Emmaljunga

  Barnevogne af højeste kvalitet,

  fremstillet i Sverige siden 1925

Historien bag Emmaljunga

Den svenske barnevognsfabrik Emmaljunga har i over 90 år haft en passion for sikkerhed, og har siden 1925 produceret barnevogne, hvor kvalitet er i højsædet. I dag er Emmaljunga den ældste aktive barnevognsfabrik i verden,  med fortsat hovedsæde i det sydlige Sverige.


De første vogne i 1930'erne blev produceret under enkle forhold, men med særdeles stor præcisionsarbejde og blik for detaljen. Som efterspørgslen steg, blev produktionen som hidtil var i egne træbygninger, flyttet i 1940'erne til en moderne fabrik.  Siden er det gået stærkt. 1960'- og 1970'ernes høje fødselsrater og sociale reformer gjorde at Emmaljunga oplevede nye rekortniveauer. I 80- og 90'erne begyndte Emmaljunga at ekspandere gennem eksport og har siden arbejdet på at forbedre og forny deres vogne, men altid med den faste tradition og udgangspunkt om at skabe kvalitet og holdbare vogne.
1930'erne - De første barnevogne
1940'erne - Fra moderne fabrik

Foto og kilde: Emmaljungas egen hjemmesideMiljø & holdbarhed

For Emmaljunga er det en stor del af deres DNA at tage socialt ansvar for miljøet og de kommende generationer og derfor skabe så holdbare vogne som det overhovedet er muligt. Derfor bliver der kontinuerligt investeret i miljøforbedringer under produktionen, hvor der arbejdes mod at blive en grøn fabrik og samtidig gøre fabrikken selvforsynende, bla. vha. 1500 m2 solceller på fabrikkens tag for at producere egen elektricitet, fossilfri opvarmning af fabrikken samt et lukket system til vandrensning.


Som ejer af en Emmaljunga barnevogn eller klapvogn, kan du være stolt over at din barnevogn eller klapvogn er fremstillet under de bedste forhold, både i henhold til naturen og slutproduktet til kunden med fokus på sikkerhed og kvalitet i verdensklasse.


På Emmaljungasnye NXT program er der tænkt ekstra på miljøet. Aluminimumsprofiler til NXT vognene kommer fra en af de grønneste aluminimumsproducenter i verden, NORSK HYDRO. Ved at bruge vedvarende energi fra vand, vind og sol kan Emmaljunga's partner Hydro producere renere aluminimum. Hydro REDUXA har et maksimalt CO2-aftryk på 4,0 kg CO2e pr. produceret kg aluminimum. Det svarer til en fjerdedel af det globale gennemsnit.


Emmaljunga producere deres yderstoffer i det nye miljøvenlige Dope Dye stof. Dope Dye stof fremstilles med en nye teknik hvor man bruger op til 80% mindre vand og ikke mindst strøm og CO2. Dope Dye er ultra farve fasthed da hver enkel tråd indfarves før vævning. Yderstofferne er af vejrbestandigt og smudsafvisende materiale med UV50+ til beskyttelse mod solens stråler.

ECO SOLIGHT HJUL

Alle hjul til NXT serien er punkteringsfrie og lavet i Ecco Solight. Et miljøvenligt materiale fremstillet i Tyskland, de er 100% genanvendelig, indeholder ingen PAH'er eller phthalater og har en naturlig antibakteriel beskyttelse.

Foto: Emmaljungas fabrik i Vittsjö, Sydsverige

RIGTIG GRØN


Hos Emmaljunga tror man ikke på at det er nok kun at genbruge miljøvenlige materialer. Ambitionen er derfor at gøre hele produktionsprocessen grøn, med produkter af lang levetid, designet til genanvendelse og at være let at genbruge - også til eventuel genfremstilling. Her skal bruges mindre energi og vand og transport af varerne skal nedbringes, for at reducere CO2-påvirkningen.


Alt er gennemtænkt for at opnå dette. Materialerne er slidstærke, alle dele skal være nemme at adskille så de enkelte dele kan genbruges. Alle partnere og underleverandører er lokale, for at undgå lange transportveje for at samle vognene. I fremtiden vil Emmaljunga være i stand til at transformere brugte barnevogne, der har nået slutningen af deres livscyklus og derved producere nye stel af de brugte materialer.


Hele denne process og vision kalder Emmaljunga for "Rigtig Grøn", hvilket for dem betyder en konstant innovation, hvor grænser og tankerne bag grøn miljøbæredygtighed udfordres - det endelige mål er et cirkulært miljø.

