tanke, når de vælger højstol. Nedenfor kan I blive lidt klogere på hvorfor det at vælge Stokke Nomi Højstolen er den rette beslutning for jeres barn – og for jer selv. Ønsker I at vide mere eller se Stokke Nomi demonstreret, så kan I altid få faglig rådgivning hos jeres lokale BabySam.Hvis barnet selv kunne tale og vælge – så stod der Stokke Nomi på højstolen


Børn ville intuitivt vælge en højstol der passede dem, frem for en højstol de skal indpasses i. En højstol hvor der er sikkert fodfæste samt en sædehøjde der kan tilpasses til bordhøjden. En som giver bevægelsesfrihed og samtidig sikrer mod at vælte bagover. En højstol som er let at justere, så den følger barnet trinløst til det er fuldt udvokset. Og sidst, men ikke mindst - en højstol med en justerbar babybase – Stokke Nomi Newborn Set - der gør, at de kan være med ved bordet fra spæd.

​​​​​​​

En korrekt indstillet højstol giver ro om spisebordet


Det er højstolen der skal passe til barnet – ikke omvendt. Derfor skal en god højstol kunne justeres trinløst – for børn vokser jo ikke 5 centimeter ad gangen. Det er ret simpelt at indstille en Stokke Nomi højstol korrekt; indstil først sædehøjden, så barnet kan placere underarmen fladt på bordet og vinklen mellem underarm og overarm er 90 grader. Når det er gjort, så indstilles fodpladen, så der også er en ret vinkel mellem underben og lårben, med fødderne placeret fladt på fodpladen.

Sikkerheden er også vigtig – men glemmes ofte når der købes højstol!


Og her kommer I ind i billedet. Børn kan ikke tage vare på sig selv, det er noget de lærer af os voksne gennem livet, derfor må børn aldrig efterlades uden opsyn.


Glem også den gamle højstol fra loftet - sikkerhedsstandarderne for højstole er nemlig blevet skærpet 3 gange de sidste 10 år. Og det er der en meget god grund til, hvis man ser i skadestuestatistikkerne.


Mange højstoleuheld skyldtes nemlig bagovertilt – altså at barnet skubber/sparker fra mod bordet og stolen derfor vælter bagover, den risiko er elimineret med Stokke Nomi’s anti tilt hjul.


Hvilket også er en af flere gode grunde til at Stokke Nomi er kåret af Forbrugerrådet som ”Bedst i test”, testvinder i Tyske Stifttung Warentest og har fået tildelt en "Product Safety Award" (2019) som den eneste højstol nogensinde.

Hvorfor skal en højstol have en stor og stabil fodplade?


Al bevægelse starter i fødderne. Kan fødderne ikke nå ”gulvet”, så kan barnet ikke bevæge sig og så lukkes der for musklernes bidrag til kredsløbet – og det er så barnets hjerte alene, der skal pumpe blodet rundt i kroppen. Derfor er en stor stabil og justerbar fodplade vigtig - den kan benyttes når barnet træder op og ned, som afsæt hvis der kommer mad på afveje – eller hvis barnet skal række ud for at nå noget på bordet.

Er det nu så vigtigt med en ergonomisk og (let)justerbar højstol?

Svaret er simpelt – find en lav skammel eller en høj barstol, sæt jer ved et spisebord og prøv det på jeres egen krop. Sidder I for lavt eller for højt, så forplanter siddestillingen sig direkte i skuldrene og videre ind i centralnervesystemet og ud i kroppen og I bliver hurtigt utilpasse. Sådan har barnet det også med en forkert højstol.

Stokke Nomi

Stokke Nomi Newborn Set - med omkring bordet fra barnet er nyfødt


Når I kommer hjem fra fødegangen som en familie, så er det et magisk øjeblik at kunne sidde om bordet som en familie. Med Stokke Nomi Newborn Set ligger den lille nyfødte trygt og godt ved jeres side, mens I har begge hænder frie.


Stokke Nomi Newborn Set er også fin at tage med på badeværelset, så den forælder der er hjemme på barsel og alene om pasningen kan tage et bad i ro og mag, frem for at skulle tage et lynbad.


Sidst, men ikke mindst løfter Stokke Nomi Newborn Set barnet væk fra kulde, træk, støv og snavs som ofte forekommer i gulvhøjde, men som vi voksne slet ikke bemærker.

