Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

hello baby

Sådan gjorde jeg barslen

god for mig selv

Masser af frisk luft og gåture. Hyggestunder med veninderne, rengøringshjælp og måltider hos bedsteforældre.

Mød to mødre, der fandt deres vej til en dejlig barsel.

Hello baby

Tekst Camilla Falkenberg / Foto Private

“Husk, at baby er glad, når mor er glad”


Nada Mahmud, 25 år, mor til Hani

“Det har overrasket mig, hvor lidt kontrol du har over hverdagen, når du får en baby. Heldigvis har jeg valgt at tage tingene, som de kommer. Hvis Hanis behov er dækket, er det helt okay, at jeg ikke altid når de huslige ting.


Når mor er glad, er baby det som regel også. Derfor blev jeg også ved med at gøre det, jeg elskede før barslen.


For eksempel er det vigtigt for mig at være social. I starten var jeg bange for, at Hani ville græde, men han er fantastisk at have med ud, og det er en lille sejr, hver gang det går godt.


Jeg begyndte også at gå en masse ture. Først var det mest for at komme lidt ud af lejligheden, men i dag er det blevet en del af min og Hanis rutine sammen. Vi bor et smukt sted, og den friske luft og lyset giver mig energi og overskud.”

Hello baby

“Bedsteforældre er en kæmpe hjælp”


Astrid Jayyousi, 38 år, mor til Aida

“Aida er mit femte barn, så jeg vidste godt, at der ikke er to forløb eller to babyer, der er ens. Men min barsel blev alligevel helt anderledes end forventet. Den sidste måned inden fødslen skulle jeg have en masse ro, men så kom der en nedlukning, og pludselig stod den på skole, børnehave, vuggestue og arbejdsplads derhjemme. Så jeg sørgede i stedet for at komme ud og gå hver dag.


Min mand og jeg havde prioriteret at få en rengøringshjælp de første måneder, så vi kunne koncentrere os om at være forældre. Det har jeg ikke gjort tidligere, og det var superfedt, at vi ikke skulle rende rundt med en støvsuger, men bare kunne nyde bolden.


Vi inddrager vores forældre på begge sider rigtig meget. Med fem børn er det fedt med ekstra hænder, og den opmærksomhed bedsteforældre kan give. Vi tog hjem til dem og spiste, fik mad med hjem, og min svigermor kom også hjem til os og lavede mad. Det var en kæmpe hjælp.”

Se alle artikler fra hello Baby

Se hele magasinet online