"Børnenes sikkerhed går forud for alt andet i Evomove. De har nemlig ikke selv noget valg." - Nomi By Evomove

Forbrugerrådet TÆNKs suveræne højstoletestvinder


Betydningen af den rette højstol er langt større end mange forældre tror. Det glæder både for barnets trivsel og i et ernæringsperspektiv - såvel som for livet omkring spisebordet. Hertil kommer sikkerhedsaspektet, som mange forældre sjældent skænker en tanke, når de vælger højstol. Nedenfor kan I blive lidt klogere på hvorfor det at vælge Nomi Højstolen er den rette beslutning for jeres barn – og for jer selv. Ønsker I at vide mere eller se Nomi demonstreret, så kan I altid få faglig rådgivning hos jeres lokale BabySam.


Nomi By Evomove
Nomi By Evomove
Nomi By Evomove

Hvis barnet selv kunne tale og vælge – så stod der Nomi på højstolen


Børn ville intuitivt vælge en højstol der passede dem, frem for en højstol de skal indpasses i. En højstol hvor der er sikkert fodfæste samt en sædehøjde der kan tilpasses til bordhøjden. En som giver bevægelsesfrihed og samtidig sikrer mod at vælte bagover. En højstol som er let at justere, så den følger barnet trinløst til det er fuldt udvokset. Og sidst, men ikke mindst - en højstol med en justerbar babybase – Nomi Baby - der gør, at de kan være med ved bordet fra spæd.

​​​​​​​

En korrekt indstillet højstol giver ro om spisebordet


Det er højstolen der skal passe til barnet – ikke omvendt. Derfor skal en god højstol kunne justeres trinløst – for børn vokser jo ikke 5 centimeter ad gangen. Det er ret simpelt at indstille en Nomi højstol korrekt; indstil først sædehøjden, så barnet kan placere underarmen fladt på bordet og vinklen mellem underarm og overarm er 90 grader. Når det er gjort, så indstilles fodpladen, så der også er en ret vinkel mellem underben og lårben, med fødderne placeret fladt på fodpladen.

Sikkerheden er også vigtig – men glemmes ofte når der købes højstol!


Og her kommer I ind i billedet. Børn kan ikke tage vare på sig selv, det er noget de lærer af os voksne gennem livet, derfor må børn aldrig efterlades uden opsyn.


Glem også den gamle højstol fra loftet - sikkerhedsstandarderne for højstole er nemlig blevet skærpet 3 gange de sidste 10 år. Og det er der en meget god grund til, hvis man ser i skadestuestatistikkerne.


Mange højstoleuheld skyldtes nemlig bagovertilt – altså at barnet skubber/sparker fra mod bordet og stolen derfor vælter bagover, den risiko er elimineret med Nomi’s anti tilt hjul.


Hvilket også er en af flere gode grunde til at Nomi er kåret af Forbrugerrådet som ”Bedst i test”, testvinder i Tyske Stifttung Warentest og har fået tildelt en "Product Safety Award" (2019) som den eneste højstol nogensinde.

Hvorfor skal en højstol have en stor og stabil fodplade?


Al bevægelse starter i fødderne. Kan fødderne ikke nå ”gulvet”, så kan barnet ikke bevæge sig og så lukkes der for musklernes bidrag til kredsløbet – og det er så barnets hjerte alene, der skal pumpe blodet rundt i kroppen. Derfor er en stor stabil og justerbar fodplade vigtig - den kan benyttes når barnet træder op og ned, som afsæt hvis der kommer mad på afveje – eller hvis barnet skal række ud for at nå noget på bordet.

Er det nu så vigtigt med en ergonomisk og (let)justerbar højstol?

Svaret er simpelt – find en lav skammel eller en høj barstol, sæt jer ved et spisebord og prøv det på jeres egen krop. Sidder I for lavt eller for højt, så forplanter siddestillingen sig direkte i skuldrene og videre ind i centralnervesystemet og ud i kroppen og I bliver hurtigt utilpasse. Sådan har barnet det også med en forkert højstol.

Nomi By Evomove

Nomi Baby - med omkring bordet fra barnet er nyfødt


Når I kommer hjem fra fødegangen som en familie, så er det et magisk øjeblik at kunne sidde om bordet som en familie. Med en Nomi Baby så ligger den lille nyfødte trygt og godt ved jeres side, mens I har begge hænder frie.


Nomi Baby er også fin at tage med på badeværelset, så den forælder der er hjemme på barsel og alene om pasningen kan tage et bad i ro og mag, frem for at skulle tage et lynbad.


