Shop SALE! Spar op til 50%
Relevans
60 produkter
Shop by
Nulstil
 • (29)
 • (9)
Lagerstatus
Nulstil
 • (43)
 • (19)
Alder
Nulstil
 • (11)
 • (23)
 • (36)
 • (33)
 • (8)
 • (8)
 • (8)
Pris
Nulstil
99,00
2.569,00
Viser 36 ud af 60 produkter
Vis alle
Relevans
Side 1 ud af 2 | 36 ud af 60 produkter
1
2

Værd at vide om løbecykler

Hvornår kan børn bruge løbecykel?

De fleste børn er klar til at bruge en løbecykel, når de er i 2-årsalderen. Men der er også børn, som først kan, når de er 3-4 år. Er du i tvivl, om dit barn er klar til at køre på to hjul, kan du i stedet overveje at købe en løbecykel med fire hjul, da den er mere stabil.

Hvor længe bruger man løbecykel?

En løbecykel kan bruges indtil dit barn er klar til at cykle med pedaler. Herefter vil det være en cykel med støttehjul, der er det første step. Eventuelt en trehjulet cykel med pedaler. Det er forskelligt, hvor længe børn bruger løbecykel. Men børn er typisk klar til at cykle med pedaler, når de er 2,5-4 år.

Løbecykler & løbehjul til børn

Før du bestiller en løbecykel hjem, er der flere ting, du skal tage højde for. Der er ingen tvivl om, at en løbecykel er fantastisk, da den både lærer dit barn en masse færdigheder samtidig med, at den er sjov og spændende at køre på for barnet. Den træner barnets balance, koordination og reaktionsevne, og barnet bliver derfor hurtigt klar til at cykle rigtigt uden brug af støttehjul. Der er typisk omkring 2-års alderen, at de fleste børn er klar til at stifte bekendtskab med en løbecykel for første gang. Det er samtidig alderen, hvor mange børn begynder selv at ville bestemme og hurtigt keder sig, når de sidder i klapvognen. Med en løbecykel kommer der fart på for både dig og dit barn.

 

Tænk over, hvor tung løbecyklen er. Barnet skal gerne selv kunne rejse cyklen op. Desto bredere hjulene er, desto mere stabilitet er der – gå derfor uden om smalle hjul. Hvis du påtænker at barnet skal bruge løbecyklen i længere tid ad gangen, når I fx er på tur, så vælg en cykel med en god sadel, der er godt polstret. Til sidst er det en god ide at vælge en sadel, der kan justeres, så dit barn kan bruge cyklen så længe som muligt. Generelt set skal løbecyklen bare passe til barnets størrelse. Han eller hun skal nemt kunne sætte af med fødderne.

 

Løbehjul

Du kan også vælge at investere i et løbehjul til dit barn. Et løbehjul er et køretøj, der består af to eller tre hjul, samt en plade til at stå på og et styr at holde ved. Her skal barnet kun bruge det ene ben til at skubbe, modsat en løbecykel, hvor begge ben er i kontakt med jorden. Et løbehjul har i mange år været populær blandt børn, men i dag produceres der elektriske løbehjul, hvilket har gjort dem utroligt populære også blandt voksne. Dog handler det om børn her på siden, og hos BabySam har vi selvfølgelig forskellige løbehjul til dit barn, alt efter evner og behov.

 

Inden du køber et nyt løbehjul til dit barn, er det vigtigt, at du får gjort klart, hvad dit barn egentlig vil bruge det til. Skal det fungere som et transportmiddel, til tricks, eller bare for sjov? Et løbehjul, der skal bruges til tricks skal være noget mere robust end ellers, da det skal kunne holde til at blive kastet lidt rundt – på samme måde som eksempelvis et skateboard. Skal dit barn til gengæld primært bruge løbehjulet til at transportere sig til og fra skole, så er komforten vigtigere. Et løbehjul med store hjul er selvsagt mere behagelig at køre på, hvorimod små hjul giver bedre og hurtigere acceleration.

 

Sikkerhed frem for alt

En anden ting, du selvfølgelig skal være opmærksom på er, om dit barn er gammel nok og klar til at bruge et løbehjul. Det er muligt at få ret meget fart på, og derfor er det altafgørende, at dit barn kan finde ud af at styre løbehjulet, både i form af at holde balancen, dreje fra side til side og vigtigst af alt; at bremse. De fleste løbehjul er ikke udstyret med en fysisk bremse, og derfor skal barnet selv sætte foden i jorden for at sænke farten. Hele den koordineringsproces med at holde to hænder på styret, ét ben på løbehjulet, ét ben på jorden, og samtidig holde styr på farten, kan godt være svær for mindre børn. Så for at undgå, at der sker ulykker, så bør du først og fremmest sikre, at dit barn kan håndtere opgaven, inden du stikker ham eller hende et løbehjul. Når du til gengæld først har foræret dit barn et smart løbehjul, så kan han eller hun se frem til mange timers sjov ude i den friske luft. Og i selskab med venner eller veninder er det næsten umuligt at lokke dit barn indenfor igen.

 

Derfor skal du vælge løbecykel og løbehjul

Rent motorisk er der rigtig mange gode grunde til at købe en løbecykel til dit barn. Barnet får i en tidlig alder øvet sine balancekundskaber og finder en tryghed og glæde ved at cykle. Derudover kan det booste dit barns selvtillid, hvis han eller hun får succes med at bruge cyklen. Det er desuden en oplagt mulighed for hele familien at få noget frisk luft og motion, hvis I tager på tur med en løbecykel eller et løbehjul. For at bruge et løbehjul skal barnet ofte være lidt større, da barnet her kun har én fod på jorden ad gangen, og den derfor kan være sværere at styre. Dog er et løbehjul ofte også et kæmpe hit, da barnet virkelig kan få meget fart på her. Hvad end du leder efter det ene eller det andet til dit barn, så kan du være sikker på at finde et kæmpe stort udvalg her hos BabySam. Vi har begge dele i mange forskellige modeller og flotte designs, og af brands kan du blandt andet finde Chillafish, My Baby Play og DanToy.

 

Spænd hjelmen

En vigtig detalje du ikke må glemme, når du køber løbecykel eller løbehjul til dit barn er hjelmen. Selvom du måske umiddelbart tænker, at de umuligt kan gå helt galt, så kan børn være utroligt klodsede, og de formår alligevel altid at komme til skade. Udstyr derfor altid dit barn med en god hjelm – også selvom det foregår på græs eller et andet blødt underlag. Således vænner dit barn sig også til at bruge hjelmen fra en tidlig alder og vokser op med, at det er helt normalt og meget vigtigt altid at bruge hjelm.

 

Løbecykel i træ til børn

Hos BabySam finder du massevis af flotte og smarte løbecykler til børn. Designet varierer meget de forskellige brands imellem, og imens nogle er produceret i en slags plastmateriale, så er andre lavet i træ. Det er derfor muligt at finde lige netop den løbecykel du tror, dit barn bedst vil synes om. På siden kan du også finde seje motorcykler og anhængere. Vi har alt det du søger til en sjov og aktiv hverdag med dit barn.