Slutspurt & VILDE tilbud! Shop Final SALE her.

hello baby

Hvilken barnevogn skal du vælge?

At vælge barnevogn ER stort. Det er både en investering, og så er det den karet, dit barn skaI trilles rundt i og sove gode, lange (forhåbentlig!) lure i – i de første år af sit liv.


En ting er pris og udseende. Noget andet er, hvad der er det helt rigtige køb for dig og din baby, og her kan vi til at begynde med skære ind til benet og stille spørgsmålet: Skal du vælge en barnevogn eller en kombivogn?


Spørger du Stine Müller, der er ekspert i Forbrugerrådet Tænk, lyder hendes svar, at der er fordele og ulemper ved begge typer af vogne.  Helt grundlæggende giver barnevognen den bedste soveplads, hvor kombi­vognen typisk fylder en del mindre og er lettere at komme omkring med.

LIGGEMÅL 80 ELLER 98 CM?

Barnevognen er rummelig, og med liggemål mellem 92 og 98 cm kan din lille hovedperson let sove ude i den indtil tre-årsalderen. Den fylder af samme årsag mere på fortovet og i din bil, hvilket er værd at have med i overvejelserne.  

En kombivogn på den anden side har ofte et liggemål omkring 80 cm og er dermed mindre og mere fleksibel. Det betyder til gengæld, at dit barn ikke kan sove i den lige så længe som i den store øse.


“Vælger I en kombivogn, skal I være opmærksomme på, hvordan klapvognsdelen fungerer som soveplads til det lille barn, der stadig har brug for en lur indimellem, men som ikke længere kan ligge i de typisk ret små barnevognskasser.”


“Et godt råd fra mig vil være at prøve den. Tjek detaljer, og find ud af, hvordan den fungerer i praksis. Er der ordentlig plads til ben og fødder, og kan sædet blive lagt fladt ned?”

barnevogn

Tekst: Johanne Boesdal / Foto: Getty Images

SVINGBARE FORHJUL?

Et andet relevant spørgsmål er hjulene. Hvis du bor i byen og mest kører på fortove og i butikker, kan det være en fordel for dig med svingbare forhjul, der drejer ligesom på en indkøbsvogn.Skal du derimod gå ture på grusveje, skovstier og andre ujævne overflader vil store ­‘almindelige’ hjul og en god affjedring være et ­bedre valg til dig.

​​​​​​​


Når du køber barnevogn hos BabySam, giver vi dig et gratis tjek af vognen efter et år, så den fortsat er det sikre valg.

Safety first

Hos BabySam ­finder du udelukkende sikkerheds­godkendte barnevogne, hvor kassen sidder sikkert på stellet, og sammen­­klapningen foregår i to trin.

Kør før køb

Se vognen tæt på, mærk på den, og tril en tur med den. Så kan du vurdere, hvad der er det bedste valg for jer.

Plej vognen

Pas godt på din nye barnevogn ved at rengøre og ­imprægnere den. Det er også en god idé at tage madras­sen med ind i ­fugtigt vejr, så der ikke dannes fugt.

Se alle artikler fra hello Baby