Rigtig grøn

Kvalitet & sikkerhed

Hos Emmaljunga bliver der tænkt i detaljen, både i designet, men ikke mindst i valg af materialer, som skal kunne holde i mange år frem og bruges året rundt. Emmaljungas anvendte kvalitetsstoffer er valgt ud fra at skulle kunne modstå kolde vintre, regnvejrsdage i efteråret, solrige og varme somre og ikke mindst børnenes til tider beskidte sko og fingre.  


Med Emmaljungas naturlige omgivelser i Sverige og den mangeårige erfaring med alt slags vejr, har virksomheden skabt sine egne stoffer som ikke kun er smudsafvisende og meget vandafvisende, men også giver fremragende beskyttelse mod vind og sol. Tekstilerne har solfaktor beskyttelse (mod ultraviolette stråler, med en solfaktor 50+, hvilket gør at vognens kaleche og solsejl beskytter barnet mod solens stråler.  

Emmaljunga sikkerhedstester

Emmaljunga sikkerhedstester alle barnevogne i henhold til EN 1888 1:2018 og EN 1888 2:2018, men virksomheden har også egne laboratorier til test af vognenes og tekstilernes levetid. Dette gøres for at forbedre holdbarheden så du som ejer af en Emmaljunga vogn kan have glæde af den i mange år frem.

Blive klogere på Emmaljungas historie, i videoen her.


Emmaljunga

Emmaljunga hos BabySam

BabySam er Danmarks største forhandler af Emmaljunga, både online og i alle vores butikker. Du har derfor stor mulighed for at finde den helt rette vogn til dig og din familie. Det gør du, fordi vi ved at vores kunder med en Emmaljunga vogn er sikret en holdbar, komfortabel og sikker vogn.  NYHEDER fra EMMMALJUNGA

Hold øje med de nye vogne som kommer i efteråret 2022. Vi fører bl.a. de nyeste NXT90B barnevogn, NXT90 ERGO & FLAT Kombivogn, NXT60 ERGO & FLAT Kombivogn NXT Tvillingevogn og den helt nye ultra lille KITE klapvogn.

Udvalgte serier fra Emmaljunga​​​​​​​

NXT90B


NXT90B er en stor og rummelig barnevogn med et liggemål på hele 98 cm. og ekstra affjedring i stellet, både for for- og baghjul.


Yderstofferne er i det nye miljøvenlige Dope Dye stof, og er af vejrbestandigt og smudsafvisende materiale med UV50+ til beskyttelse mod solens stråler.

Emmaljunga NXT 90B

NXT90B + Flat sæde


Med et NXT90 Flat sæde, har du mulighed for at lave din NXT90B barnevogn om til en klapvogn. Du får derved en "kombivogn" med et liggemål på  98 cm, som kan bruges op til 3 års alderen.


Sædet er vendbart, og ryglænet samt fodstøtten på klapvognssædet kan indstilles i forskellige hvile positioner.

NXT90B Flat

NXT 90 ErgoKombivognen NXT90 Ergo giver en fantastisk god kørekomfort med den nye floating-suspension-affjedring. Det ergonomiske, vendbare sæde har et liggemål på 110 cm. og er godkendt op til 22 kg. ​​​​​​​


​​​​​​​Ved tilkøb af adapter kan de fleste babyautostole endda sættes på stellet.


Emmaljunga

NXT90 Flat


​​​​​​​

NXT90 duovognen er let, smart og kan bruges op til 4års alderen. Vognen har flere smarte specifikationer, som gør den til en yderst praktisk vogn for de fleste børnefamilier. Det vendbare klapvognssæde har flere hvilepositioner og kan bl.a. lægges helt fladt.


Ved tilkøb af adapter kan de fleste babyautostole endda sættes på stellet.

Emmaljunga NXT90 flat

NXT Twin


NXT Twin er den revolutionerende søskende vogn med en maksimal belastning på 49 kg. NXT Twin sælges som en komplet vogn, både med 2xliggedele og 2xklapvognssæder og er dermed den perfekte løsning til tvillinger, eller som søskendevogn.


* Enkelt og stilrent design

* God kørekomfort med drejbare forhjul

* Stor rummelig varekurv, med plads til meget oppakning

* Klapvognssædet kan vendes begge veje

Emmaljunga Twin

KITE 250


Har du brug for en ultra let og kompakt klapvogn, med god stabilitet og som er nem at manøvre rundt med?


Kite klapvognen er det perfekte match til at tage med på rejsen, eller til hverdagsbrug hvis du er er udkig efter en klapvogn der nemt kan være i selv de mindste biler.

Kite 250

Læs også om