Sidst, men ikke mindst løfter Nomi Baby barnet væk fra kulde, træk, støv og snavs som ofte forekommer i gulvhøjde, men som vi voksne slet ikke bemærker.

Nomi By Evomove
Nomi By Evomove

Det sociale liv om bordet udvikler barnet


Måltiderne er der hvor vi samles som familie. Det er der hvor vi taler, griner, pjatter - det er også der hvor barnet udvikler sin sociale kompetence og ikke mindst får energi til at vokse indenbords.


Det er derfor uhyre vigtigt for barnet, at spisesituationen opleves positiv, dels for at barnet kan tage del i livet omkring bordet, dels for at det bliver siddende hele måltidet igennem. Og det er derfor I skal vælge en højstol der kan tilpasses barnet og ikke omvendt.


Med Nomi højstolen så kommer I og barnet godt fra start, samtidig med at barnet understøttes i en sund opret siddepositur fra det øjeblik de kan sidde selv. Og det er en gave for livet.


God fornøjelse ved spisebordet!

Bliv endnu klogere på Nomi højstolen


Alle materialer i Nomi højstolen er certificerede iht. de skrappeste sikkerhedsstandarder for børneprodukter og er dermed genanvendelige. Emballagen er fremstillet af genanvendt papir og overholder alle miljøkrav. Nomi højstolen er fremstillet af bæredygtigt høstet europæisk træ, og plastdelene er fremstillet af ren genanvendelig plast (PP) og er certificeret iht. legetøjsregulativet EN 71.


Nomi har det ikke fra fremmede - Designeren Peter Opsvik er en ildsjæl når det kommer til miljø og miljøbevarelse. Han er en af stifterne af ”Design Without Borders” der har fokus på bæredygtig produktion og forbrug – værdier som Evomove også efterlever i deres egne leveregler og i de krav de stiller til deres producenter.


Nomi højstolen fås i hele 10 forskellige farver og Nomi Baby fås i fire farver. Du kan vælge mellem fire farver træ, samt 5 farver i de vendbare hynder og madrasser. Der er derfor rig mulighed for at mixe og matche, så du kan sammensætte en højstol ud fra netop dine yndlingsfarver.


Se med i videoen hvor Uffe fra Evomove giver dig et indblik i Nomi højstolen og sætter fokus på fem gode grunde til at vælge netop denne højstol.

Nomi Baby


Med Nomi stolen kan du have dit barn med til bords i øjenhøjde, fra barnet er nyfødt, ved tilkøb af Nomi Baby som kan bruges indtil barnet er omkring 6 måneder.


Nomi Baby monteres på stammen, og her ligger den lille trygt og blødt ved hjælp af madrassen og den integreret 5-punktssele. Når barnet er mindst 8 uger kan Nomi Baby nemt indstilles fra vandret til en mere skrå position, som er med til at øge kontakten omkring bordet.  

Nomi Baby inkl. sort skal og pale pink/sand madras
Nomi by Evomove
Nomi Baby inkl. sort skal og pale pink/sand madras
1,099.00 DKK
Online
Kontakt butik

Nomi Mini


Når dit barn kan sidde selv, har du mulighed for at tilkøbe Nomi Mini, der sørger for optimal støtte og sikkerhed, og med Nomi bakken monteret på bøjlen, kan den lille få sit eget bord. Nomi Mini monteres på sæde og ryglæn og fjernes når barnet selv kan kravle op og ned fra stolen.


Stolen udvikler sig i takt med at barnet bliver større og den er godkendt op til 150 kg. og til voksenbrug. Du kan derfor få gavn af stolen i mange år, og endnu mere praktisk er, at du kan justere og tilpasse både sæde og fodplade uden brug af værktøj.

Mini Bøjle Black
Nomi by Evomove
Mini Bøjle Black
349.00 DKK
Online
Kontakt butik

Udvalgte Nomi Stole

Højstol - pink pale m. premium eg
Nomi by Evomove
Højstol - pink pale m. premium eg
2,275.00 DKK
Online
Kontakt butik
Højstol - lime m. premium valnød
Nomi by Evomove
Højstol - lime m. premium valnød
2,275.00 DKK
Online
Kontakt butik
Højstol - navy m. lys eg/bøg
Nomi by Evomove
Højstol - navy m. lys eg/bøg
1,799.00 DKK
Online
Kontakt butik
Højstol - anthracite m. sort eg/bøg
Nomi by Evomove
Højstol - anthracite m. sort eg/bøg
1,799.00 DKK
Online
Kontakt butik
Fås kun i BabySam