Huskeliste til første dag i vuggestuen

Når din baby skal starte i vuggestue eller hos en dagplejer, skal I bruge en del tøj og udstyr, I ikke nødvendigvis har haft brug for før nu. Her får du en oversigt over både ting, der er need-to-have og nice-to-have.

Praktisk overtøj til vuggestuen

En flyverdragt, et par gode vandtætte støvler, vanter uden snor, halsedisse og en elefanthue er uundværlige i de koldeste måneder. I efteråret kan termotøj være nok, mens I om sommeren måske kan nøjes med en vindjakke. Tilpas overtøjet til vejret, men tænk altid over, om dit barn kan bevæge sig frit, om det sidder til ved fødder, hals og ærmer, om det er nemt at tage af og på, og om det er lavet i et praktisk, helst vandtæt, materiale. Den fine lyse uldjakke med 20 små knapper er fx bedre egnet til, når I skal besøge farmor, end til en lang dag, hvor der bliver tumlet i en fugtig sandkasse.


Regntøj

Regntøj og gummistøvler er et must i garderoben, når man bor i Danmark! Bukser med stropper under fødderne og seler minimerer risikoen for våde fødder. Er det koldt udenfor, kan dit barn sagtens have termotøj på indenunder regntøjet.SkiftetøjDet er vigtigt at have godt med skiftetøj liggende i institutionen, hvis der sker uheld af den ene eller den anden art. Sørg for, der altid er mindst et eksemplar af det hele – både bukser, strømper, trøje, body, savlesmæk osv.


Hjemmesko

Er din baby lige kommet op på benene, skal hjemmeskoene være helt bløde og eftergivende med skridsikre såler. Det kan fx være et par bløde skindfutter.


Tøj til at sove ude i

Sover børnene ude, skal du også pakke til det. Det kan fx være en kørepose, køredragt, varme futter og en hue, selvfølgelig afhængig af årstiden. Husk også bamse, sutteklud, sut eller hvad dit barn ellers finder ro ved, når det er sovetid.

Hjemmesko, Velcro Star - 66 Cognac
Bisgaard
Hjemmesko, Velcro Star - 66 Cognac
349.95 DKK
På lager

Husk navn i tøjet

Skriv altid navn i mærkerne i nakken, på vaskemærket eller på indersiden af fx gummistøvlerne. Ellers kan meget tøj og udstyr forsvinde i mængden.


Lille rygsæk eller lignende

En lille taske er især praktisk, hvis vuggestuen skal på udflugt, men den er også god at have for jer som forældre, så I kan samle dagens skiftetøj, din barnets hjemmelavede kreationer, sedler fra institutionen osv.


Suttesnor​​​​​​​

En uundværlig lille ting, både forhindrer sutterne i at forsvinde i hobetal og i at blive tabt på et beskidt gulv. Skriv gerne navn på selve snoren eller brug navnesutter.