Stokke Nomi
Stokke Nomi

Det sociale liv om bordet udvikler barnet


Måltiderne er der hvor vi samles som familie. Det er der hvor vi taler, griner, pjatter - det er også der hvor barnet udvikler sin sociale kompetence og ikke mindst får energi til at vokse indenbords.


Det er derfor uhyre vigtigt for barnet, at spisesituationen opleves positiv, dels for at barnet kan tage del i livet omkring bordet, dels for at det bliver siddende hele måltidet igennem. Og det er derfor I skal vælge en højstol der kan tilpasses barnet og ikke omvendt.


Med Stokke Nomi højstolen så kommer I og barnet godt fra start, samtidig med at barnet understøttes i en sund opret siddepositur fra det øjeblik de kan sidde selv. Og det er en gave for livet.


God fornøjelse ved spisebordet!

Bliv endnu klogere på Stokke Nomi højstolen


Alle materialer i Stokke Nomi højstolen er certificerede iht. de skrappeste sikkerhedsstandarder for børneprodukter og er dermed genanvendelige. Emballagen er fremstillet af genanvendt papir og overholder alle miljøkrav. Stokke Nomi højstolen er fremstillet af bæredygtigt høstet europæisk træ, og plastdelene er fremstillet af ren genanvendelig plast (PP) og er certificeret iht. legetøjsregulativet EN 71.


Stokke Nomi har det ikke fra fremmede - Designeren Peter Opsvik er en ildsjæl når det kommer til miljø og miljøbevarelse. Han er en af stifterne af ”Design Without Borders” der har fokus på bæredygtig produktion og forbrug – værdier som Stokke også efterlever i deres egne leveregler og i de krav de stiller til deres producenter.


Stokke Nomi højstolen fås i hele 10 forskellige farver og Stokke Nomi Newborn Set fås i fire farver. Du kan vælge mellem fire farver træ, samt 5 farver i de vendbare hynder og madrasser. Der er derfor rig mulighed for at mixe og matche, så du kan sammensætte en højstol ud fra netop dine yndlingsfarver.

Stokke Nomi

Stokke Nomi Newborn Set


Med Stokke Nomi stolen kan du have dit barn med til bords i øjenhøjde, fra barnet er nyfødt, ved tilkøb af Stokke Nomi Newborn Set som kan bruges indtil barnet er omkring 6 måneder.


Stokke Nomi Newborn Set monteres på stammen, og her ligger den lille trygt og blødt ved hjælp af madrassen og den integreret 5-punktssele. Når barnet er mindst 8 uger kan det nemt indstilles fra vandret til en mere skrå position, som er med til at øge kontakten omkring bordet.  

Stokke Nomi Newborn Set - Black/Grey Blue
Varen udgår
Stokke Nomi
Stokke Nomi Newborn Set - Black/Grey Blue
636,35 DKK
Før: 979,00 DKK
Online
15 butikker
Spar 35%

Stokke Nomi Babyset


Når dit barn kan sidde selv, har du mulighed for at tilkøbe Stokke Nomi babyset, der sørger for optimal støtte og sikkerhed, og med Stokke Nomi bakken monteret på bøjlen, kan den lille få sit eget bord. Stokke Nomi Babyset monteres på sæde og ryglæn og fjernes når barnet selv kan kravle op og ned fra stolen.


Stolen udvikler sig i takt med at barnet bliver større og den er godkendt op til 150 kg. og til voksenbrug. Du kan derfor få gavn af stolen i mange år, og endnu mere praktisk er, at du kan justere og tilpasse både sæde og fodplade uden brug af værktøj.

Stokke Nomi Babyset - Anthracite
Varen udgår
Stokke Nomi
Stokke Nomi Babyset - Anthracite
259,35 DKK
Før: 399,00 DKK
Online
13 butikker
Spar 35%

Udvalgte Stokke Nomi Stole

Stokke Nomi Stol - Oak Grey
Varen udgår
Stokke Nomi
Stokke Nomi Stol - Oak Grey
1.364,35 DKK
Før: 2.099,00 DKK
Online
Udsolgt i butik
Spar 35%
Stokke Nomi Stol - Natural White
Stokke Nomi
Stokke Nomi Stol - Natural White
1.849,00 DKK
Online
31 butikker
Stokke Nomi Stol - Black/Black
Stokke Nomi
Stokke Nomi Stol - Black/Black
1.699,00 DKK
Online
31 butikker
Prismatch