Shop SALE! Spar på alle kategorier her.

hello baby

Sådan vælger du den rigtige barnevogn

Er det tid til at finde den karet, dit barn skaI trilles rundt i – og sove gode, lange lure i?

Vi guider dig, så du sikrer, at du ender med den helt perfekte vogn for dig og din baby.

Til ét eller flere børn?


Det kan godt betale sig at tænke langsigtet, når du skal investere i en barnevogn. Skal den bruges til flere børn på sigt? Så er vores anbefaling at gå efter en kvalitetsvogn, som har en længere levetid – og som fx kan bære et søskendesæde.

Barnevogn eller kombivogn?


Barnevognen er rummelig, og med liggemål mellem 92 og 98 cm kan din lille hovedperson let sove ude i den indtil tre-årsalderen. Den fylder af samme årsag mere på fortovet og i din bil, hvilket er værd at have med i overvejelserne. Vælger du barnevogn, skal du ud og investere i en klapvogn, når dit barn bliver lidt større.


En kombivogn betyder, at du ikke skal investere i to separate vogne.

På den anden side har den ofte et liggemål omkring 80 cm og er dermed mindre, så dit barn ikke kan sove i den lige så længe som i den store øse.  Barnet kan nok ligge udstrakt til etårsalderen, så tjek, hvordan klapvognsdelen fungerer som soveplads til det lille barn.

Svingbare forhjul?


Et andet relevant spørgsmål er hjulene. Hvis du bor i byen og mest kører på fortove og i butikker, kan det være en fordel for dig med svingbare forhjul, der drejer ligesom på en indkøbsvogn. Skal du derimod gå ture på grusveje, skovstier og andre ujævne overflader vil store, ­‘almindelige’ hjul og en god affjedring være et ­bedre valg til dig.

Husk at prøve selv


Uanset hvad du vælger, anbefaler vi, at du bruger tid i butikken og afprøver vognens forskellige indstillinger.


  • Er barnevognen let at klappe sammen?
  • Har den trinløs kaleche, der nemt slås op og ned?
  • Kan håndtaget indstilles i højden?
  • Kan du skifte fra babyindsats til klapvogns­indsats, når dit barn bliver større?


Når du mærker og prøver, bliver du lettere klar over, hvilke funktioner der er vigtigst for dig.

barnevogn

Hvornår kan mit barn sidde i en klapvogn?


Som udgangspunkt må dit barn sidde i en klapvogn, når det er i stand til selv at sidde oprejst. På det tidspunkt er dit barns ryg nemlig stærk nok til at håndtere den belastning, det rent faktisk er at sidde oprejst over længere tid ad gangen.


Hvor stort et liggemål skal jeg bruge?


Et stort liggemål er især vigtigt, hvis dit barn skal kunne tage sig en lur i klapvognen. Hvis junior skal ligge behageligt indtil treårsalderen, anbefaler vi, at du kigger efter en klapvogn, der er omkring 95 cm lang og mindst 35 cm bred.


Husk at tjekke, om klapvognen kan lægges helt eller delvist ned.

Prismatch
Hos BabySam matcher vi prisen på barnevogne, autostole og meget andet. Derfor justerer vi vores priser løbende, så du trygt kan foretage dine store køb hos os uden at betale for meget.


Du kan læse mere om vores prismatch her.

Gratis tjek

Når du køber barnevogn hos BabySam, giver vi dig et gratis tjek af vognen efter et år, så den fortsat er det sikre valg for dig og dit barn.

Safety first

Hos BabySam finder du udelukkende sikkerheds-godkendte barnevogne, hvor kassen sidder sikkert på stellet, og samenklapningen foregår i to trin.

Se alle artikler fra hello Baby

Se hele magasinet online