Begyndersko


Vi taler om begyndersko/startersko, men hvornår skal man egentlig begynde?

Få hér en vejledning til begyndersko, og giv dit barn de bedste forudsætninger, når de første skridt tages.​​​​​​​

Hvornår skal det første par købes?

Alderen kan variere meget fra barn til barn, men en god hovedregel er, at når dit barn kan gå et par skridt selv, så er det ved at være tid til sko. Dit barn har ikke brug for sko til at lære at gå. Da dit barn er ved at lære at gå, skal de sko du køber ikke være alt for store, for så hæmmes barnets gang.


En god begyndersko eller - sandal skal sidde tæt ved anklen, så foden ikke ‘svupper’ op og ned. De fleste begyndersko går lidt højere op om anklen end en almindelig sko. Det støtter barnets fod og er en god hjælp på de første skridt og mens barnet stadig er lidt usikker på benene.

Startersko eller begynderskoStartersko eller begyndersko
Startersko eller begynderskoStartersko eller begyndersko

Hvordan finder jeg den rigtige størrelse?

Da dit barn er ved at lære at gå, skal de sko du køber ikke være alt for store, for så hæmmes barnets gang. Beregn ca. 1-1,5 cm ekstra plads fra tåspids til skosnude. Op til 0,5 cm giver plads til udvidelse, så foden kan glide frem. Op til 0,7 cm giver plads til, at foden kan vokse. Op til 0,3 cm anvendes af tåkappen, medmindre dette allerede er indlagt.


Find den rigtige sko​​​​​​​

Støtte om anklen! En god begyndersko eller - sandal skal sidde tæt ved anklen, så foden ikke ‘svupper’ op og ned. De fleste begyndersko går lidt højere op om anklen end en almindelig sko. Det støtter barnets fod og er en god hjælp på de første skridt og mens barnet stadig er lidt usikker på benene


Bred eller smal? Generelt er de danske mærker lidt bredere end de franske og italienske, men det er vigtigt at vurdere den enkelte sko.


Snørre eller velcro? Snøre er rigtig godt til små børn, fordi man kan spænde skoen rigtig godt fast på foden, men velcro kan sagtens bruges i stedet for snørebånd. De fleste forældre foretrækker snørebånd, fordi de små ikke så nemt kan få dem op selv. Velcro er dog nemmere og kan give dit barn “jeg kan selv”-følelsen.

Prewalker - 66 Cognac
Bisgaard
Prewalker - 66 Cognac
Før 549.00
299.00 DKK
Webshop
Spar 46%
Oma Lace LUX - 519
Kun i webshop
Bundgaard
Oma Lace LUX - 519
599.00 DKK
WebshopVidste du at ...

... børnefødder vokser i ryk? En barnefod vokser i gennemsnit fra 0-2 år ca. 2 cm om året. Fra 2-6 år ca. 1½ cm om året. Fra 6-13 år ca. 1 cm om året.


​​​​​​​

Startersko eller begynderskoStartersko eller begyndersko

Hør Zidsel fortælle om barnets første sko

Relaterede artikler

Gode råd til valg af termo- & regntøj

Vælg forstærkninger på knæ og albuer, ribkanter, god åndbarhed og reflekser – her er alle de råd, du har brug for, så du kan klæde dit barn på i en kold, våd årstid i det rigtige regntøj og termotøj.

SANDALER

Sandaler er sommerens fodtøj og giver luft til aktive fødder. Det er vigtigt med et godt stykke fodtøj, der giver dit barn frihed til at give sig hen under legen. Sandalerne skal passe til barnets fod, vejret og leve op til dets formål.

MYTER & FAKTA OM ULD

Der er en del myter omkring uld, som måske førhen var sande, men som efterhånden ikke har meget på sig. Vi vil tage fat i et par af de myter, der er og give dig, måske ny viden, omkring uld.

GUIDE TIL SKO

Det er vigtigt at kontrollere dit barns sko flere gange årligt, da fødderne konstant vokser og ændrer form, proportioner og struktur. Vi har samlet 10 tips til når du skal ud at finde sko til dit barn.