Guide

   til børnecyklen

Der er forår i luften, og inden længe brager sommeren frem. Denne skønne periode, med masser af solskin og tørre veje, er perfekt til at lære de små poder at cykle.

Eller tage de større børn med ud på hyggelige cykelture i det grønne.

Vælg den rigtige cykel til dit barn

Stort set alle børn får i en tidlig alder en cykel. Allerede fra 3 års alderen, begynder børn i Danmark at cykel rundt, først med trehjulet eller en god løbecykel, der styrker balancen, så med en pind bagved og så til sidst på en tohjulet.


Når børnene kommer i skolealderen, og måske endda før, så bliver cyklen brugt dagligt til skole og fritidsaktiviteter. Det er derfor vigtigt, at der bliver stillet krav til, hvad cyklen kan. En cykel, der punkterer, får skæve hjul, og hvor gearene ikke virker rigtigt, kan tage cykelglæden fra enhver. Børnene vokser jo bare så utroligt hurtigt, og det kan være svært at følge med, når der gang på gang skal købes nye cykler og udstyr.


Dette gør at mange tyr til billigere løsninger, men det kan dog medbringe nogle ærgrelser og et barn, der ikke gider cykle på en rusten cykel el. andet. Køb hellere en god cykel, som du har mulighed for at sælge, når dit barn er vokset fra den.

Udstyr til cyklen


Når dit barn og cyklen skal ud i trafikken er det med at have alt det lovpligtige udstyr på. For dit barn er det selvfølgelig cykelhjelmen, og måske lidt ekstra beskyttelse på knæ og albuer i starten. Når det kommer til cyklen er gode reflekser, ringeklokke og to bremser det mest nødvendige. Det er også vigtigt, at der ikke kommer for meget ekstra udstyr på, når dit barn skal lære at køre i trafikken, det skal være så overkommeligt at håndtere som muligt.


Husk derudover at investere i en god lås, så cyklen kan låses fast, når I f.eks. er på udflugt i skoven.


​​​​​​​Ekspertens bedste råd til cykelhjelmen

Hvordan sættes cykelhjelmen fast? Det er meget vigtigt at prøve den på inden du køber den. Nedenfor kan du læse gode råd til valg af cykelhjem til dit barn.


Hjelmen skal:

  • Sidde tæt uden hverken at klemme eller rutsje rundt på barnets hoved.
  • Dække tidslinje, pande og baghoved.
  • Ikke begrænse barnets synsfelt eller hørelse.


Størrelsesguide på børnecykler


Når dit barn får sin første cykel, er det vigtigt at den passer. Det skal kunne nå jorden med begge fødder, når det sidder på sadlen. Når barnet er større er en fod på jorden okay.

Det er en god ide at give dit barn en løbecykel som start. Det er med til at give den balance, der skal til, når de kommer op på en rigtig cykel på et tidspunkt.


Nedenstående er en størrelsesguide for både børn målt på benlængde og hjulstørrelse:


Ca. alder2-3 år3-5 år5-7 år7-8 år
Benlængdeca. 40 cmca. 45 cmca. 52 cm53-63 cm
Hjulstørrelse12"16"18"20"

Værd at vide om børnecyklen

Hvor stor en cykel skal mit barn have?

Valget af cykelstørrelse afhænger af højde og alder. Normalt passer 12 tommer til børn i alderen 2-3 år. 16 tommer passer til et barn på 3-5 år. 18 tommer er til et barn på 5-7 år og 20 tommer til 7-8 år. Læs guiden og sammenlign med barnets benlængde.

Hvornår lærer børn at cykle?

Børn lærer at cykle på forskellige tidspunkter afhængigt af deres modenhed og udvikling. Mange børn begynder at cykle i 3-4 års alderen, men det er vigtigt at huske, at hvert barn er forskelligt, og at det kan tage tid at lære at cykle. Tålmodighed, støtte og opmuntring fra forældre eller omsorgspersoner er afgørende.

Relaterede artikler

GUIDE TIL KLAPVOGN

Dit barn vokser hver dag og det samme gør dets bevidsthed om omgivelserne. En god klapvogn giver den allerbedste udsigt, når man oplever verden i børnehøjde.

GUIDE TIL SENG

Den første seng er ofte placeret i soveværelset. Faktisk ved man, at mors og fars åndedræt stimulerer babys vejrtrækning, og selvfølgelig vil nærhed også skabe den tryghed, som baby har brug for.

GUIDE TIL AUTOSTOL

Den rigtige autostol redder liv. I BabySam går vi højt op i børns sikkerhed i bilen. Få derfor hjælp fra BabySams rådgivere til at finde den helt rigtige stol.

GUIDE TIL LEGETØJ

Hos BabySam tager vi dette ansvar meget alvorligt. Men hvilket legetøj passer bedst til de forskellige alderstrin? Vi har samlet nogle idéer som er alderssvarende til de små og som de vil elske.