Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

hello baby

Sådan oplevede

jeg min graviditet

Tanker om forældreskab og parforhold – og at have energi nok til familien.

To mødre fortæller, hvad der var det bedste og det sværeste under deres graviditet.

Hello baby

Tekst Camilla Falkenberg / Foto Private

“Det bedste var vores parforhold”


Mia Skude Larsen, 25 år, mor til Malte

"Mine tanker kredsede om, hvordn Malte mon så ud, og om han var sund og rask. Det var dejligt at se maven vokse, mærke Malte sparke og se ham bevæge sig til sacnningerne. Det at købe små blå bodyer, sy sengeranden og indrette puslepladsen var noget af det bedste.


Det allerskønneste ved graviditeten viste sig faktisk at være mit og min mands parforhold. Vi hyggede os virkelig med at gøre klar til Malte. Vi har været sammen i over syv år og var tætte i forvejen, men det har bragt os endnu tættere sammen at skabe et lille væsen og blive forældre.


Jeg var heldigvis ikke udfordret fysisk. Jeg har en stærk krop fra mange år som konkurrencegymnast, så jeg var overbevist om, at jeg ville få en graviditet uden bækkenløsning og andre graviditetsgener. Jeg blev forskånet for det hele! Så jeg glædede mig bare til at have følelsen af at være to og vise min store mave frem i stramme kjoler.”

”Det var fantastisk at høre lyden af den lille kutter igen”


Ida Sondrup, 38 år, mor til Elliot

“Jeg har heldigvis haft to fantastiske graviditeter før, så jeg vidste, at jeg kunne klare det, og glædede mig til de første spark.

På en måde var det sværeste ved graviditeten faktisk at sige farvel til den flotte, runde mave, der struttede af liv. Der kom en fuldstændigvidunderlig baby ud af det, men kroppen klasker jo lidt sammen, og det føles lidt, som om al den livskraft, du er fyldt med, bliver suget ud. Det er også hårdt at få en hverdag til at hænge sammen med tre børn, og jeg brugte meget energi på at få amningen i gang og komme mig efter graviditet og fødsel.


Selvom jeg har prøvet det før, så bliver bekymringen for, om alt er okay ‘derinde’, ikke mindre.

Tværtimod ved vi jo nu, hvad vi har at miste, og det var fantastisk at høre lyden af den lille kutter, der gemte sig derinde.”

Hello baby

Se alle artikler fra hello Baby

Se hele magasinet online