Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

Begyndersko


Vi taler om begyndersko/startersko, men hvornår skal man egentlig begynde?

Få hér en vejledning til begyndersko, og giv dit barn de bedste forudsætninger, når de første skridt tages.​​​​​​​

Hvornår skal det første par købes?

Alderen kan variere meget fra barn til barn, men en god hovedregel er, at når dit barn kan gå et par skridt selv, så er det ved at være tid til sko. Dit barn har ikke brug for sko til at lære at gå. Da dit barn er ved at lære at gå, skal de sko du køber ikke være alt for store, for så hæmmes barnets gang.


En god begyndersko eller - sandal skal sidde tæt ved anklen, så foden ikke ‘svupper’ op og ned. De fleste begyndersko går lidt højere op om anklen end en almindelig sko. Det støtter barnets fod og er en god hjælp på de første skridt og mens barnet stadig er lidt usikker på benene.

Startersko eller begyndersko
Startersko eller begyndersko

Hvordan finder jeg den rigtige størrelse?

Da dit barn er ved at lære at gå, skal de sko du køber ikke være alt for store, for så hæmmes barnets gang. Beregn ca. 1-1,5 cm ekstra plads fra tåspids til skosnude. Op til 0,5 cm giver plads til udvidelse, så foden kan glide frem. Op til 0,7 cm giver plads til, at foden kan vokse. Op til 0,3 cm anvendes af tåkappen, medmindre dette allerede er indlagt.


Find den rigtige sko​​​​​​​

Støtte om anklen! En god begyndersko eller - sandal skal sidde tæt ved anklen, så foden ikke ‘svupper’ op og ned. De fleste begyndersko går lidt højere op om anklen end en almindelig sko. Det støtter barnets fod og er en god hjælp på de første skridt og mens barnet stadig er lidt usikker på benene


Bred eller smal? Generelt er de danske mærker lidt bredere end de franske og italienske, men det er vigtigt at vurdere den enkelte sko.


Snørre eller velcro? Snøre er rigtig godt til små børn, fordi man kan spænde skoen rigtig godt fast på foden, men velcro kan sagtens bruges i stedet for snørebånd. De fleste forældre foretrækker snørebånd, fordi de små ikke så nemt kan få dem op selv. Velcro er dog nemmere og kan give dit barn “jeg kan selv”-følelsen.Vidste du at ...

... børnefødder vokser i ryk? En barnefod vokser i gennemsnit fra 0-2 år ca. 2 cm om året. Fra 2-6 år ca. 1½ cm om året. Fra 6-13 år ca. 1 cm om året.


​​​​​​​

Startersko eller begyndersko

Hør Zidsel fortælle om barnets første sko


BabySam LIVE

BabySam LIVE

SÅDAN FINDER DU DEN RETTE SKO

Har du set vores live event, hvor vi sammen med BabySam rådgiver Josefine taler om hvordan man finder de rette sko til sit barn?


Her viser vi også nogle af de forskellige gode begyndersko som du kan finde her hos BabySam.

Denne artikel er en del af BabySnak

Læs mere om BabySnak her

Sidste gang

Den første fødselsdag!


1 års fødselsdag

Den første fødselsdag er noget helt specielt. Nu går dit barn fra at være en baby til en tumling. Og spændende nye tider følger. Et helt år siden fødslen er nu gået og det skal fejres. Vi giver dig et par tips til hvordan I får en hyggelig festdag.

Næste gang

Huskeliste til vuggestuen/dagplejeren

huskeliste til vuggestuen

Hvad er godt at pakke med til vuggestuen/dagplejeren? Det kan jo være forskelligt fra sted til sted, men alligevel er der nogle basisting som er gode at huske.