Gaver

  til 1-års

  fødselsdagen

Barnets første fødselsdag er noget helt særligt, og vil du gerne give en gave, der vækker glæde, skal du gå efter legetøj med sjove farver, former og lyde.


Den første fødselsdag er en stor dag! De sidste 12 måneder har din baby gennemgået en fantastisk udvikling, og måske er han eller hun allerede begyndt at stavre usikkert afsted på de små ben og kan måske sige hej og vinke farvel.


Før dit barns sprog har udviklet sig rigtigt, handler legen meget om at undersøge ting og genstande med sanserne, og den etårige er typisk meget optaget af forskellige former, farver og strukturer.


Alt skal udforskes og afprøves, der skal virkelig mærkes på tingene, og det er sjovt, hvis man finder ud af, at tingene larmer, hvis de bliver kastet på gulvet. Derfor er al slags legetøj med sjove lyde, former og materialer et hit. Og det må stadig gerne kunne puttes i munden.


Her får du nogle gode bud på gaver, der garanteret vil vække begejstring til babys første fødselsdag.

Badelegetøj gør badet til en hyggetid


Pjask, pjask pjask! Det er skønt at være i bad og plaske med hænderne i vandet – og er der også legetøj med i badekarret, er det kun endnu bedre.


Badelegetøj findes i mange forskellige udgaver, så der er rig mulighed for at finde nye muligheder. Samtidig kan de være med til at udfordre barnets fingerfærdigheder og barnet kan prøve sig frem i eget tempo og se hvordan legetøjet bruges.


Badelegetøj til børn
Badelegetøj til børn
Gåvogne BabySam

Gåvogn - Op og stå


Din tumling vil helt sikkert gerne prøve de små ben af, og det går lidt nemmere, når man har en gåvogn at holde fast i.


Fra omkring 1 års alderen er det rigtig spændende at rejse sig op ad alting og se verden fra et lidt højere perspektiv. Samtidig øver barnet sig langsomt i at flytte fødderne. Efterhånden som selvtilliden forstærkes, så kan en gåvogn være god til at komme rundt omkring med, indtil barnet er klar til at gå på egen hånd.

​​​​​​​Rangle, ringle, smage


Der er nok at udforske med en rangle mellem hænderne – fx raslelyde, et spejl eller masser af knuder, perler og frynser, der kan røres ved, smages på og trækkes i.


Rangler er i høj grad med til at fastholde interessen og lade barnet opdage hvad den sjove rangle kan. En ny rangle kan derfor også være god når man skal på tur, eks. når barnet sidder i autostolen.

Rangler BabySam
Rangler BabySam
Bamser BabySam

​​​​​​​Bamse

En blød bamse er rar at røre og kramme, og så er den rigtig god at putte med. Der findes et utal af søde og sjove bamser og er som regel altid et hit hos børn. Har barnet et yndlingsdyr, så findes det sandsynligvis også som en bamse.


Bamser kan følge barnet gennem årene, så det er en særlig ting at have sin yndlingsbamse som man er tryg ved.


Puttekasse - et hul til hver form

Hvordan får jeg egentlig den her trekantede ting til at passe ned i hullet? Åh, det er ikke altid nem og kan være frustrerende! Men når det så lykkes - så er glæden kæmpe stor!  En puttekasse er rigtig god underholdning til den etårige, der nysgerrigt udforsker alting med sine hænder og samtidig lærer lidt om former og farver.


Hvis du tænker at en puttekasse kunne være en god ting, så vær endelig obs på aldersgivningen ved det enkelte legetøj, så du er sikker på at delene ikke er for små, skulle barnet også få lyst til at smage på de spændende former.

Puttekasse
Bold
Bold


Bolde - se hvor den triller!

Bolde er bare sjove! De kan kastes, kravles/gå efter eller bare trykkes på. Eller lav en bowlingbane - det er altid skægt at vælte noget, hvis man er 1 år gammel :)


Et andet stort hit, som har fundet plads i mange hjem (også for børn i andre aldre),  er selvfølgelig også de populære boldbassiner som man kan boltre sig i, enten alene eller der er legekammerat på besøg.
Kom med i køkkenet

Uhmn.... sikke en god gryderet med gulerødder og alverdens sager. Et legekøkken er oftest at finde i hjem med børn. At efterligne sine forældre med at gå i køkkenet og lave spændende retter, skrue op og ned for varmen og putte i ovnen, det er store sager, for en ca. 1 årig og år frem. Der findes derfor flere udgaver af legetøjskøkkener og tilhørende legemad som opfordrer til flere timers leg.


Legetøjsmad i en eller flere dele med velcro findes også med en tilhørende "kniv", så barnet kan øve sig i at "skære maden over", ligesom mor/far gør hver dag, Det gør det kun endnu sjovere at man er stor nok til også at gøre det.  

legekøkken

Denne artikel er en del af BabySnak

Læs mere om BabySnak her

Sidste gang

Er det tid til næste autostol?

Næste str. autostol

Er jeres barn ved at blive for stor til den mindste autostol? Autostole fås i flere såkaldte grupper, hvilket kan virke som lidt af en jungle når man skal finde den rette. Vi dykker derfor lidt ned i hvad de forskellige autostol grupper betyder og hvornår de passer til barnets højde/vægt.

Næste gang

Tid til de første startersko?

startersko

Er dit barn blevet mere modig, når det kommer til at komme op på benene? Så er de første skridt måske på vej, hvis de ikke allerede er taget.Så er det sandsynligvis også snart tid til at kigge lidt på fodtøjet til dit barn. Vi guider dig til de første begyndersko.​​​​​​​