Pak til vuggestuen

Hvad skal du have med til dit barn, når vuggestuelivet  begynder? Med en praktisk guide har I det bedste udgangspunkt for en tryg start.

Tøj & sko

To sæt skiftetøj

Læg to komplette sæt med undertøj, bukser, trøjer og sokker, så der er rent, hvis dit barn spilder mad, bliver beskidt udenfor eller måske tisser igennem.


Sovetøj

Hvilken slags afhænger af, om dit barn skal sove ude i vogn eller krybbe eller puttes indenfor. Så spørg i vuggestuen, hvad de har brug for.


Sutsko

Tænk praktisk. Jo før dit barn selv kan få sutsko af og på, jo hurtigere er det at komme med i legen i stedet for at skulle vente på hjælp fra en voksen.


Støvler/sko/sandaler

Sørg altid for praktisk fodtøj til dit barn, der passer til årstiden.


Overtøj

Flyverdragt om vinteren, termosæt til forår og efterår og vindjakke om sommeren til at lege i på legepladsen og tage på tur i.


Tilbehør

Solhat til sommer, vanter og hue til vinter. Tjek størrelsen, når sæsonen skifter, hvis I har et sæt liggende fast i institutionen. Dit barn vokser med
lynets hast.


Regntøj og gummistøvler

Hele året rundt er regntøj praktisk i en dansk vuggestue.

Tilbehør

Creme

Solcreme er som regel obligatorisk. Hvis dit barn har sart hud, kan zinksalve til numsen eller fed creme til tørre pletter også være en hjælp.


Sutter

Bruger dit barn sut, skal der være rene sutter med navn på i skabet.


Bamse eller billeder

Hvis dit barn har en bamse, der giver tryghed, er den værd at have med – måske især til den første tid i vuggestuen. Nogle institutioner beder også om billeder af barnets familie, så der er noget hjemmefra at kigge på og tale om.


Måske en turtaske

Nogle vuggestuer har et sæt turtasker. Andre tager sjældent af sted med de mindste børn. Hvis dit barn har brug for en taske, så prøv den på barnet, inden du køber, så I får en rygsæk, der sidder godt på ryggen og passer i størrelsen.


Måske bleer og madpakke

Nogle institutioner kræver, at du selv tager bleer med. Der er også forskellige regler for mad. Tjek, om I skal til at lave madpakker, eller om der er frokostordning.


Kilde: altombørn.dk, sundhedsplejersken.dk

Det skal du vide om regntøj

Åndbarhed handler om, hvor let kroppen ånder gennem tøjet. Med en dårlig åndbarhed bliver dit barn varmt og fugtigt under leg. Åndbarhed måles i g/m² pr. døgn. Jo højere tal, jo bedre åndbarhed.


Vandsøjletryk fortæller, hvor meget regn tøjet kan tåle. Som minimum 2.000 millimeter. Vandsøjletryk måles i millimeter regn pr. time. Jo højere tal, jo mere regntæt.


Detaljer kan for eksempel være velcrobånd om hænder, elastikker ved fødderne, justerbare snore og hætter. Jo mere dit barn er ude, jo højere kvalitet har du brug for.


Vedligehold regntøjet, så det holder bedre. Vask efter anvisningen, undgå at tørre det i direkte sol, og vær opmærksom på, at regntøj som regel ikke tåler tumbler.